Ska jag göra som Magnus Uggla…

image
Vaknar 1,5 timma innan väckarklockan ska ringa, vilket innebär 4 timmar sömn:(
Vaknar inte för arr Herr Uggla har rätt utan för att det går ett gäng idioter på gatan utanför hotellet och skriker och gapar. Problemet är, förutom att 4 timmars sömn inte är speciellt tillräckligt, utan att det tar ca 5 minuter att få upp ögonen, inte för att jag är trött utan för att den begynnande ögoninfektion jag haft i veckan nu bestämt sig för att i dag ska den blomma ut fullt ut. Jättebra dag för just en ögoninfektion – rödögd och ögonen smååå. Kan ju lätt misstolkas som om man varit ute precis hela natten och hällt i sig champagne i mängder, sovit en kvart och sedan givit sig av till offentliggörandet av det blå projektet.

Man får hoppas att det inte är så många fotografer på plats, jag brukar normalt sett aldrig bli bra på bild och idag kommer jag garanterat inte att bli det. Hade jag haft lite stjärnstatus så hade jag utan att tveka kört på Magnus Ugglas modell och burit solglasögon. Det gör han ju typ jämt oavsett väder och oavsett om han är inte eller ute. Men nu har jag ingen stjärnstatus så det är inget alternativ…

Det för mig osökt in på en annan situation med Magnus Uggla och min brist på stjärnstatus.
Efter en genomförd Ladies Night spelning i Göteborg 2012 skulle vi åka på efterfest till något hippt ställe på Avenyn. Hamnade i samma bil som Magnus, säkerhetschefen skulle köra oss från Scandinavium till det här stället på Avenyn. Nu är det på helgerna på Avenyn som på Stureplan, biltrafik förbjuden. Säkerhetschefen säger då att han omöjligt kan köra oss till entrén utan måste släppa oss i början av Avenyn så får vi gå de ca 200 sista metrarna.
Om detta tycker Magnus sådär, och säger kom igen kan du köra oss ända fram ändå. Herregud tänker jag, kan han inte orka gå 200 meter och säger men kom igen, hur svårt kan det vara att gå 200 meter. Han protesterar inte, vi kliver av bilen och vi fyra i sällskapet börjar gå sträckan på 200 meter. Hinner ungefär 10 meter innan någon sådär lagom full & jobbig person upptäcker att det faktiskt är Magnus Uggla om går där på Avenyn, och i sitt berusade tillstånd tycker denna person inte bara att de är bästisar utan oxå bäst att basunera ut så högt han kan att Magnus Uggla går här. I just det ögonblicket vänder sig Magnus till mig och säger att nu kanske du förstår varför jag inte ville gå 200 meter på Avenyn en sen lördagkväll. Inte surt utan bara konstaterande. Som tur var så hade han en jacka med en stor luva så upp med den och sedan bara gå rakt framåt och inte låtsas om dom som ville komma fram och prata.

Jag frågade om han inte tyckte att det var hur jobbigt som helst att inte kunna gå utan att folk ska fram och ”jiddra”, för det är precis det hel k& halvberusade människor gör oavsett om de bor i Göteborg eller någon annanstans. Nej, han tyckte att det var lättare att bara gå på, det var oftast värre när han var inne på ställen och folk där tyckte att de antingen var bästisar med Magnus Uggla eller att det var en toppen idé att bli det just den kvällen.
Lärde mig något nytt kan man säga… I nästa blogg ska jag berätta om när jag & Martin Stenmarck skulle ta oss in på Scandinavium utan passerkort, som vi båda glömt att ta med oss, men det är en helt annan historia. Nu ska jag ta ur mina linser och vila ögonen en timma och hoppas att jag ser lite mer representativ och respektabel ut efter det…

Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.