Fotspår i sanden….

Hej,

Tiden igår kväll gick verkligen fort – både när Pappa var här och efter. Plötsligt var hon strax efter ett – ute var det becksvart, 20 grader och vågorna rullade in. Jag snurrar ju med datumen ibland och insåg att det hade jag gjort igen..

Den här gången gällde det Thomas systerdotter Maja som fyllde år igår och jag trodde att den 16:e var idag. Ville inte skicka något Grattis via sms eller sociala medier om hon skulle bli väckt av det så det var det första jag gjorde i morse. Nästan det första iallafall – ville ju inte riskera att väcka en tonåring på en söndagsmorgon heller 😃

Fortsatte lyssna på Frida Boisen – hon läser själv och gör det dessutom väldigt bra. Har vänt på titeln när jag skrivit om den tror jag.. Du är inte längre min dotter heter den och ingenting annat.Det var en helt magisk morgonpromenad – hundarna var lite morgontrötta idag så vi kom ut strax före tio när det var soligt och redan varmt. Man vill inte att de här morgnarna ska försvinna men november och januari brukar vara de tråkigaste månaderna. Men istället för att tänka på det nu så ska jag njuta av det som är. Kollade prognosen för den kommande 10-dagarsperioden och det ska vara mellan 22 och 26 grader ☀️Som jag skrev om igår är det inte alltid så lätt att få ett hyfsat okej resultat när man kombinerar hundpromenad med att bilder med mobilen 😄 Doggisarna var lite mer samarbetsvilliga när jag tog de övriga bilderna.Familjens fotspår i sanden – mina i mitten med tassarnas spår på varsin sida om mig ❤️ Det fjärde spåret saknas verkligen ❤️

Varje dag, varje timme men jag börjar skymta ett ljus. Jag förstår att det inte kommer att vara svart resten av livet. Jag förstår att det kommer vara det många dagar, en massa gråa dagar men också dagar med mycket mer ljus än jag vågat hoppas på.

Det innebär inte att min sorg är mindre men jag har kanske både fått viss distans till chocken och genom flytten och annat passerat viktiga milstolpar. Jag vet inte men jag vet att det sakta blir lite bättre, lite enklare att hantera den starka sorgen och saknaden.

Men jag tycker fortfarande att det är så jäkla orättvist att han fick ett så kort liv. Den känslan har inte förändrats ett dugg utan är lika stark och mattas nog aldrig av..

Plötsligt kommer det över mig – ett minne, en tanke och det kommer att fortsätta länge länge länge. Jag kan fortfarande inte titta på kort på Thomas, det går inte men det är fullständigt normalt säger Esther.Vissa saker ska man som sagt nog inte köpa hos ”Kinesen”.. Ville ta en check av kylens temperatur och köpte en termometer i den där stora butiken på väg till Mercadona. Det är ju inte en tvättäkta Kinabutik utan en slags mellanting men kvaliteten på termometern lämnar nog en del att önska.

Dom hade några olika men den som verkade bäst såg ut att vara helt anpassad för utomhusbruk. Den som verkade bäst för kylskåpet kostade 15 kronor och då kan man ju inte direkt förvänta sig alltför mycket. Jag tror inte att det finns någon som helst ”korrelation” mellan plus och minus på den iallafall.

När den legat i kylen ett par timmar visade den på 11 grader och efter ett par timmar i frysen visade den på minus 30 grader. Det är riktigt kallt i frysen men minus 30 grader är det inte. Den visade temperaturen för kylskåpet skulle däremot kunna stämma för dryck och annat blir hyfsat kallt.

Varför jag köpte den på ”Kinesen”? Ville inte lägga tid på att ta mig till stan bara för att få tag på en termometer..
Inte alls lika snygg som den jag hade med för ett tag sedan och kanske lite väl stora ”slag” men iallafall ett riktigt bra alternativ till vinterjacka/kappa i Marbella ✨

Jag har egentligen inget behov av något ytterplagg men har inte något bra ”lite snyggare” alternativ för Marbella väder. Ska hålla utkik i butiken och kanske kolla på Mango eller så.Idag har jag verkligen jobbat på – inte med att packa upp kartonger utan med något helt annat…. Mellan varven har jag kört en tvättmaskin och liknande hemmafix – har jobbat hemifrån helt enkelt.

