Utan dem skulle jag inte ”överleva”

image
De ca 20 senaste åren har Teresa & Zenon funnits i mitt liv. Sett till att hemmet varit välstädat, kläderna strukna, trädgården i skick – ja, allt som man har svårt att hinna med när man jobbar mycket. Bilden jag valt för att illustrera min tacksamhet för dem är verkligen för att visa hur otroligt söta, fina och helt underbara människor de är.

Inte nog med att de tar hand om typ allt praktiskt, för dem är Sigges (kattens) välbefinnande överordnat allt annat. Det är med andra ord inte bara mitt ”fel” att Sigge är typ Norra Europas mest bortskämda katt (tror nog att det i Monte Carlo trakten kan finnas någon som är lite mer bortskämd).

När vi reser bort flyttar de in och tar hand om hem och som sagt främst Sigge. Han får då så mycket uppmärksamhet så det är ett under att han inte odräglig. Men plötsligt händer det, vi kommer hem och då visar Sigge som alla katter sitt rätta jag, då duger de inte riktigt längre…

I morse, på deras väg in mot stan, så kommer de helt plötsligt hit. De har med sig kattgräs, för att det är både nyttigt och viktigt för Sigge att ha & äta av det. De ringer ofta på vägen hem från stan och frågar om jag behöver Coca-Cola, snus eller något annat.

Ja, ni hör själva, vilken otrolig tur jag har som fått förmånen att ha dem i mitt liv. Något man inte ska ta för givet, så vi i vår tur har gjort vad vi kan för att visa hur mycket vi uppskattar dem och hur viktiga de är för oss. Så de bor i sitt alldeles egna lilla röda hus med vita knutar från tidigt 1900-tal. Nyrenoverat och ca 40 meter från strandkanten, på en tomt vi har.
Vad vill jag ha sagt med det: Good things comes to good people och ta inte någon eller något för givet så glöm inte att visa uppskattning. Det behöver självklart inte vara att låta någon bo i ett hus det räcker med de små sakerna, gesterna och orden. Tänk på det varje dag…

En reaktion på ”Utan dem skulle jag inte ”överleva””

  1. Sötaste illustrationen!
    Två sådana pålitliga och trogna människor byter man inte ut i första taget, och de verkar ju ha haft det gött hos er också, eftersom ni samarbetat i så många år, härligt.
    Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.