Kicki & Hantverkarna….

Jag ska väl börja med att för säkerhetsskull säga att jag inte går omkring här på strandpromenaden i rosa hår.. Det var med andra ord inte det jag var iväg och gjorde igår.. Så mycket utanför min ”comfort zone” har jag inte kommit än 😊

Soffhäng och lite fixande efter Allsången.. Bedtime vid elva (✅!) med boken i öronsnäckorna. Den har som sagt tappat men jag vill ändå veta slutet så jag lyssnar vidare.. Har drygt två timmar av nio kvar så känns dumt att sluta nu..

Det var ju så varmt när jag var i stan igår men egentligen var det inte så varmt men det fläktade absolut ingenting så det kändes mycket varmare än det var.

När jag skulle gå in på SuperCore vid bussen för att köpa dricka och korv till hundarna så var klockan exakt sju.. Det bara vällde ut hantverkare från Hotel El Fuerte som ju är stängt för en totalrenovering. Det är inte direkt ett litet hotell så de går åt ett gäng hantverkare för att få det klart på de planerade cirka 1,5 åren.. Jag tror att det var typ 100 man som kom ut genom grindarna 😃

Det har vuxit lite minst sagt.. Bild två visar hur det ser ut idag och båda byggnaderna tillhör hotellet. Det är något så ovanligt som ett familjeägt hotell – det är ju sällan det när det är så stora hotell. Det är också ett av Marbellas allra äldsta hotell ✨Ja, visst kom det någon tår under Allsången igår.. Bara några få men vid flera tillfällen.. Det första var när Cornelia Jacobs kramade om sina stolta morföräldrar, hennes söta mormor som sjöng och dansade 💕 Det andra för att både Sanna och t ex Jill Johnson visade människor med funktionsnedsättningar så fin uppmärksamhet så att de fick känna att de blev sedda på precis samma premisser som vilken annan besökare som helst. Jag ska självklart inte lägga mina ord på deras känslor men det var så jag ”kände” det..Men mest berörd blev jag när de hedrade Kicki Danielsson med anledning av att hon fyller 70 år i år. Bra vibrationer, Dag efter dag mfl i ett medley och Kicki själv blev helt överraskad.

Det hade kunnat suttit många andra 70-åriga artister i publiken och som blivit överraskade utan att jag blivit så berörd som jag blev av att det var just hon. Hon förtjänade det så väl.. hon har inte haft ett lätt liv och hon har både blivit skrattad åt och hånad men självklart uppskattad också..

Hon blev bortadopterad som barn.. det var något med hennes man som inte var så bra har jag för mig.. det var vinflaskor i tvättkorgen för hon blev alkoholist och det blev väl någon rattfylla – nej, enkelt har hon inte haft det. Nu försvarar jag inte en rattfylla eller tycker synd om henne för den..

Jag tycker att hon förtjänar både uppmärksamheten och lycka i livet nu 💕


Flickan i trädet.. Jag tror att det är 1968 i Helsingborg. Hur jag kom upp i trädet har jag ingen aning om men jag fick nog hjälp för även om jag var lite busig som barn så var jag inte den som klättrade i träd och höll på.. Alltid något 😃Jag är ju extremt kortklippt så det måste hänga ihop med när Mamma tog mig till frisörsalongen med det fina glaspartiet.. och passade på att gå på några ärenden medans jag blev klippt.. Nu kan man skratta åt det men det var det nog ingen som gjorde då när det hände 😃Jag har letat och jag har letat bland alla bilder men kan bara inte hitta någon med mig och Herr Nilsson. Jag hade en precis likadan som den Pippi har på bilden men jag vill minnas att min hade blå rutor… men jag kan minnas fel.

Det var en midsommar och man kunde vinna en sådan i ett av tombolastånden. Jag vet inte hur många gånger jag tjatade på Pappa om att få ”köpa bara en lott till”.. Jag ville ju så otroligt gärna ha samma apa som Pippi.. och det fick jag för till slut blev det en vinstlott och vinsten var apan. Eufori – den apan var ständigt och jämt med mig och sömmarna sprack på sina ställen men jag älskade den. Vacker kan nog ingen påstå att den var men i mina ögon var det den finaste eftersom det var en sådan som Pippi hade ❤️

Även min lillasyster blev kär i Herr Nilsson och fick sin egen Herr Nilsson.. men det var ju ett gäng år senare eftersom hon är nio år yngre 💕Ena grannparet i Bullerbyn rensar bland sina spel och skickade en fråga i vår lilla WhatsApp grupp om någon var intresserad.. Så jag anmälde intresse för Alfapet och Cluedo så nu kommer Åsa och Pappa bli ”plågade” – älskar spel. Det var hundra år sedan jag spelade Cluedo men om jag inte missminner mig ska man lista ut vem mördaren är, var mordet skedde och mordvapnet eller något liknande.. Kluriga spel och frågesport” är det jag gillar mest., Typ TP och När då då (eller vad det heter).

