Love vs Respect – det är bara det ena du själv ALLTID kan påverka…

image
Om du har turen att bli och vara älskad av någon är det klart att du kan göra massor för att påverka så att det förblir så, men det är ingenting man kan ta för givet hur mycket man än anstränger sig. Känslor kan svalna, man kan växa ifrån varandra, ja hur mycket som helst kan hända som ligger utanför din ”kontroll”

Det som du däremot alltid kan kontrollera och själv bestämma är hur du får och hur du behåller respekten för dig som person och människa. Eller får och får förresten, för till skillnad från kärlek/förälskelse som bara kan slå till och ibland snabbt gå över så är respekt inte något man får utan något man förtjänar.

Självklart kan man få en auktoritär eller hierarkisk respekt, men den räknas inte tycker jag för den är bara kopplad till en roll/befattning och inte till dig som individ.

Man kommer aldrig lyckas med att ”få” respekt och bli omtyckt av alla, men om man inte gör våld på sig själv, vågar stå för vem man är och vad man säger & gör, är sig själv och är ärlig även om det är jobbigt och gör ont så kommer man rätt långt.

Så ett gott råd från en snart 50-årig tant (vissa behöver verkligen ta åt sig av rådet…)
Var rädd om ditt ”varumärke” och den respekt du lyckats förtjäna – en förlorad respekt är väldigt svår att få tillbaka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.