Vänner & sådana som man ”känner”

image
Nu för tiden har vi ”vänner” som aldrig förr, vissa flera tusen andra några hundra och vissa är lite mer selektiva i det sociala ”nätlivet”.

Men om vi tänker på vänner IRL så minskar antalet ”vänner” rejält. Inget fel i att ha tusentals vänner på FB och andra ställen, tycker oxå att det är precis upp till var och en vad man dela med sig av till sina ”vänner”. Genom åren får vi nya vänner, tappar helt kontakten med vissa men en del finns alltid där, no matter what. Det kan vara både sådana vänner som man känt länge men också sådana som på kort tid kommit att bli riktiga & viktiga vänner.

Just mixen av ”vänner & såna man känner” tycker jag blir bara viktigare och viktigare. Det är otroligt berikande att träffa helt nya människor i alla åldrar. Det hjälper oss nog att hålla oss ”unga” men framför allt mer ”open minded”

Jag nog aldrig varit en tjejig tjej utan att mena att det är något negativt att vara tjejig. Har ända sedan jag var liten haft lite ”olika bästisar” i olika perioder av livet. Inte sällan har det varit killar och ofta har då många antagit att man är mer än ”bara vänner”. Vadå ”bara vänner, det är väl verkligen inte ”bara” att ha en riktig vän. Någon som man vet alltid finns där för en, som man kan berätta allt för och som man vet både kan stötta & ge kloka råd. För en bra vän gör just det, håller inte alls alltid med om allt utan hjälper också till att se saker ur andra perspektiv. Vissa vänner man fortfarande har kvar har funnit där i 40 år och andra långt mindre än så. Hur som helst så är jag otroligt glad över mina vänner & dom jag känner (sedan finns det klart riktiga energitjuvar men mer om det en annan gång).

Jag vet inte om det klimatet eller vad det är som utgör skillnaden, men som helt ny i ett nytt land måste jag säga att jag är förvånad över hur lätt det är att hitta nya bekantskaper och bygga upp ett socialt liv här i Marbella. Av alla nationaliteter och åldrar, dvs verkligen berikande.

För mig är blandning viktig. Olika åldrar, olika bakgrunder, olika typer, och olika nivåer vänner eller sådana man känner. Det präglar inbjudningslistan till min 50-årsfest, allt blir så mycket roligare om man har en rolig och bra mix av människor (och kanske använder det klassiska knepet med en lite starkare fördrink:). Så jag kommer bjuda de jag känner för att bjuda, vänner, bekanta & kanske en och annan som kommer bli förvånad över att få en inbjudan – allt för att få till den där trevliga mixen och den kanske kan leda till nya bekantskaper som utvecklas till vänskaper för vissa på festen. Det återstår att se om det blir någon stark fördrink, någon trevlig mix & några nya bekantskaper – det vet vi inte förrän efter den 17 maj…

Vad vi däremot vet är att livet skulle vara både trist och ensamt utan våra vänner, så jag ska lova mig själv att vårda mina vänskaper bättre än jag gjort de senaste åren (ni vet det där med ”tiden” som man är så bra att skylla på). Jag ska också vara noga med att vårda de vänskaper som är värda att vårdas väsentligt bättre och inte låta de få energitjuvar som finns äta upp all tid…

Vaknade typ 05.20 idag, utan cigaretter & Cava att skylla på – har en viss Uggla rätt?
Gör nog ett seriöst försök att somna om:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.