Apropå TP så kallades Thomas alltid för det under alla ”jobb-åren”.. Jag vet inte varför för det är ju inte speciellt svårt eller krångligt att säga Thomas 😃 Kanske var det så att det var flera stycken som hette Thomas och att det då blev TP av den anledningen.. men det höll i sig under alla år även under Blå Porten tiden.. Men då inte fullt lika mycket tror jag..

Apropå takterrasser i Gamla stan som jag skrev om igår.. I våras öppnade det ett nytt litet boutiquehotell, El Castillo, med en stor takterrass i Gamla stan. Det är fyrstjärnigt vilket jag tror att de är ensamma om i just Gamla stan.. kan finnas ett till men de övriga är alla enklare. Den här takterrassen ligger ju klart högre än den jag satt på igår (2014) och har ju en fin utsikt över Marbella ❤️

Prästkrage heter ju daisy på engelska och jag fick ett så fint meddelande av Daisy och familjen igår. De trodde att årsdagen var igår så det var anledningen till meddelandet 💕 Det är ju Daisy som har hjälpt mig en del i samband med flytten och lite fixande..

Nu är det inte långt kvar till sista tuggummit är slut – jag tuggar på så att de ska ta slut och så gör jag ett abrupt avslut. Antagligen korkat för då ökar jag ju nikotinbehovet nu men det är ju bara 2 mg varianten.. Måste ju iofs inte använda alla men vill absolut inte ha ett enda tuggummi kvar när jag bryter.. Då blir det alldeles för lätt att tänka ”jag ska bara”. Har verkligen hållit på som en jojo med tuggummina.. Ena dag ✅ nästa uselt och ibland en hel vecka eller två som varit riktigt dåliga. Nej, det är nog bäst att bryta typ imorgon.. ta smällen med det usla humöret och må som en xxxxx ett par dagar. Det värsta nikotinsuget sägs ju gå över på en sisådär tre dagar och under de tre dagarna får Doggisarna stå ut med korta promenader och en ”tjurig” Eva..Har inte läst recensionen i sin helhet för då får man veta för mycket innan man lyssnar men fångade upp två ord som en sammanfattning av Emma Hambergs sommarprat; Magiskt och livsbejakande. Kommer med andra ord att använda soltimmen till att lyssna på det ☀️

I övrigt har jag lite småfix på dagens To Do lista – har inte bestämt om det blir Mercadona idag eller imorgon.. Får se helt enkelt.. Ska ju träffa Kattis en gång till innan hon åker hem och jag åker till Sverige men det blir nog inte ikväll. Har sagt att jag är flexibel med dag så länge dom tar sig in till Marbella.. Bortsett från fredag då för då slutar jag ju inte förrän typ kvart i nio och det funkar inte med Doggisarna 🐶🐶

Så tacksam över att det finns så bra organisationer som hjälper djur och alla de människor som är sanna djurvänner.. Såg ett inlägg på en FB grupp för hundvänner igår..Ett akut läge då den här valpen måste få ett fosterhem senast imorgon för då flyttar den svenska familj som haft den hem till Sverige. Det måste vara så att det varit klart med en adoption som av den ena eller andra anledningen inte fungerade för de kom knappast på att en av valparna var över bara någon dag innan..

Så himla söt 💕 Nu har det löst sig så den adopteras av en annan svensk familj. Inte så konstigt kanske ni tänker eftersom det är en valp och den är så söt. Det gick säkert snabbare av den anledningen men rent generellt så adopteras alla möjliga hundar i alla möjliga åldrar..Det här är i Estepona där de på husfasader satt upp vattenskålar till fåglarna 💕 De har ju runt 15 bilar som sju dagar i veckan åker runt och vattnar varenda blomma inne i stan/Gamla stan även de som privatpersoner satt upp väggarna.. Så har Estepona också ambitionen att vara Costa Del Sols trädgård.. Sååå fint med alla planteringar och alla dessa krukor 💙

Vattenbehållarna är också fina fast på ett helt annat sätt ❤️

Då var vi igång igen.. Amineh Kakabaveh tog ut sin ”seger” i förskott när hon förhandlade med S om att inte fälla Morgan Johansson och släppa igenom S budgeten.. Den överenskommelsen gällde bara till riksdagens stängning.. och den stängde som bekant i fredags..

Fritt fram att förhandla med Turkiet med en annan utgångspunkt som vi ju vet hur den slutade..

