Sierra Blanca & WORDLE….

Hej,

Den planerade partiledardebatten som skulle sändas i Fyran blev ju flyttad för att Magdalena Andersson inte skulle hinna bli ”frisk”. Ersattes av Diggiloo (igen..). Hade självklart sett partiledardebatten men nu blev det Guldbaggegalan med ett halvt öga..

Såg att min favoritskådespelare alla kategorier Jonas Karlsson fick en guldbagge för bästa manliga huvudroll. Bästa kvinnliga huvudroll gick till en ung tjej som blivit ”tillsagd” av sin terapeut att hon skulle utsätta sig för något hon egentligen inte vågade.. Det blev en audition till huvudrollen i en film om porrindustrin trots att hon aldrig skådespelat förut .. och det blev dessutom en guldbagge.

Förberedde så mycket det gick inför vandringen igår kväll. Hade väl iofs kunnat göra klart salladen helt och hållet (utom dressingen) men det gick snabbt att fixa till i morse. Allt till Doggisarna kunde jag förbereda och lägga fram kläder.. inte till dem 😊Tog en paus från boken eftersom jag bara har 45 minuter kvar och jag tror att träffen kommer att flyttas till den 3 februari. Blir det via Zoom får jag lyssna klart imorgon kväll och sedan försöka summera boken för mig själv så att jag åtminstone kan göra ett försök att säga något vettigt på träffen. Oavsett om jag dissar den eller inte bör jag ju kunna förklara varför jag tycker si eller så..

Nu har det kanske inte riktigt med boken att göra för det är ju ingen ”lärobok” men mycket till ökad kunskap om Spanien och dess historia vet jag inte om jag fått.. Testade att gå ner och lyssna på normal hastighet nu när jag hade så lite kvar. Förstod direkt varför jag ökade hastigheten.. det lät så otroligt långsamt och jag hade aldrig klarat av att ta mig igenom boken.Om inte Bregotts mediabudget snart är slut för ett tag nu måste jag sluta titta på Fyran.. Inte för att jag har något emot korna som är ute på powerwalk men det har Doggisarna.. Dom blir helt galna – far upp som skjutna raketer ur soffan och fram till tv:n. De där stackars korna är de enda Karisma skäller på.. i övrigt skäller hon aldrig. Jo, det kan hända om det dyker upp en ko i något annat sammanhang 😃

Apropå något helt annat.. Det har ju inte gått att logga in eller överhuvudtaget komma in på bloggen via mitt wi-fi på ett antal dagar. Loopia förstod ingenting och jag ännu mindre.. Hade ju stängt av och startat om wi-fin ett antal gånger utan att det hjälpte.. Men plötsligt händer det – utan att jag gjort någonting så funkade det igår kväll.. Förstår nästan ännu mindre nu men strunt samma- det funkar 😊


Det räckte med att gå upp vid åtta som vanligt och kunde även ha samma rutin som vanligt – sitta och vakna till och värma upp mig till Nyhetsmorgon. Hoppade över min c-vitamin boost idag dock 🍊 Ville greja in i det sista så att Doggisarna skulle fatta att vi skulle iväg snart så att Tintin inte skulle få för sig att han måste ut en gång innan vi skulle möta upp Pappa.

Det var inte helt lätt att planera klädseln – tänker på ytterplagget. Fanns ju en uppenbar regnrisk och det är mindre mysigt om man inte har något som skyddar en från att bli blöt..


Skornas matchning med Louis Vuitton väskan?

Tro det eller ej.. smygfotograferar på banken = insläppt 😄 Som ett total extra och oväntat plus så behövde jag inte boka tid utan fick hjälp direkt med kontoutdraget, adressändringen och apparna ✨✨ Tog kontoutdraget ändå för säkerhets skull om jag inte skulle få appen att funka när jag kom hem 😊 Men undrens tid är ännu inte förbi – funkar!!


Vi klarade oss ifrån regn under hela vandringen men det var nog den kallaste dagen hittills.. 13 grader och helt befriat från sol = kallt.. Har ju regnat lite så på sina ställen var det lite lerigt och lite vattenpölar här och där. Inte det skönaste vädret och inte det bästa vädret när man har två hundar med sig.

Det var en kuperad vandring med en hel del upp- och nedförsbackar och vi kom upp i 8 770 steg. Men det tar ju mycket längre tid än om man går rakt fram på strandpromenaden. Totalt inklusive banken hade vi varit iväg i 4,5 timme när vi kom hem..


Skulle inte ha velat vara där när blixten slog ner i den här korkeken.. Det måste väl ha varit det som hänt.. Den var nog väldigt fin där på den platsen innan..
Plötsligt fick man syn på något som ”stack ut” – såg bland annat mandelträd som redan blommade. På ett träd som vi gick förbi var det redan mandlar. Inte så att dignade men de hade börjat komma..Den här stack verkligen ut.. Förstår inte ens hur det varit möjligt att få bilen dit.. men finns väl någon annan väg än den vandringsled vi gick eller så var det en total galning som fått dit den. Det var det nog oavsett..Att bo ensligt fick en ny innebörd..

