Juan & Magkänslan….

Hej,

Har precis varit på Bocana, nej inte igen igen, men var för trött efter vi jobbat klart igår för att gå dit. Det är på ett sådant avstånd så att det är meningslöst att ta bussen men är ändå en liten bit att gå så det blev nu istället.

Precis mitt emot Bocana så ligger det en Da Bruno så jag ”firade” min försäljning av soffgruppen med att äta wienerschnitzel. Varit lite slarvig igen några dagar med maten så det var precis vad jag behövde och hade gjort – soffgrupp eller ej 😊Det var inte direkt ett sådant där ”restaurang besök” direkt. Dels var klockan inte ens sju och sedan hade jag lite bråttom.. Förutom att jag älskar deras wienerschnitzel, blir mätt och fylld av energi så var vågornas ljud magiska idag. Satt inne för det blåste för mycket men de har ju ändå dels helt öppna ytor och fönster så ljudet från vågorna ”dånade” in. Om jag bara får 25 procent av det ljudet vid samma väderförhållanden kommer jag att vara riktigt lycklig. Så lycklig man nu kan vara men jag tror att ni förstår precis hur jag menar.


Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ᴛᴠ:ɴ….Att göra den här röda markeringen ikväll hade jag i princip nästan betalat 200 euro för. Det stod mig ju iofs fritt att när som helst ta bort den.. Jag ska inte lägga ner mer tid på att beskriva ”idiotier” och bedragare än jag redan gjort utan istället berätta om hur det gick till under resan idag tills den röda markeringen såld gjordes idag.

Plötsligt dyker det upp ett bud på 160 euro om det är en smart tv. Fråga inte mig om teknik men TV-Ola kunde på en minut bekräfta att det var det.Jag accepterade budet och vår konversation på Facebook inleddes. Det visade sig att han inte förstått att tv:n fanns i Marbella. Han bodde själv i Torre del Mar, dvs tio mil härifrån. Men om han fick dra av lite för bensin så var han ändå intresserad. Jag vet inte varför men jag fick en så himla bra magkänsla. Det är ju inte helt självklart att åka 10 mil hit och 10 mil hem för en tv som ändå inte är helt gratis.

Sedan visade det sig att han inte hade bil – min magkänsla rubbades inte ett dugg. Okej sa jag om du löser hämtning och transport med någon i dag får du ytterligare 20 euro i rabatt. Blir det i morgon får du 10 euro i rabatt.

Till en början kommunicerade vi på spanska men han övergick sedan till engelska. Inte världens bästa, det var något knasigt fel ibland men i det stora hela så var det bra. Kunde han plötsligt engelska? Min magkänsla förändrades inte ett dugg.Efter en stund återkom han med förklaringen till varför hans svar dröjt lite. Han höll på med Google translate eftersom han förstått att jag inte kunde spanska. Han meddelade också att han fått tag på någon som kunde köra honom samma kväll men han jobbade till sju så de kunde nog inte vara här förrän vid halv niotiden. Skulle det funka för mig?

Jag blev lite nyfiken – vem är personen som så gärna vill ha min tv.. Lagt ett bud på 160 euro och fått sänka det lite pga bensinkostnaden? Är det någon som verkligen vill ha en billig tv till varje pris eller är det någon som bor runt hörnet och ska sno min plånbok när han är här med den där kompisen som skulle köra? Jag frågade vad han jobbade med.. han var frisör, 24 år och hade precis kunnat flytta hemifrån. Han hade ingen tv eftersom han inte haft råd att köpa någon. Min magkänsla förblev intakt.

Jag bara kände hur mycket jag tyckte om Juan från Torre del Mar. Hur gärna han ville ha en tv och att det verkligen var en uppoffring för honom både med kostnaden för tv:n, åka hit och han valde att göra det samma kväll för att spara 100 kronor till..Så jag skrev till Juan från Torre del Mar; ta med dig 90 euro. Han var verkligen värd att få köpa tv:n riktigt billigt. Ingen skulle uppskatta den så mycket som han. Han blev så otroligt glad och tacksam. Nu handlar det återigen inte om att jag är Moder Teresa (en kommersiell variant) utan bara för att jag visste att de där antalet hundralappar betydde väldigt mycket för honom.

Jag hade ju annars fått med den i flytten och den hade blivit stående för jag har bara inte orkat med det som pågått i två dagar en sekund till idag. Förutom då med Juan som stack ut i ”mängden”.


Juan till vänster..

Något försenade på grund av trafiken dök han upp tillsammans med två kompisar. Men.. en stannade kvar i bilen och en följde med för att han kunde engelska. Dessutom hade han en svensk mamma vilket ju var ett otroligt stort plus eftersom jag kom på tio minuter innan de skulle komma att det inställda språket är ju svenska. Googlade snabbt och såg att man kan ladda ner en manual så det löser sig.Men det sötaste av allt i denna solskenshistoria är att Juan hade varit på konditoriet och köpt med sig ett litet fat med kakor av olika sorter till mig.

Dessutom kom det ett extra tack när de hunnit en bit på vägen hem till Torre del Mar ✨

Så det är helt enkelt så att vi ska göra det här lite oftare:Jag var ju så nöjd med försäljningen av terrassmöblerna för att det var en win win för oss båda. Jag är lika nöjd idag och det är win win idag också fast på ett lite annat sätt.

Kram

2 reaktioner på ”Juan & Magkänslan….”

  1. Den 15 september föddes min son, Juan Pablo Puchala De león, för 25 år sedan, som du har tillägnat några UNDERBARA ORD. Tack så mycket du är en OTROLIG KVINNA, jag ber Gud att fylla dig med hälsa, kärlek, massor av kärlek och att omge dig med många människor som älskar dig eftersom du är speciell. Tack Eva för att du tittade på min son med så mycket tillgivenhet.

    1. Tack för dina fina ord. Du ska vara väldigt stolt över att ha uppfostrat och fått en så fin son. Det var en stor glädje att träffa honom och jag önskar honom, dig och hela er familj all lycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.