Valstrategier & Kantarellhopp….

Fredagens fynd.. den enkla blå/vita klänningen med lång ärm som jag tänkte skulle vara perfekt för morgonpromenader passade.. Hade jag fått önska hade den varit några centimeter längre men jag ska ju typ bara ha den på strandpromenaden så det funkar..

Zappade mellan kanalerna och upptäckte att det var den svenska versionen av Naked Attraction.. Såg ju premiäravsnittet men har sedan inte sett det.. Blev med andra ord inte hooked 😃 Men kollade det som var kvar igår – lite väl stolpigt är det väl ändå.. Kommer inte skriva upp nästa program på ”kom ihåg” listan..

Hade ✅ på allt på gårdagens To Do lista och bra bedtime- strax före halv tolv och sedan lite bok i öronsnäckorna..


Det här var under den tid då jag var väldigt morgontrött.. Lite tråkigt för Thomas som i princip aldrig varit det men han drack sitt kaffe och lät mig snällt sova på.. mig och som ni kan se också Sigge som tagit sovmorgon den här morgonen.

Var helt säker på att jag visste var jag hade kortet på mig och Sigge men hittade bara ett på när Sigge tagit sovmorgon 😃

Vilken underbar katt han var – jag saknar honom fortfarande för man kan absolut ha väldigt starka band mellan människa och katt. Det är inte alla katter som flyttar till grannen om dom bjuder på bättre mat 😃

Den här bilden är tagen i Granliden (den första lilla sommarstugan vi köpte). Sovrummet var så litet så att jag fick krypa över Thomas sida av sängen för att komma till min.. eller knö mig utmed väggen 😃

Uppe vid åtta.. Lite varmt i sovrummet så ikväll ska jag kyla ner med AC:n och återgå till lite mer öppet fönster.. Minimerade öppningen av någon slags inbillning att någon skalbagge skulle ta sig in den vägen. Det blir skönt för Doggisarna att komma till hundhotellet – det är förvisso varmare där eftersom det ligger inåt land men de får vara ute hela kvällarna när det blivit svalt..

Städning står på dagens To Do lista – städar alltid precis innan jag åker så att jag kommer hem till ett ”nystädat” hem med rena lakan i sängen etc.

Ser också till så att det finns dricka i kylen, korv till Doggisarna så att jag inte måste ge mig ut direkt jag kommer hem.. Doggisarna kommer att komma hem dagen efter mig eftersom jag kommer att landa på kvällen..Ännu mera hopp om att hitta kantareller 😃 Det här är dagens skörd för grannen i Bullerbyn.. Nu har ju hon sina svampställen precis som Mamma hade sina på landet.. Jag har ingen aning om vart jag ska gå men kanske Pappa eller Åsa har lite koll..

Koll kan ju den ”stackars” människan som ska hämta mig och ta mig och hunden till flygplatsen inte tro att jag har.. Autocorrect kan vara bra.. ibland.. men inte om man skriver på spanska och glömt ställa in rätt språk 😊

Som tur var så hade jag inte skrivit en roman i det meddelandet som gick iväg innan jag upptäckte att absolut ingen kunde förstå vad jag skrev. Oavsett nationalitet..

Tyckte att hon föreslog lite väl tajt tid på flygplatsen så jag vill ha mer marginal.. Ska ju trots allt checka in hunden på ett ställe, mig själv på ett annat och ta mig igenom säkerhetskontrollen.. Vi ska höras igen under dagen.

Kattis och döttrarna med en kompis har fått flyg hem nu – dom åker idag och eftersom dom checkat in på Boho Hotel för att testa det så kunde dom stanna kvar en natt. Blev som tur var inte så krångligt för dem men de får åka med två olika flyg.. men det funkar ju.. Bad henne meddela mig hur det är med incheckning och säkerhetskontroll – dom flyger förvisso en annan dag och tidigare på dagen men det ger en viss indikation tänker jag..

Dom planerar att vara där 2,45 timmar innan – kvinnan med hunden föreslog två timmar men jag vill vara där tre timmar innan tror jag. Vill absolut inte riskera att missa flyget men vill heller inte att det ska bli onödigt jobbigt för hunden.. Får höra vad Kattis rapporterar..

När jag ändå är inne på hundar.. Inte något större fan av kläder på hundar men det kan ju både vara praktiskt (mot t ex kyla/regn) och väldigt gullig. Den här hunden har någon tröja så att det ser ut som om han står på två ben – väldigt gulligt måste jag ändå säga..

Den andra hunden är som de där två yorkshireterrier hundarna igår – man vill omgående ta med den hem.. Olagligt söt 💕

Jag får se mig besegrad.. iallafall ett tag till. Vill inte förstöra min Sverige vistelse genom att må soppigt och vara på hel eller halv uselt humör.. Det sista tror jag inte Pappa och Åsa är så intresserade av heller 😊 Så jag trappar ner i lugn och ro när jag är i Sverige.. och får ha som nytt (igen 😊) mål att vara helt kvitt dem i månadsskiftet. Men istället för att se det som ett misslyckande så väljer jag att se det som att jag lyckats låta bli att snusa i över fem månader ✨

Har ju kört med Nicorette hela tiden men i förrgår när jag var och köpte så hade dom bara Nicotinell.. Tycker att dom är mycket sämre – det går dessutom åt fler. Nej, återgår till Nicorette när jag ska köpa nu när jag kommer till Sverige. Högst oklart varför det är mer än halva priset på nikotintuggummin i Sverige..Det händer allt som oftast att Ebba Busch spetsar till lite väl mycket för sitt eget bästa.. Ja, jag vet att det är hennes strategi för att få strålkastarljuset riktade mot sig och KD och då få möjligheten att säga även andra saker.. men.. Det är lite som att säga att all reklam är bra reklam och det är det nog inte många som tycker (längre, förr var det typ en sanning).

