Varför är vi så dåliga på att visa uppskattning i vardagen?

image
Jag vet att generaliserar nu och det här bygger inte bara på diskussionerna igår utan är min teori överlag…

Jag säger inte alla gör det, men tror nog att majoriteten av par som ”hängt ihop” ett tag mer eller mindre går över till att ta varandra för givna. Vid en direkt fråga hävdar alla givetvis motsatsen, men vad gör man då för att bevisa att man inte tar någon för given…
Om ni tänker efter… Inte så mycket som vi borde eller hur?

Killar i allmänhet tänker kanske lite, jag är ju här så då är det väl självklart att jag älskar & uppskattar dig. Tror oxå att de tror att för att visa uppskattning i vardagen så ”ska” det vara så himla romantiskt, stort & planerat. Fel, Fel, Fel, jag tror att de flesta tjejer/kvinnor i mycket större utsträckning uppskattar de små enkla bevisen oftare istället för något ”jättestort” alldeles för sällan. Eller en slentrianmässig blombukett när man kommer på sig själv med att det kanske är dags att visa lite uppskattning, eller för att man har lite dåligt samvete för att man jobbat för mycket eller vad det nu kan vara.

Tjejer/kvinnor å andra sidan tenderar till att just i det här sammanhanget hänga sig kvar i gamla könsroller och väntar på att partnern ska börja visa uppskattning. Vore såklart jättetrevligt om alla hade en vardag där båda parter visade varandra uppskattning i stort och smått. Men om du nu inte har det, börja själv med de små sakerna så tror jag att det ena ger det andra. Killarna/männen fattar att det inte handlar om en resa till Paris, eller något överdådigt romantiskt. De blir då mindre rädda för att de där små sakerna inte ska ”duga”

Det är 2014 – dags att se till att hjälpa dem på traven. Det här gäller inte bara i ”parförhållanden” utan är lika applicerbart i vänskap, på jobbet etc. Det är ofta de små sakerna/gesterna som är de viktiga – så kom igen, nu tycker jag att vi ska börja visa mer uppskattning för dem vi tycker om (man, sambo, vän, arbetskompis eller vad det nu än må vara). Vi får då oss själva & andra att känna sig gladare, sedda & mer uppskattade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.