Gör Ugglor vad som helst för att visa att de har rätt?

image
Som ni kanske minns så har jag berättat om en viss Herr Uggla som envist hävdat att när man fyller 50 så blir man morgonpigg, oavsett om man vill eller inte. Dessutom oavsett när man gick och la sig… Jag smålog lite för mig själv och tänkte, jo du Herr Uggla det kan säkert stämma på många, men på mig, No way. Jag kommer inte riktigt i håg vad jag sa men något i stil med det att finns inte en chans att det kommer hända mig. Jag, som är morgontröttast i norra Europa typ…

Det här var för ca 1 år sedan och dagarna, veckorna & månaderna har gått utan att jag märkt det minsta av att Herr Uggla skulle ha rätt. MEN, nu när det är mindre än tre månader kvar till det faktum att jag faktiskt är 50 börjar det hända konstiga saker. Helt plötsligt händer det titt som tätt (de senaste veckorna) att jag börjar vakna vid 04.15-04.30 sådär.
Somnar alltid om en efter ett tag men har varit lite förundrad varför jag börjat vakna så tidigt, helt utan anledning.

Men nu har jag kommit på anledningen, den är nästan osannolik, men faktum är att det är en annan Herr Uggla som bestämt sig för två saker:
1. Att det verkar väldigt trevligt att bo ”granne” i ett närliggande träd till den där Eva P
2. Att det känns väldigt trivsamt att vid 04.15-04.30 börja vakna till liv och visa sin sött sovande granne att han minsann är vaken. Han håller inte på så länge, men tillräckligt tydligen för att jag ska vakna. När han lyckats med sitt uppdrag så tystnar han igen och lämnar mig vaken en timme eller så innan jag lyckas somna om.

Frågan kvarstår, har Herr Uggla rätt eller är det så att Ugglor gör allt för att visa att de har rätt, oavsett metod? Jag kommer i alla fall nu göra allt för att visa att Ugglor har fel och somna om…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.