Clementiner & Gravljus….

Det där med att jag inte tog en power nap var inte något bra beslut. Blev sååå trött under Bonde söker fru så att jag nästan somnade.. men piggnade som tur var till lite.. Dessvärre lite väl mycket efter jag varit ute med Doggisarna..

Den där mascaran jag köpte verkar vara riktigt dålig.. Upplever den som så torr så att jag nästan råkat köpa ”testexemplaret”.. Ska testa lite till innan jag dömer ut den helt..det är ju inte direkt så att jag har ögonfransar som påminner om Bambis..Fonus har en så fin kampanj där man kan få hjälp med att få ett gravljus placerat och tänt om man själv inte har möjlighet att göra det. Jag har ju åkt hem innan själva dagen då gravljusen ska tändas och det är då det är som vackrast när det brinner gravljus och lyktor över en hel kyrkogård.

Om man vill så mejlar de även ett foto på att ljuset är tänt och brinner i mörkret. Jag tänkte direkt att jag ville beställa ett ljus och gick in för att göra det – blev så otroligt förvånad över att förutom att erbjuda den här servicen så tar de ingenting betalt för vare sig ljuset, servicen eller att de mejlar ett foto till en. Nu ogillar jag att använda ordet ”kampanj” i sammanhanget men det ger dem verkligen mycket goodwill och dom skriver även att informera gärna andra så att så många som möjligt kan få hjälp med att tända ett ljus för sina anhöriga.

Så fint av Fonus tycker jag och nu kommer det att brinna ett ljus både hos Thomas och hos Mamma från oss ❤️

Om du också vill beställa ett ljus så gör du det på www.fonus.se och sista beställningsdagen är den 1/11. Dom har inte möjlighet att göra det på alla kyrkogårdar men det är närmare tusen stycken och det är verkligen inte lite.I gårdagens Expressen kunde man läsa om en 79-årig svensk man, hans son och ytterligare en person som varit inblandade i knarkaffärer och penningtvätt. Det står att den 79-årige mannen är gift med en borgmästare på den spanska solkusten och det vi ju alla som bor här är Marbellas borgmästare.

Att sonen har hållit på med knarkaffärer har varit känt länge (det är en son från ett tidigare äktenskap) och det är han som pekas ut som huvudman.. Pappan (borgmästarens man) misstänks för att ha deltagit i penningtvätt motsvarande 80 miljoner kronor. Det gjordes en razzia på hans kontor för sisådär 1,5 år sedan men han släpptes då eftersom han inte fanns med i belastningsregistret.. När han greps försvarade borgmästaren sin man och sa att när det här är utrett kommer allt att visa att han är helt oskyldig. Oppositionen har försökte verkligen dra nytta av det när razzian var och han tillfälligt greps men det lyckades hon parera bra – hon är ju väldigt populär eftersom hon gör så mycket bra för Marbella. Partiet nationellt står också bakom henne och menar att det här inte har med henne eller hennes uppdrag att göra.Nu ska det hållas förhör i november och då ska betala 274 miljoner kronor i borgensumma (för att slippa sitta häktade antar jag).. Hur det ska kunna betalas (och om det överhuvudtaget går) har jag ingen aning om.. Kanske någon saudiarabisk miljardär hjälper till – you never know.. Dom gillar ju henne och har bidragit till Marbella på olika sätt förut men det här är väl inte så troligt att någon av dem hjälper till med.. Kan ju dessutom verkligen förvärra allt ännu mer med anklagelser om mutor även om det formuleras som lån..

Hon fortsätter dock att jobba på och ser lika leende och glad ut på varenda bild men det är hon garanterat inte. Det är är ju en fullständig mardröm för henne..

Vad har ni för favoritfrukt? Min är clementiner – alla dagar i veckan. Helst så sura som möjligt.. Fast det är kanske då det är satsumas? Strunt samma – jag kallar dem för clementiner för det låter så mycket godare.

Köpte några på Carrefour i tisdags – sååå goda så jag ångrar att jag inte köpte ett gäng till.. men dom tar ju inte slut. Apelsiner är också en favorit men inte för att sitta och äta rakt upp och ner (om det inte blodspelsiner) utan för att göra det där stora glaset färskpressad apelsinjuice varje morgon.

Det är någon månad kvar innan den stora skörden när man köpa säckar med hur många kilo som helst för noll och ingenting. Om jag är usel på att få till frukostvanorna så är jag riktigt duktig på rutinen med apelsinjuicen varje morgon 🍊Helt otippat så älskade vår katt Sigge clementiner. Räkor brukar ju vara en favorit hos katter men inte för Sigge – det var clementiner som gällde. I övrigt fick han ju bara sitt urtråkiga torrfoder vilket var helt nödvändigt eftersom han hade haft njursten. Då hade jag 100 procent karaktär.. men han hade å andra sidan inte samma bedjande ögon..

Apropå att Johanna Toftby är ungefär 25 gånger mer ”hooked” på julen än mig.. Igår var hon på sitt första julevent – någon smygöppning av en butik som hette något med Party land och Christmas land.. Innan hon gick så åt hon några skinkmackor, drack varm choklad och hade ett julljus tänt så jag tror inte att det räcker med 25 gånger.. det är nog snarare 50 gånger 😄

Blev hursomhelst lite kär i tröjan som kommer från ELLOS ✨Man kan ju bara utgå ifrån att Johan Pehrson menade att man säger en sak före valet och så är det val och så säger man samma sak efter valet. Men tyvärr var det inte det han så utan han bytte ut ”samma sak” till ”en sak” = dvs man säger något annat efter valet.

