Räddaren i nöden…

image
Sofia för att du med kort varsel flög ner hit och hjälpt mig så att jag känner att huvudet i alla fall är över vattenytan. Det hade jag definitivt inte gjort utan din hjälp.

Är inte 100% i kapp med allt men jag kan i alla fall se ljuset i tunneln, och det betyder mycket för mig. Att det av shoppingen i går blev typ noll är helt förlåtet nu Sofia:)
Det var nog rätt bra ur flera perspektiv, tex plånbokens…

I går kväll åt vi pizza på Picasso i Puerto Banus, ett intressant fenomen. Det kan vars typ helt tomt på alla restauranger runt omkring men på Picasso, där är det alltid mer eller mindre fullt. Har dom bättre pizzor/mat än alla andra runtomkring? Är dom billigare än alla andra? Har dom en trevligare, finare miljö än alla andra? Nej, visst är pizzorna goda men det är inte världsstor skillnad. Priserna ungefär desamma som liknande ställen och miljön typ väsentligt sämre än alla andra. Är personalen den trevligaste man stött på, inte en chans, inte otrevliga men stressade och rätt så opersonliga.
Så varför är det då kö & fullt på Picasso och näst intill tomt på de andra kringliggande ställena? Framgång föder framgång, är det mycket folk så måste det vara bra. Den stora basen utgörs många gånger av svenskar och norrmän, det gör att det blir ”fullt” och fler drar sig dit. Att Norrmännen äter mest pizza per capita i världen kanske ni inte visste, men så är det. De ligger också på typ tredje plats i världen att dricka mest Coca-Cola i världen så då förstår vi lite varför de är där.

Svenskarna då, om ni nu tillåter mig att GROVT generalisera, är det inte lite så att svensken i allmänhet inte gärna betalar för mycket för en middag på restaurang. Semester eller ej. Kan självklart förstå att man om man har ett gäng barn med sig väljer de lite billigare alternativen. Men det är inte alltid billigare att slinka in och äta en pizza, det finns massor av små prisvärda restauranger där man hittar vällagad och god mat till priser under tex vad pizzan kostar på Picasso. Men vi svenskar i allmänhet, drar oss gärna mot ställen där det finns andra Skandinaver och har vi inte lite risig matkultur överlag i Sverige?

Tror att det är på väg att förändras, alla matprogram på TV gör sitt, exempel som Linas matkasse har fått svensken att börja laga mer varierad kost. Det är ”coolt” att vara kock, ja det finns en rad exempel på hur svenskens matkultur börjar ändras. Men nu var det inte det här inlägget skulle handla om utan vara ett stort, varmt & evigt tacksamhets-tack till Sofia!

Kram

3 reaktioner på ”Räddaren i nöden…”

  1. De roligaste måltiderna jag har ätit där jag brukar vara i Katalonien är de som jag inte riktigt vetat vad det har varit. Allt i från fantastiska grytor, risrätter och bläckfisk. Jag brukar fråga vad det är och förstår oftast 80-100 % av vad som förklaras. En gång var det ris med ”caracoles”. Klart jag visste vad det var, caracoles är ju en sorts musslor… NOT. Det är sniglar, i detta fallet var det med antenner och allt.
    Tur man äter sniglar även om det inte är högst upp på favoritlistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.