Farfar & Guldstjärnan….

⭐️… tycker att jag är värd en ⭐️ för kämpandet med ni vet vad.. Det gick riktigt bra igår.. gör en plan för när jag får ta tuggummi och håller mig till den.. Jag tar inte hela tuggummin längre utan halva.. kommer att vara rätt okej att klara målen resten av veckan men riktigt tufft nästa.. Bara att bita ihop 😊

Cliffhanger igår.. vem är den fjärde som går till final.. Öppna kort ända in i det sista – tror inte att Hanna trodde att hon skulle falla i sista ö-rådet förrän samma dag.. och då kände hon sig såå sviken.. Men hon kanske ändå klarar sig tack vare duellen..

Netflix programmet är lite för mycket ”förnedrings-tv” för min smak.. måste hitta något vettigare på spanska. Faktum är att det är ett bra sätt att träna på språket.. även om man som jag gör kör med svensk text. Det finns dom som använt sig av spanska barnprogram som en del i sitt lärande..

Så var jag där igen.. slutet på 60-talet alltså 😊 Men jag har inte känt att jag riktigt klarat av att lyfta ner det blå albumet med blommor på framsidan.. Det med Historien om Granliden.. som ligger på övre hyllan i en av garderoberna. Inte öppnat den gröna flyttlådan som står på tur heller.. det kommer att bli efter de jobbiga 10 dagarna i juni.. med andra ord troligen inte förrän jag kommer tillbaka från Sverige..

Men så är det också att fyra-fem personer på olika sätt hört av sig och tycker att de här gamla bilderna är roliga att se.. så ni andra får stå ut 😊

Bild ett.. Farfar Arvid och jag ❤️ Jag kände mig alltid som Farfars ögonsten när jag var liten.. Det kan kanske låta som en slags efterhandskonstruktion men så är det inte.. Jag visste precis hur jag skulle göra för att lirka Farfar runt lillfingret (heter det så..). Jag fick Farfar att hämta mig och någon kompis med den lilla bubblan hur många gånger som helst.. busspengarna man fått kunde man göra så mycket annat kul för än att åka buss 😊

Som t ex köpa sin första alldeles egna ”parfym” – en liten liten flaska Anno 4711.. Farfar bidrog troligen med någon krona 😃 Jag minns exakt vilken affär det var.. en butik som var som en kombinerad liten färgaffär med lite parfymerigrejer också..

Bild nummer två.. skulle gissa på Hovs Hallar utanför Båstad.. Ser ni båten? Den är ”bakom” mina ben.. Jag har ett minne av ett annat foto i samma miljö när jag fick vänta till ”båten seglat in i bild” på rätt sätt 😃 Kommer ni förresten ihåg den där kvinnan som filmade sin man med en videokamera och stod på bryggan och skrek desperat ”Arne (eller vad han nu hette) du simmar ut ur bild.. Det där med att man kunde vrida lite på videokameran hade hon uppenbarligen missat 😃

Bild nummer tre.. Bad som bad.. Älskat bad i hela mitt liv.. Badar fortfarande ”skumbad” ett par gånger i veckan 🛀 Väldigt kortklippt är jag.. Jag undrar om det var den gången som Mamma tog med mig för en klippning och passade på att gå och fixa några ärenden under tiden.. Frisörskan passade på hon också.. att klippa av mig håret..

Jag minns vissa grejer ifrån det.. Salongens fönster – en del var i sådant där tjockt glas i olika färger och jag tyckte att det var sååå fint. Jag var säkert lite ledsen över att hon klippte av mig håret men jag kan inte minnas det och jag blev inte traumatiserad 😃 Men jag har en minnesbild av att Mamma inte blev speciellt nöjd när hon kom tillbaka..

Vaknade tjugo i sju – tyckte inte att det var någon idé att somna om.. trots en jojo natt igen. Får ta en kort power nap innan jag åker in till stan..

Brukar träffa på fyra killar som är här på semester i entrén.. tror att dom är engelsmän men är inte säker. Dom ser ut att vara typ 16 år.. och jag undrar såklart hur föräldrarna vågar låta dem som åka iväg så här.. Men faktum är att jag själv bara var typ 16-17 år när jag åkte iväg på resor.. Men det var helt andra tider och inte en så hård värld som det är idag.. Hursomhelst så är dom så artiga.. håller upp entrédörren etc.. och så älskar dom Karisma 😃Idag klockan två begravs Ella.. Kattis kommer att ha med en ros från mig.. Väldig jobbig dag för hennes familj och för Kattis och de andra som stod henne väldigt mycket närmare än jag gjorde nuförtiden. Jättejobbigt och overkligt säger Kattis och jag förstår henne verkligen 💕Idag är det 107 dagar kvar till valet och det börjar dyka upp”valbarometrar”, lite positionerande etc. Första veckan i juni är det Järvaveckan och sedan Almedalsveckan 3-7 juli. Men Almedalsveckan är väldigt ”internt” fokuserad med deltagare från politiken, organisationer mm.. Valarbetet mot oss ”vanliga” drar nog igång på riktigt efter industrisemestern..