Hur många gånger har vi hört det här citatet från oppositionen nu? Oändligt många och vi kommer höra det om och om igen..

Varför sa han så? Fanns det något i det som ett ”dolt” men korkat budskap till sitt eget parti? Varför går han inte ut och förtydligar vad han egentligen menade med det dåligt formulerade uttrycket. Han kanske har försökt men det är inte så intressant att skriva om eller så vill han inte för det är något som är viktigt i förhållande till det egna partiet. Men sitter man i en regering borde det vara förbjudet att uttrycka sig så korkat – felsägning eller ej..

Alldeles underbart väder – ska bli 27 grader i eftermiddag ☀️

Eftersom jag åker imorgon bestämde Pappa och jag oss för att äta lunch tillsammans.. Även om jag flyger sent imorgon så tycker jag att det är skönt att vara hemma på kvällen dagen innan jag åker.. så därför lunch. En spansk lunch så att vi står oss resten av dagen.. Ancoras trerätterslunch med andra ord och efter den står man sig nästan i två dagar 😄 Trodde vi..Den här skylten har man sett lite för många gånger för deras eget bästa nu i sommar.. Det blir ju till slut så att man väljer någon annan restaurang eftersom det börjar kännas osäkert om de har verkligen har öppet som de ska.. Det här var andra gången vi skulle dit och det var stängt (förra gången hade jag ju t.o.m beställt bord utan att de ringde och informerade). Jag går ju dessutom förbi rätt ofta på väg till bussen och hae sett skylten och en stängd restaurang ett gäng gånger. De har uppenbarligen någon slags problem som inte löser sig..

Det blev Pagos del Rey på strandpromenaden istället.. Trevlig lunch med helt okej men inte så man studsade.. Förrätten friterade langostinos med mangosalsa som vi delade på hade ordentligt med ”sting” och var goda.. Varmrätterna var för att citera Pappa ”helt okej” 😄

Blev några clementiner och två flaskor Coca-Cola på vägen till bussen.. Var hemma någongång strax innan sex och möttes av två ”happy dogs” ❤️Har inte tjatat så mycket om porslin på ett bra tag., skönt va! Men jag ska nu tjata lite om dukar.. Köpte ju en duk till bordet på terrassen (blå med citroner) som blev så fin och som håller kvaliteten till 100 procent än så länge.. Köpte också en duk till matbordet inne som passar till allt utom blå/vitt porslin.. Eftersom jag minst sagt har en förkärlek för blå/vitt porslin med Ostindia och Kunglige dansk som favoriter (i blå/vitt) så bara måste jag ju ha en blå duk..

Den på bild två tycker jag är finare men kan nog vara svårt att hitta och helt ljusblå vill jag inte ha.. Vid tillfälle ska jag ta mig upp till marknaden för att kolla vad dom har.. Allra allra helst skulle jag vilja ha en riktigt gammeldags vintage duk men skulle väl antagligen spilla efter en minut eller två..

Det brinner inte med någon duk och det är ju heller inte första gången jag skriver om det.. Någon julduk är

Robinson och Mullvaden var det som stod på tv-agendan. De nya avsnitten av Love is blind kom ju igår – har kollat med ett kvarts öga.. Vill se The Playlist och den om det norska fallet men vill inte börja kolla på någon serie innan jag åker..

Naglarna fixade, all packning framme, hundpromenaden avklarad så det blir bara soffhäng och lite dubbelcheck att jag har det viktiga framlagt.

Ska inte glömma att kolla busstiderna från busstationen till flygplatsen kom jag på..

Har ju funderat på om det skulle vara någon form av elavstämning i september som kommer på oktober räkningen eftersom det ser så konstigt ut i september förra året (månaden innan jag flyttade in).. Så kom den idag.. och det var inte någon avstämning av något slag för beloppet var lägre än de senaste månaderna ✨

Ska lämna Doggisarna på det vanliga stället strax efter tolv.. Har sedan ett antal timmar på mig innan det är dags att ge mig iväg till busstationen. Att packa ner allt i resväskan tar väl max en kvart så jag tänkte att en power nap nog är en väldigt bra idé med tanke hur sent jag landar och hur fullspäckat lördagens schema är..

Flygvädret härifrån är iallafall bra men hur det ser ut över Frankrike och Tyskland har jag inte koll på men är starten bra så brukar lugnet kunna hålla i sig..

Bloggar väl lite under resans gång för det blir ju väntetider både här och där.. Lär inte vara i säng hos Pappa förrän vid 03-tiden.. Inte många timmars sömn innan ärenden med min syster på lördag – men det går det med ✨

Imorgon är det Internationella Champagnedagen -passar ju bra att den infaller på en fredag i år ✨

5 reaktioner på ”Clementiner & Gravljus….”

  1. Hej finaste, hur ser din vistelse ut i Stockholm? Vore så kul om vi kunde få till ett möte , hade det lite körigt sist som du var i Sverige. Jag har inget speciellt framöver så jag kan när som . Kram

    1. Hej fina Titti, är bara här lördag-torsdag (ex resdagar) och för att jag har några möten. Så i huvudsak ingen ”social” resa så hinner inte den här gången tyvärr. Kommer igen till jul – kanske du har möjlighet före eller i mellandagarna? Kramar

      1. Vore så kul om vi kunde ses , jag har bränt alla mina semester dagar så det blir till att arbeta mellan dagarna, men kommer vara ledig den 27/12 om vi kunde få till en liten fika eller lunch den dagen vore toppen . Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.