Man får inte roligare än man gör sig…

image
På varje veckas To Do lista finns det både roliga, tråkiga, tidskrävande, enkla & jobbiga saker. Oftast är det man bekväm och så börjar man med de enkla, roliga och drar sig lite för att göra det där som är tråkigt och framför allt det som är jobbigt…

Hur korkat är inte det? Om man nu har något jobbigt att göra på veckans To do lista, gör det direkt (vill inte hävda att jag lever efter den principen utan är oftast lika bekväm som de flesta är). Om man inte gör det direkt så ligger ju det ju där och liksom gnager hela tiden medan man betar av de enkla och roliga punkterna. Hur mycket roligare hade inte dom roliga punkterna varit utan den där underliggande påminnelsen om det där tråkiga och jobbiga som du ska göra sen?

I värsta fall kommer du inte ens fram till den där jobbiga & tråkiga grejen utan släpar med dig den på To do listan dag efter dag. Slut med sådant – Just do it! Oftast visar det sig ju oxå att när man väl tar tag i det där jobbiga eller tråkiga så var det ju inte så tråkigt eller jobbigt. Sedan kommer resten av veckans To do lista påminna lite mer om Rosa Panterns…

Fasligt vad klok jag börjar bli, är inte lika säker på att jag är så bra på att leva som jag lär när det gäller mina kloka råd. Men för att använda en klassisk gammal klyscha: Its nerver to late to….

Min måndagslista börjar i alla fall minska – bara en sån sak:)

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.