Hade ju planerat att äta pannkakor idag men kom på att jag inte har något mjöl.. Tänkte då att jag skulle beställa en del vatten, lite annan dryck och basvaror som t ex mjöl från Gorillas. Men det gick inte – dom har stängt för säsongen här i Marbella. Tråkigt för det var ett perfekt sätt för mig att få hem den typen av varor. Vad stängt för ”säsongen”/semester” innebär framgår inte..

Har ju lite som jag köpte i Svenska butiken och la i frysen så middagen löser sig bra ändå.

Innan Solsidan börjar ska jag ta ett varmt bad med lite Hemma-SPA – redo sedan för en ny och aktiv vecka.Marbella har nominerats bland Bästa Europeiska Destination 2022 – det är 20 orter i Europa som nominerats och det innebär bl.a. att Marbella kommer att marknadsföras tillsammans med de övriga orterna. Det här har tydligen redan inneburit en turistökning på mellan 13 och 40 procent. Oklart vad det exakt innebär.Lite av det jag menar när jag skrivit om det tidigare. Inte bara jag som uppfattar det så – hon är förvisso här för ett event och kommentaren är nog med väldigt mycket ”glimten i ögat” Om ni inte känner till henne på bilden så är det en av deltagarna i förra säsongens Robinson..Apropå Marbella så har man nu börjat lansera artisterna på nästa års Starlite festival. Den hålls i/på ett ”Dalhalla liknande” ställe och jag tror att Andrea Bocelli verkligen skulle komma till sin rätt där. Riktigt dåliga platser 1 500 kronor och bästa plasterna 7 500 kronor, men med de dyraste biljetterna får du lite mat också 😊På en helt annan plats men ändå i Spanien hämtade Karl Fredrik olivträdet som nu står på Eklaholm. Det blev ju inte särskilt milt behandlat eftersom det tydligen var en hemsk vinter i Skåne. Rätt så stor kontrast mot Murcia här i Spanien med andra ord.

Nu står olivträdet i det här alldeles underbara lilla huset. Jag antar att det är boende över vintern eller helt enkelt för att repa sig och när det återhämtat sig så kommer det att stå ute året runt. Fint är det hursomhelst – med eller utan olivträd.Middagen fixad, Hemma SPA klart, naglarna fixade och kommande veckas To Do list ✅

Är med andra ord helt redo för Solsidan och finalen i Mästerkocken VIP.. Ikväll blir det tidig bedtime så att jag är både pepp och prepp inför nästa vecka.

Kram

2 reaktioner på ”Fotspår i sanden….”

  1. Du skriver väldigt bra och detaljerat om dig och ditt liv i Marbella trevligt att få följa din vardag! Har inte följt dig så länge men har förstått att din man inte finns längre! Så otroligt sorgligt var det länge sedan och var han sjuk? Vad jobbar du med och bor din pappa i Marbella med? Kram

  2. Tack Ida – vad glad jag blir!
    Nej, tyvärr gick min man Thomas bort väldigt plötsligt i slutet på juni. Han var inte sjuk så det var en total chock (och är fortfarande) Hjärtat och trots HLR och ambulans på plats snabbt så gick det tyvärr inte. Jag var 22 år när vi träffades så jag har levt längre med honom än utan så saknaden är enorm.
    Min Pappa bor här ungefär halva året och den andra halvan hemma i Sverige. Jag jobbar inte nu. Thomas och jag var startklara att återuppta verksamheten med mäklarfirman när Corona kom och nu har jag lagt det på is. Har skrivit lite artiklar för ett företag. Tar ett steg i taget så får jag se vart de leder. Har ju precis flyttat och det var ett bra beslut – det känns lättare att inte bli påmind i varenda detalj.
    Hoppas att du fortsätter att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.