Elefanter – sägs ge oss lycka

image
Elefanter sägs bringa lycka, hoppas därför att vi har många elefanter runt oss den här veckan.
Elefanter och skickliga läkare…
Jag ska också komma ihåg att bära mitt elefanthalsband varje dag framöver.

Jag har alltid haft en dröm om att åka på ett riktgt, äkta safari. Se de vilda elefanterna kring Amarulla trädet, girafferna och zebrorna som jag bara älskar. Någon gång hoppas jag att får uppleva det. Det är viktigt att ha drömmar, tänk vad tråkigt det vore om vi inte hade det utan bara var blasé.
Tänk vad tråkigt om vi hade precis allt så att det inte finns något kvar att önska. Tråkigt om vi hade så mycket pengar att vi aldrig behövde ”kämpa” för något. Det är otroligt lätt att applicera pengar/medel till materiella saker. Men det finns massor av saker som är långt viktigare än materiella saker när det kommer till kritan. Chanel väskan står sig rätt slätt mot att få vara frisk till exempel. Vare sig Chanelväskor eller pengar kan köpa kärlek & lycka (om man inte är en golddigger som värdesätter just pengar och saker högre än äkta kärlek ovh lycka, finns ju onekligen en del sådana oxå).

Det finns som tur är saker ”money cant buy”. Hälsa kan man debattera om det vore bra om man kunde köpa för pengar, och till viss del kan man det. Om man har tid och råd att ta hand om sig och om man blir sjuk ”köpa bästa tänkbara vård”

Kärlek kan man köpa för pengar, sedan om den är äkta eller ej om det är kärleken till personen eller dennes pengar är en annan fråga. Lycka kan man kortsiktigt köpa för pengar, köpa något man vill ha, göra något man tycker om att göra, spendera tid med någon man tycker om etc. Men lyckan av att köpa lite nya kläder eller ett par stövlar går väldigt snabbt över (tro mig jag har rutin).

Hälsan och den äkta djupa kärleken och vänskapen går däremot inte att köpa för pengar. Det finns ett ordspråk som jag tycker är väldigt talande för hur jag känner just nu;

Den friske önskar sig tusen saker den sjuke bara en

Verkligen hög tid att sova nu så att ork & krafter finns imorgon för att se positivt på saker & att den där enda önskan man har när någon är sjuk slår in…

Godnatt!

En reaktion på ”Elefanter – sägs ge oss lycka”

  1. Det där är min devis som jag sagt sen jag gick i gymnasiet och samlade på aforismer/små sanna ord i en liten bok: Den friske har tusen önskningar, den sjuke bara en!
    Måtte det gå bra, vem din oro än gäller ❤️
    Kram Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.