Människor & invanda mönster…

image
Hur ofta är vi egentligen lite wild & crazy och gör något vi aldrig gjort förut? Då menar jag inte att det räknas att man byter tandkrämsmärke eller schampoo eller så utan just något som man aldrig gjort, kanske tänkt medan inte vågat. Eller ännu värre inte tänkt alls…

Tänk bara på hur det är i ett konferensrum i en arbetsgrupp eller ledningsgrupp, sätter vi oss inte alltid på samma plats som vi brukar. Till och med även vid köksbordet har vi svårt för att byta plats, samma plats dag ut och dag in. Är vi rädda för att det ska hända något läskigt on vi typ byter köksstol en kväll vid middagen? Nej, det är vi knappast – vi är bekväma och gör det som är enklast, dvs så som vi alltid gjort.

Tiden är så klart en faktor, vi hinner inte säger vi. Klart vi gör om vi bestämmer oss för att prioritera att hinna med att göra något. Det är lätt att allt rullar på, vi tar oss inte ens tid att tänka efter vad vi skulle vilja göra. Varför? Jobbigt, ja det är det för det krävs att man planerar lite kanske förändrar något eller vad som helst så därför håller vi fast vid vanorna för vi har ju inte tid…eller kanske inte heller mod.

Menar inte att man ska vända upp & ner på sitt liv men jag tror att vi alla skulle må lite bättre om vi bröt lite mönster och faktiskt lite då och då frågade oss själva vad vill & även göra saker/prova saker vi aldrig gjort förut. Börja med att byt plats vid köksbordet ikväll eller på nästa möte så kommer ni se att det inte är så farligt:)

Påstår verkligen inte att jag är ett dugg bättre än någon annan på att göra saker jag aldrig gjort, men jag ska bli…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.