Testresultat & Tjuvarnas marknad….

Hej,

Det blev en väldigt lugn kväll med en kort promenad- det var samma temperatur på kvällen som vi hade under vandringen.. Tittade på det där husköps programmet med 1,5 öga.. Idag blir det däremot två ögon på Sveriges Mästerkock ✨

Bedtime strax efter elva och det var såå mysigt med vågornas nästan lite vilda ljud och regnet som smattrade lite till och från. Älskar att ständigt höra ljudet av vågorna. Oavsett vilket humör de är på ger det mig ett välmående och ett slags lugn..

Men det lugnet höll inte i sig – det blev en riktigt dålig natt. Jag tyckte att Karisma uppträdde väldigt märkligt, hon verkade inte må riktigt bra. Plötsligt blev hon ”andfådd” och när det till slut upphörde så rosslade hon väldigt mycket och det lät inte bra. Hon brukar snarka men det här var något annat.

Då när hon var så andfådd gick jag upp med dem och satt i soffan med tv:n på låg volym och skrev lite på det här inlägget.. Hon låg på golvet intill och sov och när det efter efter ett tag lät bättre så gick vi tillbaka till sängen. Men hon har sovit oroligt, fortsatt låta till och från och gått upp två gånger i natt.

Uppe strax före åtta och bestämde mig för att boka om lunchen eftersom jag tyckte att Karisma fortfarande inte verkade helt hundra bra. Hon lät fortfarande konstigt lite för mycket/ofta.

Jag fick dessutom ett sms strax efter nio där de frågade om det kunde funka att jag kom 13.20 istället för 11.50 och det var ju bara bättre för mig. Bättre för att jag då kunde vara hemma längre och hålla koll på hur det var med Karisma.,

Jag är förvånad över att jag inte gått och tagit ut att det skulle vara dåliga nyheter med testresultaten. Inte ens funderat på dem vilket varit skönt. En tanke som slog mig när de vill ändra tiden var att Esther kanske behövde mer tid än planerat.

Jag hade ju inte riktigt trott att Esther skulle ha fått resultaten och hunnit titta på dem så det var nog en bidragande orsak till att jag inte tänkt så mycket på dagens besök. Nu hade hon faktiskt fått det och det var väldigt bra att jag inte trodde det och då kanske (troligen) hade oroat mig i onödan..

Allting såg bra – inga konstigheter. Inte ens sockernivån. Jag har iofs inte känt mig sjuk på något sätt men det känns ändå bra att få det bekräftat genom att ha gjort proverna. Det finns en viss osäkerhet kring ”långtidssockret” – inte för att Esther sa något om det men för att det slunkit ner liiite med betoning på liiiite Coca-Cola innan blodprovet togs. Men det var så lite så jag undrar om det kan göra någon större skillnad. Nytt blodprov om sex månader blir det..Nästa onsdag är det ytterligare någon test och sedan tror jag att det är klart men det är jag inte helt säker på. Frågade btw om Esther visste om de har eller kommer att ha något ”öppet hus” i Kongresspalatset för dos tre och det ska de ha på söndag..

Lika skönt som testresultaten var det att Karisma verkade vara helt okej och sitt vanliga jag när jag kom hem. Hade hon inte varit så okej som hon var innan jag skulle ta mig till Esther så hade jag bokat om det också. Nu hoppas jag att det var en engångsföreteelse för att hon tog ut sig lite väl mycket igår.Bokklubben är flyttad så jag slipper ett Zoom möte imorgon.. Vi ska träffas den 3 februari istället så jag har vad man skulle kunna kalla oceaner av tid nu..

Det är mer än vanligt att man läser att det värsta inredare kan tänka sig är hem utan böcker.. Jag har av naturliga skäl inte en massa böcker i en bokhylla och har aldrig haft heller. Inte för att jag inte läst för det har jag verkligen utan för att jag inte tycker att det är någon slags ”måste” att ha en fullproppad bokhylla.

Jag läste en intervju med en person med lite självdistans som berättade att han bett inredaren köpa ”rätt” böcker så att det skulle se ”rätt” ut för han hade noll koll och noll avsikt att läsa dem. Han hade nog inte bara självdistans utan det var nog också distans till när det hände.. iallafall något år..

Det är lite för mycket ängslighet när det gäller inredning tycker jag. Jag kan ibland uppleva att alla lägenheter som kommer upp på Instagram och är till försäljning i Nueva Andalucia ser väldigt lika ut. Men det är ju med inredning som det är med mode.. det går trender i allt. Vissa bryr sig om dem andra inte..Det har ju gått ett program på SVT som heter Vem bor här och där får man verkligen se både trendiga och väldigt personliga hem. Det är sååå mycket svårare att lista ut vem det är som bor i respektive bostad eftersom man bara får se dem, veta deras ålder och yrke. Sedan går de ju tillsammans och tittar på varje bostad och ska sedan få så många rätt som möjligt, De har ju ett litet försprång eftersom de vet vilken som är deras egen bostad. Kan inte påstå att jag följt det men sett det ett antal gånger och brukar inte ha alla rätt 😄Det är inte alltid utsidan speglar insidan.. Det här är nog så långt ifrån mig man kan komma 😄

Nu är såklart inte alla hem så här udda men det är ju speciella hem som är med, oavsett om det är i kategorin ”trendiga” eller väldigt speciella..Istället för lunchen blev det jobb från det jag kom hem och ett antal timmar framåt. Det kändes skönt att sätta ✅ på ett gäng punkter både vad gäller jobb och hemmafix.

