Oxfilé & Brända fötter….

Trodde verkligen att Doggisarna skulle vilja ut direkt så att jag skulle få se Masked Singer på TV4 Play men dom hade ingen brådska.. Jag fick med andra ord se hela programmet i lugn och ro innan jag tyckte att vi skulle gå ut.. Clara Henry i masken.. Ja ha.. roligast har garanterat deltagarna och de i panelen som ska gissa.. Men jag är nog inte i målgruppen för programmet – barn älskar det tydligen 😃

Upp vid halv åtta.. Ut med Doggisarna vid halv tio i ett alldeles underbart morgonväder.. Ju längre tiden gick desto fler människor dök upp längs strandpromenaden och det kommer nog att vara en hel del folk på stranden idag.

Det är många som joggar eller är ute på ”powerwalk” här och då och då ser jag människor som springer med tyngder (hantlar oftast) i händerna.. Några gånger har jag sett människor som i grupp springer med STORA bollar ?? Jag är inte tillräckligt kunnig så jag kan bara gissa att det är så mycket jobbigare att springa så att man bränner fler kalorier och så får framförallt armmusklerna lite extra träning.. En sak vet jag dock – Ingen kommer att se mig springandes med vare sig hantlar eller bollar på strandpromenaden 😃


Mitten på juli 1991 – middag och jordgubbstårta eller marängsviss med jordgubbar till dessert så vi firar nog Mammas födelsedag sisådär två veckor för tidigt..

Kommer ihåg Thomas kofta ❤️ och jag gillade uppenbarligen Musse Pigg då som nu..

Veckans fynd.. Det blev några fynd till mig och så blev det ”Syster-fynd” också ✨Men dom visar jag inte för då blir det ingen överraskning i sommar när hon får dem..

ÄLSKAR kjolen som nog egentligen är en klänning – kan hursomhelst användas som både och ✨ En helt ny Polo pikétröja i rosa med prislappen kvar och en enkel skjorta/blus som funkar perfekt till jeans eller vita byxor.. Nöjd 😊

Jag kommer sammantaget att se ut som något glassliknande i sommar men inte ”tresmak” utan en smak per dag typ 😊 Blir en hel dagar ”hallon” , en del blåbär, en del vanilj och så den där starka gröna som avviker från det ”glassiga” 😊

Länge sedan Dramaten var ute och rörde på sig men idag var det dags. Iväg till Mercadona för att veckohandla.. Hade inköpslistan klar med grejer till ett antal ”nya” rätter. Finally 😊

På lördag ska jag som planerat ”bryta mot reglerna” och göra som hundratusentals svenska familjer – äta tacos till Eurovision.. Eller det blir kanske innan om det börjar 21.00 som semifinalerna gör..

Har handlat till hela nästa vecka (utom körsfärs och sallad till mina 🌮) så om inget oförutsett händer så hoppar jag över besöket hos Esther nästa vecka också. Har inga andra direkta ärenden i stan så kan hoppa ett besök till känner jag..


Ska bli riktigt god middag i helgen.. Oxfilé- ikväll blir det antingen med bakad potatis eller potatisgratäng och i morgon blir det Biff Rydberg ✨

Matpriserna har gått upp här precis som de gjort i Sverige.. men det är ju fortfarande väldigt mycket billigare här.. Jag undrar vad min ”matkasse” skulle ha kostat i Sverige.. Det blir bra mat hela veckan.. fläskfilégryta, fiskgratäng, pannbiff mm… Kvittot slutade på under 50 euros varav då med två middagar med oxfilé, Coca-Cola för hela veckan, sköljmedel, hushållspapper och rengöringsmedel så matpriserna kan man inte klaga på.. (Inte några jätteportioner med oxfilé ska jag i rättvisans namn tillägga)..

Blir såklart Let’s Dance ikväll.. Jag undrar hur mycket de olika dansparen ”repar” nu under veckorna – det har antagligen ökat vecka för vecka både för att de tycker att det blir roligare och roligare men också för att viljan att vinna ökar..

Det brukar ju vara så att det är ett eller möjligen två par som sticker ut så att man nästan kan vara säker på vem som kommer att vinna.. Så är det inte i år och det beror på andra saker än att vara superduktig.. popularitet hos publiken (Marie Mandelmann) och äventyraren Aron väger in mycket i år tror jag..

Jag som alltid ska gissa typ allt.. gissar på turordningen enligt bildernas ordning och då kan vi vara säkra på att det inte blir så det kommer att sluta 😄

Fallet Hagen har verkligen varit uppmärksammat i Norge och typ ”alla” har varit engagerade. Nu ska det komma en Netflix dokumentär om fallet vilket Tom Hagen protesterat emot.. Han är helt emot att det produceras ”nöje” av det som för honom är högst tragiskt.

