Mina första egna citroner!

image
På altanen som vetter mot bergen som omger Marbella & skapar det underbara ”microklimat” som vi har här har jag tänkt mig att skapa en liten oas. Tänkt är precis rätta ordet för jag har inte kommit sådär jättelångt. Utemöbler, lyktor & kuddar = check men växterna jag drömmer om, olivträd, citronträd, apelsinträd och allt det där andra har än så länge bara blivit ett mini-citronträd. Jag kan inte påstå att jag brytt mig om det så mycket, skött om det & pratat med det som det sägs att man ska göra med växter. Men uppenbarligen trivs mitt lilla träd hos mig ändå för nu börjar det komma många små söta mini- citroner på mitt träd. Så fina!

Det ger mig inspiration till att fortsätta få klart min oas, utsikten över Medelhavet från de andra terasserna är så klart underbar men den lite mer skuggiga altanen med utsikt över bergen ska man absolut inte underskatta. Till helgen kanske jag hinner med att åka till Handelsträdgården och shoppa loss & få till den där oasen jag längtar efter. Rena rama terapin…

Handelsträdgårdarna här har ganska lite gemensamt med tex Plantagen, så att bara vara där bland alla palmer, oliv,citron, apelsinträd & mängder av blommande blommor är terapi och balsam för själen bara det.

Solen skiner och det är ca 18 grader i skuggan, i morgon ska det bli 20 grader. Med solen & drömmen om besöket på Handelsträdgården i minnet fortsätter jag nu att beta av arbetslistan…

Kram

4 reaktioner på ”Mina första egna citroner!”

  1. Min frus kvarvarande dröm, eget citronträd. Tyvärr lite svårt att ordna med en balkong 1 trappa upp och vistelse där 6-7 veckor per år. Men det är fint!!
    En del saker krävs det utlänningar för att uppskatta. Tror att snöslasket i Sverige är en sådan sak också. De spanjorer jag har talat med har inte tyckt att ett eget citronträd är något märkvärdigt, men jag förstår precis vad du har fått!

  2. Mitt lilla träd har inte fått så mycket omvårdnad – klarat sig på egen hand och är litet. Överraska din fru så hon får sitt egna lilla citronträd Bengt:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.