Hur mycket energi ska man behöva lägga på en j-a bom…

image
Det fanns en gång en tanke om att av ett gammalt sommarhem för kyrkans lägerverksamhet med röda stugor, vita knutar, stora ängsytor, skogen runt knuten och Östersjön direkt intill med en 300 meter lång strandlinje skapa ett en ny Bullerby för familjer. En underbar miljö där för barn att växa upp i och även för oss vuxna att leva i.

Tanken var god, eller hur? Nu bor här 4 familjer och när vi är klara så är tanken att ca 8 familjer ska bo & trivas här tillsammans. Vi har en bostadsrättsförening som innebär att vi gemensamt ska se till att skapa den trivsel, de regler som ska gälla och allt annat tillsammans.

Bara ordet TILLSAMMANS har en innebörd, den innebär att vi ska hitta former och regler så att det blir så bra det bara kan för alla som bor här. Det innebär att ge & ta, att samarbeta, att jämka ibland & att majoritetens önskemål måste få råda.

Till den underbara Bullerby har vi en bom. En olåst gul bom som lyckas störa så mycket av vår tanke, dröm & vision och inte bara det utan även trivseln i föreningen, vilket är ännu mycket värre…

Förundrad & besviken undrar jag hur mycket energi som ska behövs läggas på en smal, gul, olåst bom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.