Många gånger har hennes strategi funkat alldeles utmärkt men ibland blir det väldigt fel.. just för att hon spetsar till det för mycket. Tänker t ex på uttalandet efter kravallerna i Norrköping, Linköping och flera andra ställen.

Hon har rätt i sak när hon argumenterar att Magdalena Andersson har en utmaning med att bilda regering när de tre stödpartierna typ vägrar prata med/acceptera varandra men att genom det här uttalandet gör hon det personligt.. och går därmed bort sig. Tycker iallafall jag.

Inte sedan Reinfeldts tid har någon partiledare varit i närheten av det förtroende som svenska folket har för Magdalena Andersson. Det är förvisso sant att det är Magdalena Andersson som har utmaningen med att bilda regering men jag tror att hon går helt fel när hon gör det just personligt istället för till en problematik som Socialdemokraterna har..Jag kan såklart ha helt fel men 56 procent av den svenska befolkningen har förtroende för Magdalena och det är kanske den siffran hon vill ändra på genom att påtala ”oförmågan” att bilda regering.. You never know med politiker…

Men om vi bortser ifrån Magdalena Andersson så var hon väl lite smartare när det gäller att ”slå” mot Centerpartiet..

Siffrorna är jämfört med fg månad

Ny opinionsmätning i går – kommer att komma många och tätt nu inför valet.. De kan skilja en del mellan de olika mätningarna så man får ta dem med en viss nypa salt – iallafall förändringarna.

Det här är Aftonbladet/Demoskop som jag inte har samma tillit till som Sifo.. Hursomhelst så är Miljöpartiet över riksdagsspärren för första gången på typ ett år.. = 179 mandat för en röd/grön regering och 170 för en borgerlig.. Övertygad om att de kommer att klara gränsen i valet också – inte minst tack vare stödröster..Apropå tas ur bruk.. Om Boris Johnson klarar sig nu så är han inte bara en katt med nio liv utan har fler än så.. Frågan är om han inte redan haft det.. När jag skriver det här så har 12 personer lämnat regeringen och när ni läser så skulle jag inte bli förvånad om det är ett par till.. Finansministern, skolministern mfl det är inga ”små” ministrar som nu väljer att avgå pga Johnson.

Det som fått bägaren att fullkomligt rinna över den här gången är väl att Johnson tillsatte en person som var under utredning för att i berusat tillstånd ha tafsat på två män.. Det säger han såklart att han ångrar nu.. precis som han sa om ”Partygate”.. Han säger också att inte kommer att avgå – det var det väl ingen som trodde att han skulle göra frivilligt..

Han har väl bara två saker som talar till hans fördel.. det finns inget solklart alternativ och det är mer eller mindre mitt i semestertider.. Nyval i höst kanske för jag vet inte hur snabbt de kan göra om regeln om misstroendeomröstning.. Enligt nuvarande regel sitter han säkert ett år efter den senaste (som ju var typ nyss) men den regeln kan man tydligen ändra ”hyfsat” lätt.Apropå England.. Idag börjar Fotbolls EM för damer.. Tänk vilken skillnad det är på intresset för damfotboll nu jämfört med för något år sedan och bakåt.

Om jag fattat det rätt så spelar Sverige sin första match på lördag.. mot Nederländerna som är riktigt bra. Men Sverige tillhör favoriterna – hur kul vore det inte om vi/dom vann 🇸🇪

Damfotboll låter så tråkigt.. men jag kan inte komma på något bättre namn.. Trots att damfotboll blivit så populärt och man sålde ut finalen som spelas på Wembley (90 000 åskådare) på en timme så skiljer prispengarna mellan damer och herrar sjukt mycket.. UEFA har dubblat prispotten för damerna till 160 miljoner kronor.. jämfört med herrarnas på 3,8 miljarder för förra årets EM..

Apropå populärt.. Finns vissa saker som är godare i Sverige och som verkligen tillhör svensk sommar.. Man måste fika med kanelbullar och man måste äta mjukglass.. Finns en massa andra ”måsten” också såklart men det här är två måsten för mig nu när jag är hemma 🇸🇪

Man kan göra små mjukglass ”bakelser” – skulle jag föredra alla dagar i veckan framför en gräddig bakelse eller prinsesstårta..

  • Formen gör man i våffeljärnet – (2 ägg, 1 dl strösocker, vispa pösigt, 2 dl vetemjöl och 2 dl vatten). Om våfflorna känns för mjuka ställ in ugnen på 200 grader en stund.
  • Vaniljglassen kör man med elvispen tills den blivit lagom fluffig..

Tipset från heas_kreativa på Instagram

Synd att det är 25 mil till Söderhamn från landet.. det tycker t.o.m jag är lite väl långt att åka för att besöka en loppis 😊 Förutom att det inte är superkul att sitta timmar i en bil så blir eventuella loppisfynd väldigt dyra just för att man suttit många timmar i en bil..

Har lagt fram mer eller mindre allt som ska packas men väntar med att ta fram väskan och packa ner tills jag lämnat av Doggisarna. Tintin kan bli lite orolig och det är bara onödigt – hinner ju ändå..


”They say he isn’t funny. They say I never smile. They said it wouldn’t last. Today we celebrate 23 years being married. David you are my everything I love you so much” – Victoria Beckham

Fint ändå 💕

I morgon är det mitt möte med Esther, några snabba ärenden, de sista förberedelserna och så troligtvis träff med några kompisar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.