Det går bra för Magdalena Andersson.. måste ha varit evigheter sedan S hade ett så stort stöd som nu.. Hänger både ihop med henne och situationen omkring oss skulle jag tro.. Det blir tryggt med S när det är kris på något vis..

Börjar dyka upp ”valaffischer”.. Vid en första anblick kan man tycka både det ena eller det andra om Liberalernas första ”valaffischer” … Men det är ett sätt att göra honom känd och visa på några av Liberalernas viktiga ståndpunkter.. Annie Lööfs tanke med sina stövlar blir inte helt solklar om hon har för avsikt att positionera sig ”mot” Liberalerna..

Utmanande läge för C, MP, KD och Liberalerna.. Tänk hur mycket Annie Lööf haft att säga till om under den här mandatperioden.. i förhållande till väljarstödet menar jag.. Tveksamt om Ebba Buch vanliga valstrategi kommer att funka.. lite tidigt att säga men ”upplopps utspelet” blev inte så lyckat.. Kommer Johan Pehrson ”effekten” fortsätta.. Mycket kan och kommer att hända innan valdagen – det är det enda vi vet..Bianca Ingrosso kommer att leda en helt ny talkshow på Femman i höst – Bianca

Hon har tydligen lekt och drömt om en talkshow sedan hon var liten.. Produceras av Fredrik Skavlans bolag och ska vara ”framtidens talkshow” – då vet vi det ✨

Apropå förnedrings-tv.. Jag erkänner – jag kollade på Depp vs Heard rättegången en stund igår. En stund vill jag understryka för jag blir irriterad på mig själv för att jag gör (gjorde) det.. Jag har ju under rättegången sett några korta ”reels” på Instagram också..

Nu var det olyckligt för Amber Heards del för det var bara ”cross examinations” med henne jag såg.. Dels av hennes advokat och dels av Depps. Tror aldrig jag sett någon skifta från desperata tårar om hur illa Depp gjort henne, att hon vaknar med panikångest varje dag till totalt iskall och b la påstå att vittnen som vittnat till hennes nackdel inte varit där och därför var det inte som de påstod (??). Hon har helt rätt i en sak – hon förtjänar inte det enorma hat som riktas mot henne.

Sista rättegångsdagen idag och nu har en hel värld fått total insyn i en fullständigt destruktiv relation. Han har valt att det ska få finnas tv-kameror i rättssalen eftersom han och hans försvar vill visa att hon ”iscensatt” mycket genom att läcka olika saker till pressen och att hon har en historia med mängder av lögner..

Det enda man kan säga är att ingen av dem är frisk.. Han har missbrukat både alkohol och diverse annat.. Hon lider helt uppenbart av någon form av diagnos, tyckte mig höra något om borderline personlighet. Båda har nog bidragit till den destruktiva relationen och ingen av dem kommer vinna något ekonomiskt men han kan nog vinna i ett ”allmänhetens ögon” perspektiv..Efter dagen idag är det dags för juryn att börja sina överläggningar.. så får vi väl se hur lång tid det tar. Alla i juryn måste vara överens innan det blir något ”the jury is out”.. men jag säger over and out.. Iallafall till juryn sagt sitt 😊

Apropå framtiden.. Igår var det världspremiär för den nya ABBA Voyage konserten i London.. 40 år efter det att de gick skilda vägar. Alla fyra var på plats på ”röda mattan” men på scenen var det som bekant avatarer.. Har inte hunnit läsa något om hur det var men deras musik är ju alltid bra – hur många favoriter har man inte 🌟

Kom iväg till stan som planerat men hade lite det sisådär med ärendena.. Korg till stryktvätt ✅ Nattcréme ✅ men i övrigt ⛔️..

Det var bara jag och Coral som jobbade – Marta var sjuk.. eller så var hon med sin pojkvän 😃 Hur lugnt som helst de två första timmarna och då fick vi in ett par riktigt stora kassar med kläder.. blev såklart några fynd som jag ska prova imorgon..

Vi fick till en hyfsad försäljning trots att det började så lugnt. Hemma vid 20.30..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.