Det var så skönt för jag tyckte att Karisma verkade klart bättre när jag gav mig iväg. Men det var ändå rätt att boka om lunchen för jag hade bara suttit och oroat mig. Däremot så gick jag in på Carrefour och handlade lite..

Har gjort om i veckans meny.. det är ju som tur är ingen skolmatsal med spikad meny 😄 Det är ju inte alltid man är sugen på det man planerat så det blir rätt ofta byte mellan dagarna.. Idag blir det blomkålssoppa som jag ju tänkt göra och äta i måndags… Soppan blir mycket godare med hackad persilja på (utöver riktigt knaperstekt bacon) så det kom jag ihåg att köpa idag.
Apropå banken och appen.. vi fick t.o.m. till det med inloggning via fingeravtryck och kortbetalning via Apple Wallet. Det senare har jag aldrig haft men det kan väl inte vara så svårt.. ens för mig tänker jag 😊Kommer ni ihåg åsnan som sökte nytt hem.. nu har den fått det ✨ Den kommer att bo i närheten av Monda (där hundarnas hundhotell ligger) hos Victoria som är på bilden. Nu är det en ”tävling” om vad åsnan ska heta..Har läst att det är en loppmarknad nästan varje söndag borta i Benahavis.. Den kallas tydligen Tjuvarnas marknad för man säger att det som säljs är stulet och igår på vandringen kom vi in på den här loppmarknaden. Det var då en kvinna som jobbar som guide här som kom in i pratet och hon sa att typ alla loppmarknader kallas för det.

Jag skulle vilja hitta några krukor till terrassen och möjligen något annat kul.. Förutom loppis så kommer det också dit grönsaksodlare och säljer sina grönsaker vilket ju är hur mysigt som helst 🍅

Blir en tur med Pappa och Silverpilen dit när det är lite soligt och bra väder ☀️

Apropå Wordle som jag skrev om häromdagen.. Det är ju bara ett ord per dygn som gäller men jag kan göra det från både min iPhone och iPad (blir inte samma ord eller så beror det på att jag inte gjort under samma dygn). Har hursomhelst gjort det tre gånger och det låter kanske lättare än det är.. Har klarat dem men idag fick jag ta till papper & penna och verkligen tänka till för att komma fram till ordet WHACK. Kanske är ensam om att inte känna till det ordet så jag blev inte klar förrän på nivå sex.. sista utposten innan det anses att man inte klarat ordet.

Det går ju på tid också så man kan inte sitta en halvtimme eller så och försöka komma på det. Igår var det så lätt att det nästan var pinsamt att jag inte klarade det tidigare än nivå fem 😊 Hursomhelst bra hjärngympa i sisådär en kvart om dagen.Undrar hur många engelska ord det finns på fem bokstäver.. Väldigt många får man anta 😃Så praktiskt och smart.. Jag har en del byxor som ligger sådär staplade så ska man ta ett par och får med sig två – opraktiskt helt enkelt. Med den här enkla lösningen viker man ihop byxorna lite mer och stoppar i små fack och ner i en låda..Apropå byxor…. Är ju intresserad av mode och kläder men min nivå på mode är mer av ”Svensson mode”.. I övrigt förstår jag mig inte alltid på vad som ”är” snyggt eller inte.. Här är fyra outfits från Guldbaggegalan häromdagen.. Det brukar ju vara en betalvägg (Premium eller Plus abonnemang) för att få se hur många getingar 🐝 olika outfits fått. Det var det inte nu så kollade såklart.. Som sagt – Fyra outfits som betygsatts. Kan absolut inte annat än konstatera att jag är helt ”lost”..

Man är väl en tråkig tant då som tycker att bild nummer tre är allt annat än snyggt.. Den uppiggande rosa färgen är iofs ett plus men annars tycker jag mest det ser ut som någon form av tält.. Snyggast tycker jag att Eva Röses är men den fick ”bara” en fyra och så var Hedda Stiernstedts silver outfit fin.. Den svarta på bild ett är ungefär tusen mil från min comfort zone 😄Börjar förbereda mig för att sluta snusa och gick in på apoteket på hemvägen för att köpa nikotinplåster eller något annat hjälpmedel.. Fick typ en chock.. Det är bara till att bita ihop och klara sig utan någon form av nikotinhjälp.. Det var sjukt dyrt..

En förpackning med nikotinplåster kostade nästan 800 kronor och det inte något storpack om man säger så.. En förpackning med 96 sugtabletter kostade 450 kronor.. Var bara tvungen att göra en snabb jämförelse med Sverige och det var långt mer än dubbelt så dyrt här. Det är klart att jag köper något om det blir för svårt utan men det kostar mer att försöka sluta snusa än att fortsätta att göra det.. Men jag gör ett försök att prova utan – håll tummarna.. Inte riktigt dags än men det är definitivt countdown nu ✨

Check på allt på dagens To Do lista och även på vad det kommer att stå på veckans ”jag är tacksam för”.. Har ju iofs sagt att det jag är mest tacksam för varje vecka är att jag är frisk men att det gick bra med testresultaten måste man väl ändå ha på sin lapp 🙏

Imorgon är det jobb som gäller – dagens inställda lunch flyttade vi till helgen eftersom det ska vara dåligt väder imorgon också. Det har verkligen inte varit härligt Costa del Sol väder den sista veckan.. Men prognosen ligger fast.. På fredag kommer den.. solen ☀️


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.