Han har ju varit både misstänkt och häktad men släpptes sedan.. Jag kommer garanterat att se den här dokumentären för om norrmännen varit/är fascinerade av fallet så är jag fascinerad över hur ”taffligt” den norska polisen verkar ha hanterat typ allt.. Det kommer fram grejer nu som rimligen borde kunnat ha upptäckts ganska snart efter försvinnandet 2018 etc etc..

Min soltid idag har gått bli mina Doggie-walks och till och från Mercadona.. terrassen får det bli imorgon. Har tvättat, bl.a gårdagens fynd – tvättar alltid innan jag använder det.. Grejat lite i badrummet mm. Preppade middagen i god tid också så att jag inte skulle behöva ”stressa” – köksplanering är inte helt och hållet min grej så preppar därför ofta.. Det huvudsakliga syftet för det är att själva matlagningen ska bli bra så att jag inte kommer på att jag inte hackat löken eller vad det nu kan vara mitt i matlagningen..

Apropå badrum…. Både dag- och nattcrémen är på väg att slut så dags att köpa nya.. Jag har aldrig tillhört kategorin som lägger 2 000 kr på en ”fantastisk” créme utan är väldigt budget på den fronten.. Har ju dessutom slarvat i princip hela livet och glömt var och varannan dag men nu sitter rutinerna även om de är superenkla.. Inga sju-åtta steg för mig varje kväll men det hade säkert varit nyttigt..

Kör ansiktsvatten, tvätt med ansiktsrengöring och nattcréme.. peeling lite då och då.. Klart oftare nu under sommarhalvåret – kör alltid med en ”mild” peeling. Borde nog ha ett serum också nu när man blivit ”tant” 😃

En anledning till att jag aldrig riktigt kommit igång ordentligt med hudvården är att jag inte haft så mycket rynkor, inga pigmentförändringar, vare sig torr eller fet hy – ja, ni fattar men.. Jag kan se ett ”före och efter Thomas” i ansiktet. Det har kommit fler rynkor och framför bekymmersrynkan har blivit mycket tydligare.. Det hänger såklart ihop med det som hände och att det varit ett jobbigt år..

Återkommer om det jag tänkte jag skulle skriva om 😊

Något annat som jag är dålig på.. tom usel är att använda solskyddsfaktor.. Jag går glatt ut varenda dag utan att tänka på det. Lärde mig den hårda vägen att ha det på vintrarnas solsemestrar – inte så att jag la mig och pressade helt utan men för svagt skydd i kombination med att jag solade för länge.. En och annan röd näsa och panna har jag haft under åren..

Glömmer aldrig när vi var på Mauritius första gången – då åkte hela Thomas familj med respektive.. Det var i januari 2000 – vi hade jobbat allihop utan personal och haft en stor fest på Blå Porten på Nyårsafton.. Det var ju milleniumskiftet så det gick att ta väldigt bra betalt och vi var ändå långt ifrån ”värst” på den punkten..

Vi slet som djur och jobbade typ hela dagen med förberedelser och hela natten med själva festen och fixa iordning efteråt – typ ett 20 timmars pass men det var värt varenda minut 😃Mamma, Pappa, min moster och morbror var hemma hos oss på Drottninggatan – både för att ta hand om Sigge men också för att se fyrverkerierna (man såg ju hela stan från terrassen och det var innan dom köpt sin lägenhet i Finnboda). Vi hade dukat en riktigt fin nyårsdukning (som jag älskar att göra) minns jag och så hade vi överraskat med humrar och annat 🥂

Men.. nu var det inte det jag skulle berätta utan då på Mauritius så gick vi såklart till stranden och Cillas dåvarande pojkvän envisades med att han inte behövde smörja in sig eftersom han var från Göteborg och brukade vara på Västkusten (ja, Göteborg är också Västkusten men typ Smögen etc). Vi sa om och om igen att det inte gick att jämföra men han var ungefär tio gånger envisare än mig (iallafall på den punkten).,

Resultat? Han smörjde efter en massa om och men in sig när han började känna att solen nog var rätt het ändå.. men han glömde fötterna… Han kunde inte gå, han kunde inte sova med fötterna i sängen, han kunde inte låta fötterna vidröra någonting typ och han hade ONT…

Nu kom jag på att det inte alls var den första resan utan den andra men allt annat stämmer.. ointressant men men..

Over & Out – Nu dags att börja fixa med maten ✨ Är på skrivarhumör och eftersom det bara brukar vara ett öga på Let’s Dance så kanske det kommer ett inlägg till ✨

2 reaktioner på ”Oxfilé & Brända fötter….”

  1. Älskar de fina foton som du lägger upp kul att se vad du och Thomas har gjort under alla år som vi inte haft kontakt , ser framemot fler foton

    1. Kommer snart att börja ta kort från våra egna album men det är fortfarande lite för jobbigt så jag ska låta årsdagen passera ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.