Hej,
Hade en sådan där ”on & off” natt, dvs jag vaknar alldeles för många gånger. Somnar iofs om rätt snabbt igen men det gör att man inte riktigt kommer ner i någon lång djupsömn. Antar jag för det verkar logiskt att det är så. Ska hitta var jag är i boken, ställa timern och lyssna lite innan jag somnar om så det blir sina ”onödiga” avbrott.
Thomas Bodström och Cyanidkvinnan har faktiskt lyckats fånga mig. Jag känner ju till en hel del sedan tidigare genom framförallt poddar men här blir det ju ännu mer på djupet faktamässigt tack vare hans roll som målsägandebiträde.
Gick upp vid åtta-tiden för fått lite hjälp med sådant jag inte klarar själv som t ex plasta tv:n och.lite annat tungt. Det är iofs grejer som ”flyttgubbarna” skulle kunna göra men det är bättre att de bara kör på med det de ska göra. Blir enklast och smidigast så..
Det här är Daisy som hjälper mig att städa och man kan nog säga att det går ungefär fyra gånger snabbare och blir väl sisådär åtta gånger bättre när hon gör det 😊 Jag håller mig till de lite enklare sysslorna, blir bäst så.. Känner mig rätt övertygad om att hon håller med 😊
Vi körde i fyra timmar så nu är allt klart som kan göras innan flyttgubbarna kommer i morgon. Bara resväskan och den lilla ”övernattningsväskan” för den sista natten kvar.
Vill ju se Mästerkocken VIP ikväll (och förra veckans avsnitt) men eftersom tv:n står med bubbelplast så får det duga med min IPad.
Idag blir det ”fruktmiddag” – precis allt i köket är nerpackat. Nu är jag där igen och tjatar men från och med onsdag så är det matlagning hemma varje dag som gäller. Slog på kyl och frys igår när jag var där så att jag kan ta med det lilla jag har imorgon och ställa in. Det enda jag tar med är typ hela burkar av lingonsylt, rödbetor etc som är dyrt att köpa nytt i Svenska butiken. Apropå Svenska butiken så längtar jag dit.. några grejer som jag gärna skulle ha i kylskåpet och såklart räkorna till Toast Skagen.
Det här är ingen bild på någon segergest för jag har ingen aning om hur det gått eller ens om tävlingen är avgjord. Det är Bocuse d’Or och Sebastian Gibrand är Sveriges representant. Jag hörde med ett halvt öra när han intervjuades i Nyhetsmorgon och anledningen till att jag ”lyssnade till” var att han sa att lagat så mycket gambas så han troligen aldrig mer skulle göra det i hela sitt liv.
De tävlande får ju ett antal givna råvaror och utifrån dem får de sedan tillaga vad de vill och i år var en av dem ”räka”. Finns ju ett gäng varianter och han hade tydligen valt gambas.. och tröttnat rejält på dem också uppenbarligen. Det är ju inte så att de kliver in där i tävlingsköket och tillagar maten för första gången under tävlingshelgen – vågar inte ens gissa på hur många gånger han och teamet lagat den där menyn.
Nu lagar ju inte jag en maträtt typ hundra gånger där räkor i någon form ska vara en av råvarorna för då kanske jag skulle tröttna på gambas, iallafall ett tag. I övrigt ser jag inte att det är möjligt att jag skulle tröttna på vare sig gambas, någon annan typ av räkor eller skaldjur överhuvudtaget.
En av Marbellas bästa fiskrestauranger Santiago kommer att stänga, eller åtminstone inte drivas vidare av samma ägare. Han känner att han ”servat” människor i hela sitt liv och nu vill han ta det lugnt och bli ”servad” själv.
Restaurangen har ett väldigt bra läge så att det inte skulle fortsätta att vara restaurang där tror jag inte alls är aktuellt. Läste någonstans att eventuellt kommer personalen att ta över och driva vidare i samma anda. Det är exklusiv ”old school” – typ bara manliga servitörer som serverat i många år och klanderfritt klädda..
Vi har ätit där en-två gånger men det var många år sedan sist. Det är fint, gott och inte direkt en kvarterskrog. Jag åt något där som jag tyckte var så otroligt gott, kan inte riktigt minnas om det var att deras chevice som var så mycket godare än de jag ätit tidigare.
Dom har kött på menyn men det är verkligen en utpräglad fiskrestaurang. Jag har börjat uppskatta fisk mer och mer, förr skulle jag aldrig valt det men rätt fisk bra tillagat är verkligen gott. Finns ytterligare en fiskrestaurang en bit bort Santiago som heter La Barca – den är otroligt populär och har alltid mycket folk. I övrigt finns det bra fiskrestauranger i t ex San Pedro och Estepona.
Den raka motsatsen till ”old fashion” – det kommer att byggas ett nytt shoppingområde intill den gamla tjurfäktningsarenan i Puerto Banus. Själva arenan har ju rustats upp för att kunna ha event av alla olika slag och har det där glastaket som man använder på vintern för att kunna ha evenemang då också. Jag tycker inte att jag ser så mycket information om evenemang så det har nog inte kommit igång ordentligt. Det är btw där som det svenska bageriet ligger.
Nu ska det alltså byggas ett nytt område där det ska finnas både butiker och restauranger- lite av ett ”shopping mall” med både inne- och utomhusytor. Nu ligger ju Centro Plaza strax intill som nog måste tillhöra något av de tristaste och fulaste små minicentrum jag sett här nere. Totalt charmlöst. Jag antar att det kommer att ”byggas bort” i anslutning till det här.
Lyxigt ska det vara så man har tagit in en presigefylld arkitektfirma från New York med uppdraget att rita något fullständigt unikt och annorlunda som inte finns någon annanstans i Spanien.
Själv har jag väldigt blandade känslor, det är inte så att det upptar min tid med att jag går och tycker eller har massa synpunkter men med tanke på mina känslor när det gäller fyrkantiga hus..
Ja, allt måste utvecklas och det finns en stor målgrupp för det här. Ja, det är väl bra om man har både och – det charmiga i Gamla stan och hamnen i Puerto Banus och något snyggt modernt. Det som är ”modernt” idag har man verkligen inte lyckats med. Så jag landar i att det nog är bra ändå och gillar jag det inte så är det ingen som tvingar mig att åka dit..
Jag nästan zick-zackar mig fram mellan flyttkartonger, vill ogärna slå ihjäl mig när jag går upp på natten. Mina skrubbsår och blåmärken som jag fick när jag ramlade för några veckor sedan har mer eller mindre precis försvunnit.
En annan anledning till att jag zick-zackar är Mr Rörig. Har ju fått påbörja flyttstädningen där det gått innan själva flytten vilket såklart inte är optimalt. Men men.. Det är tur att Oscar på flyttfirman inte är som Mr Rörig, han ringde precis för att kolla att allt var enligt plan inför morgondagen och att de nog skulle bli en kvart sena..
Imorgon 08.30 möter jag upp Corals pappa och så åker vi till lagret i Magna och möter upp flyttgubbarna. Startpunkten för flytten.. Startpunkten för en ny fas.
Kram