Överst på min önskelista…

image
Jag börjar nu få lite förfrågningar från främst familjen vad jag önskar mig i 50-årspresent. När jag var liten hade jag en stående önskelista till födelsedagar & jul:
1. En storebror (lite halvsvårt önskemål för mina föräldrar att uppfylla om de inte slog till med en adoption)
2. En apa

Apan står fortfarande kvar på listan. Skulle så otroligt gärna vilja ha en söt liten apa men det går ju inte heller att fixa till så där utan vidare. Så där tar önskelistan slut… Innan vi kommer vidare på det där med önskelistor måste jag bara berätta om den enda apa jag haft en relation till, apan Anita.
Det var när jag bodde i Italien, några kompisar hade en apa och ett lejon. Lejonet & jag utvecklade aldrig någon relation kan man säga, han var nog mest drogad tyvärr. Anita däremot hon var inte så lite cool, i sina fina klänningar och målade naglar satt hon gärna på axeln och bara hade det bra. Hon hängde med överallt och älskade uppmärksamheten, men bara när det passade henne. Hon kunde när hon var på det humöret visa upp sin mindre charmiga sida och bli rätt så tjurig. Men allt som allt så gillade vi varandra skarpt.

Åter till önskelistan nu så står fortfarande en apa överst så om någon har något förslag på det – pls call!
När man nu är snart 50 så har man ju det man behöver (utom en apa då) så istället för att pappa ska veckor av ångest som han alltid har när det ska köpas presenter till mig (är ju rätt bestämd i min uppfattning och smak) så har jag bestämt att starta en stiftelse. Stiftelsen Fredriksborgs vänner som ska vara helt avskilt från verksamheten på Fredriksborg men ska ha som syfte att kunna anordna olika typer av kultur evenemang på Fredriksborg. Miljön både utomhus och i fästningen är underbar för konserter och andra evenemang. Det kan skapa mer liv till platsen och blir också något som förhoppningsvis leva vidare långt efter mig. Nu tror ju inte jag att jag ska få så bidrag bara för att jag fyller år utan kommer också att försöka arbeta vidare med att hitta sponsorer till Fredriksborgs Vänner så att stiftelsen får lite medel att jobba med. Stiftelsen kommer bestå av mig samt två stycken av Sveriges artister och Statens Fastighetsverk kommer att bistå i en rådgörande roll.

Känns som en bra present till mig istället för massor av vinflaskor, blommor som dör efter några dagar och saker som jag ju faktiskt inte behöver…

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.