298 sidor…

image
Yapp, öppnade dokumentet Meeting book på Directors Desk och insåg att mötesmaterialet bestod av 298 sidor. Som ”tur” var så var ca 25 av dessa på finska så dom kan jag läsa hur många gånger som helst utan att förstå, kvarstod således ca 275 sidor att läsa & gärna oxå förstå.

Har läst och läst och förstått ett tag nu och kan konstatera:
1. Mina ögon går snart i kors av allt läsande
2. Det var tur att jag kom på att jag skulle börja läsa idag. Hade inte blivit en minut över till shopping annars (hemska tanke).

Det gäller ju inte bara att plöja igenom 275 sidor, krävs ju oxå lite analys och förberedelse inför mötets diskussioner och beslut.

Var en gång någon klok person (minns inte vem) som inte kunde förstå varför alla företag och framför allt deras CFOs hade så urtråkiga, statiska dragningar på alla konferenser etc. Han hade då frågat runt lite och det samlade svaret kunde väl sammanfattas i vikten av att informationen kom ut var viktigare än hur. Tycker hans respons på det var grym:
Det är väl överhuvudtaget inte viktigt eller intressant att informationen kommer ut, det viktiga är väl att den kommer in.
Så med de kloka orden inser jag att i Eva Ps huvud kommer det nog inte in mer just nu…

God natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.