Vi tar ju alltid en fikapaus under vandringarna och det gjorde vi idag också men det var inte den mysigaste fikapaus jag varit med om.. Vi var vid något lågt hus, typ skyddsrum för att det skulle ge lite lä. Plötsligt var Karisma borta.. hittade henne snabbt inne i skyddsrummet där hon hittat ett hål som såg väldigt intressant ut.. och fastnat. Katastroftänk och panik – men fick ut henne snabbt och hon var inte det minsta påverkad utan tyckte att det var så pass intressant att hon ville in igen 🐶 Allt gick på en minut eller två så hon var snabb när hon smet in och tog sin in i hålet.. åtminstone halva sig själv..

Vill verkligen förtydliga att det INTE var någon som helst fara och hon hade såklart skällt om det varit så att hon upplevde obehag. Hon är bara lite för nyfiken för sitt eget bästa ibland 🐶

Jag kan garantera att det var raka vägen till badrummet när vi kom hem.. Hundbad 😄 Allt annat än rena hundar och Tintin är ju extra låg så han såg ut som en mix av hund och tvättbjörn.. Bytte vatten och badade dem ordentligt en gång till så nu är de rena och utslagna 😄


Om någon undrar, vilket iofs inte är särskilt troligt, hur det går med mitt broderi i form av den där julsäcken så är svaret nej. Nej, det går inte alls. Jag har insett att den inte kommer att bli klar till julen i år heller och det är högst osannolikt att den blir det till någon jul.. Har nämligen också insett att jag inte är särskilt begåvad när det gäller broderi.

Den är ju så stor och så ska det vara åtta korsstygn i grönt, sedan sju en nivå upp och därefter xxc osv. Mina stygn hamnar snett och jag tappar fokus. Jag har inte givit upp helt men just nu pausar den i förrådsrummet (så jag slipper bli påmind om mitt misslyckande hela tiden 😊).Apropå misslyckanden så ska man inte fokusera på dem utan försöka lägga det bakom sig och gå vidare. Oavsett om det gäller ett broderi eller något annat. Inte alltid helt lätt men man blir bättre på det med åren..

Har ju istället mina ”tacksamhets lappar” – nu är det tre stycken i den lilla bruna trälådan. En låda som Thomas och jag köpte på någon utlandssemester tror jag. Den har iallafall hängt med länge. Jag tyckte att det blev bättre att ha lapparna i den lådan istället för glasburken.

Glasburken har fått en ny ”uppgift”. I den lägger jag mina mynt upp till en euro så kan jag göra något kul eller köpa något fint när burken är full. Thomas och jag brukade göra så förr och det blev mycket pengar av de där mynten.

Apropå att göra något kul.. och gott.. Det börjar dra ihop sig för mig att sluta snusa. Den stock som Pappa köpte till mig kommer snart att vara slut och då är det 🛑 Åtminstone ska jag göra ett ordentligt försök. Jag är inställd på att det kommer att bli galet svårt och har bestämt att det är helt okej med nikotintuggummi eller plåster till en början. Det är ingen ”stålkvinnan” tävling utan det viktiga är att jag lyckas långsiktigt. Nu eller vid ett senare försök.
Såg ett inslag på om ett ordspel på Efter Fem igår – Wordle. Det har tydligen slagit igenom totalt över hela världen. Det är inte en app som kostar pengar.. det är överhuvudtaget ingen app utan man spelar på nätet.

Man får ett ord per dygn (24 timmar efter det att man själv gjorde sitt Wordle).

Man börjar med att skriva in ett ord på fem bokstäver. Blir det grått innebär det att bokstaven inte finns alls. Gult = bokstaven finns med men är på fel ställe. Grönt = rätt bokstav på rätt plats.

Testade igår och lyckades lösa det men inte med någon imponerande hastighet.. Kände inte till ordet 😊 Finns någon svensk version också men den var tydligen inte lika bra. Ska testa igen – satte mig inte in i det igår men jag tror att ens egna resultat sparas på något sätt. Är väl ett bra sätt att både tänka till och ”träna” lite engelska tänker jag..Jag var lite halvt frusen när vi kom hem och det höll i sig så jag satt med fleecepläden och värmeelementet var på till och från. Blåste ut så varm och skön luft.. Vet faktiskt inte alls vad det drar – elräkningen kommer vilken dag som helst så då kommer jag lära mig det..

I övrigt har jag fixat lite här hemma och planerar för en kväll med soff-häng.. Det är ju det där danska programmet där de köper hus i blindo ikväll så det kanske jag slötittar på. Hursomhelst en lugn kväll – det är det inte ute.. Hör hur vågorna ”dundrar” så det blir ingen långpromenad.. Definitivt inte sanden heller – undviker gärna ett hundbad till idag 😃


Imorgon ska jag till Esther så får jag se om provsvaren har kommit. Jag har en känsla av att de inte har det..

Efter det ska jag träffa Therese och Christina för lunch. Det får antingen bli någonstans där de inte är så noga med vaccinationspass eller där de har typ en tältuteservering för vädret ser som sagt inte ut att bli så kul i morgon heller. Måste btw kolla upp dos tre….

En fd kollega från Cloetta Fazer hörde av sig – hon är här och hälsar på sin bror och undrade om jag hade lust att ses. Jag hade gärna träffat henne men känner att det blir lite för mycket den här veckan.. Hade hon varit kvar i helgen hade det varit en annan sak. Men hon är här med jämna mellanrum så vi får säkert till det nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.