Misstroendeförklaring mot Ann Linde säger Kakabaveh och MP sitter tydligen i diskussioner om det..Ebba Bush gav ju Magdalena Andersson om att låta Morgan Johansson gå så skulle KD inte ställa sig bakom någon ytterligare misstroendeförklaring oavsett minister.. Den pucken tog som bekant inte Magdalena Andersson men uppgörelsen med Kakabaveh hindrade ju i slutändan inte uppgörelsen med Turkiet så..,

Problemet är löst men frågan är hur KD och de andra kommer att agera.. De kommer inte driva frågan men kan väl fälla Ann Linde ändå.. Väldigt motsägelsefullt men de har ju tagit alla möjligheter till att vilja fälla trots att det varit emot deras ståndpunkt i sakfrågan. Men den här gången tror jag inte de ”hugger” – det är ett politiskt spel och det Kakabaveh kom på igår förstod nog de andra partierna tidigare..

Apropå Ebba.. nu är/var hon väl ändå ute och cyklade med sitt kontrakt som skulle skydda rätten till abort i Sverige.. Kanske kände hon ett extra stort behov att vara snabb eftersom människor kan tro att KD har en annan syn men hon skulle ha pratat om vikten av en ändring i grundlagen.. inte ett litet verkningslöst kontrakt.Men hur rörigt och knasigt vi än kan tycka att det är i den svenska politiken så har vi iallafall inga kompletta galningar på framskjutande positioner.. Vittnesmålet mot Trump igår var ju värre än man trott – om han har en enda chans att göra politisk comeback blir man ju livrädd. Men det här är knappast första gången någon vittnar om hans galenskap så han kan säkert göra comeback – mitt förtroende för knappt halva den amerikanska befolkningen är lågt..

Det blev ingen soltimme på terrassen som jag tänkt.. Jag har ju ”spansk” terrass dvs en som spanjorer föredrar och svenskar undviker = jag har inte eftermiddags/kvällssol. Det var helt disigt hela förmiddagen så därför ingen soltid. Hade kunnat gå ner till stranden på eftermiddagen såklart men jag kände inte riktigt för det..

Det är lite av en blå dag idag.. Inte så att jag skulle kalla det deppad utan mer låg och lite håglös.. Men ska försöka sätta fart och det brukar ge lite energi bara jag kommer över den första puckeln..

Imorgon är det Thomas födelsedag – och därmed den sista dagen av de dagar som ”skulle” vara jobbiga.. Men så enkelt är det såklart inte att det går ett exakt gränssnitt.. men jag hoppas och till viss del handlar det ju även om ”mindset”..

På fredag är det alltså den där första dagen av det andra halvåret. En dag jag hoppas på och ett halvår jag hoppas på. Det får nog bli den morgonen som jag vaknar som jag inte tar några fler nikotintuggummin. Känns som en bra dag för en bra brytpunkt förutsatt att jag inte mår för soppigt.. ska ju dessutom jobba vilket kan vara både ett plus och ett minus ✨

Får inte ha några förväntningar att allt ska kännas toppen och helt annorlunda för då blir jag väl deppig av den anledningen. Nej, ta dagen som den kommer och göra det bästa av både den och dagarna framöver 💙

Dök såklart upp mer i Instagram flödet om Oliver Ingrossos nya restaurang så jag behövde inte kolla upp själv..

De här två rätterna ser inte mycket ut för världen men garanterat supergoda – den första är ärt-risotto med friterade kronärtskockor och den andra en pastarätt som fått koka i åtta timmar (!) Nej, inte pastan 😃

Fanns mycket gott att välja på i menyn även om menyn i sig inte var så stor – blir nog ett besök i september 🍋Doggisarna behövde ut vid halv sex och det var så himla varmt så det fick bli ut och in.. Dom tycker såklart att det är supertråkigt – men så får det vara. Har en granne här i huset.. den hunden måste ha det supertråkigt jämt.. Det är oftast han som går ut med den och han går alltid en klart kortare sträcka än vad vi brukar göra och han går typ tre gånger så fort så den stackars hunden får vara ute alldeles för lite.. Den är dessutom typ tre gånger så stor som Karisma så den behöver få vara ute mycket mer.. Desto större hund desto mer motion..

Jag har grejat lite här hemma och känner mig mindre blå, skönt!

Vi hörs imorgon!

2 reaktioner på ”Kicki & Hantverkarna….”

  1. Älskar bilden på dig i trädet. Äventyrslust och upptäckarglädje, och plåstret – det botade det mesta.
    Helt UNDERBAR bild som ger de guldkantade barndomsminnena med evighetslånga somrar, cykelturer till sjön för att bada, kurragömma, trädklättring, bygga kojor , smutsa ner sig. Så mycket upplevd absolut frihet.

  2. Precis så – och regnade, det gjorde det aldrig Tänker ofta med tacksamhet på vilken trygg och fin uppväxt jag fick – så roligt också att Pappa älskade att fotografera när jag var liten. Har sååå mycket bilder i den extra mobil jag tog över efter honom
    Semester snart?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.