Paella & Underbara Ledare….
Visst känns det som måndag idag.. Det gör det ju alltid när det varit en helgdag på en måndag. Oavsett vilken veckodag det är så vaknade jag och mådde bättre än igår – fortfarande lite förkyld men definitivt ingen feber.. Sååå skönt ✨

Vaknade hur som helst till en vacker soluppgång som övergick till strålande sol.. Solen går ju upp 06.00 i Stockholm, 06.00 men inte förrän strax före 08.00 här.. Ljusare på kvällen har vi, till cirka 21.00 ✨

När jag kollade en gång till så verkar det som om det faktiskt är Ida Wargs volymschampo som kommer att finnas i Svenska butiken. Hoppas bara att de är ”smarta” nog när det gäller prissättningen med tanke på att det är lätt att beställa på nätet..

Dᴇɴ ᴏᴛʀᴏʟɪɢᴀ ʜɪsᴛᴏʀɪᴇɴ….


Lyssnade på dokumentären om skjutningen av advokat Henrik Olsson-Lilja och den var riktigt bra. Mycket upptagningar från rättegången så att man verkligen fick en väldigt gedigen insikt. Det är ju otroligt svårt att förstå hur så ”många” till synes helt normala människor blir involverade i det här.

Det var ju Henrik Olsson-Liljas ex som låg bakom det hela.. Det var en ren slump som gjorde att hon träffade på den kvinna som blev duperad och på det sättet involverad. Genom henne fick ex-et tag på två unga killar som skulle genomföra det.. Som tur var så blev det aldrig något av det med de två unga killarna..Det hela är en oerhört tragisk historia.. Allt framgick inte i podden men tydligen har de varit gifta och har två gemensamma barn i tonåren.. Hon drabbades av både en stroke och psykisk sjukdom och har haft otaliga juridiska processer mot honom och förlorat alla. Hon har fått 10 miljoner i ersättning från honom – säkert för bostadsrätt och annat.

Hon ju anklagat honom för misshandel och allt möjligt – det är givetvis en fullständigt allt igenom tragisk historia, framförallt för barnen. Men att det kan bli så att en toppjurist och högt uppsatt domare kan hamna i en sådan här situation och dömmas till 14 års fängelse.

Allt det jag skriver framgår inte i dokumentären utan ifrån en text den fd journalisten Elisabeth Höglund skrivit eftersom hon var upprörd över att det inte pratades klarspråk….


Fᴏʀᴛsᴀ̈ᴛᴛᴇʀ….Inte för att jag påstår att pocherade ägg tillhör något av de svåraste man kan göra men jag har aldrig gjort det och det är inte helt enkelt..

Fick väl till det lite sisådär bra.. inte riktigt det snyggaste jag sett men jag vet nog på ett ungefär vad jag kan göra bättre nästa gång.Igår kväll åt vi det med sparris men det funkar ju superbra till t ex frukost eller lite mer utvecklat som Ägg Benedict.. Men jag ska se till att vara okej på att få till var och en för sig innan jag slår till på att göra dem samtidigt 😃


Pᴀᴇʟʟᴀ….Apropå mat så är väl Paella att betrakta som Spaniens nationalrätt och det är ju så gott! Om man inte går till fel ställe ska jag tillägga men det gäller ju i princip all mat. Vi har aldrig gjort paella hemma men det är kanske nästa rätt för mig att ge mig på.. Såg på Benjamins igår och Markus från juryn i Sveriges mästerkock gjorde paella.. Hans recept kommer ju att komma upp på Köket.se – inte nödvändigtvis så att hans är det som verkar bäst (godast) men börjar med att kolla det..

Apropå paella så tror jag nog att de har den absolut bästa på strandrestaurang i San Pedro.. Där var vi till exempel med T’s mamma när hon var och hälsade på för ett antal år sedan..

En av rätterna som han har på en av sina restauranger är den andra bilden – den ska jag inte ge mig på.. men jag skulle mer än gärna äta den.. Spansk rödräka, ”salsa Brava”, sotad avokado, mandel, chili och vitlök.. Hade jag haft det korrekta receptet hade jag kanske vågat mig att träna.. det är den där sotade avokadon.. men som jag brukar säga: hur svårt kan det va 😄


Rᴜᴛɪɴᴇʀ….Avslutade påsken och kvällen i går med en riktig djuprengöring av ansiktet, nagelfix (igen!).. Det blev inget solande igår, delvis för att det var lite mulet men framförallt för att jag kände mig så förkyld.. Det var främst molnigt fram till på eftermiddagen men det märker inte vi riktigt eftersom vi har morgonsol från vardagsrum och den balkongen.. Idag däremot så har det blivit sol tid – det var nog bra att ”vila” från solen igår eftersom jag ju skulle se upp med pannan..

Kör en riktig vända till med ansiktet ikväll och sedan en ansiktsmask.. en sådan där film variant.. Sedan är hyn mer än redo för sommar och sol – med löpande underhåll såklart.. Glow here you come ✨


Uɴᴅᴇʀʙᴀʀᴀ ʟᴇᴅᴀʀᴇ….Jag tror det här är ungefär precis hur långt ifrån Donald Trump man kan komma.. Älskar’t!Är man engelsman så är man 😃 Förra veckan var budskapet att han omgående skulle iväg till frisören för att klippa sig.. Ser minst sagt ut att behövas…. Antar att fått håret fixat så att nästa stopp blir puben och några pints..


Nᴀ̊ɢʀᴀ ᴛɪᴘs….Bondromantik på bästa finaste sätt.. Såg ett Instagram konto som någon tipsade om.. @knorkan heter det om nu någon känner för att följa ett riktigt fint konto med sååå mycket bondromantik och inspiration kring det..

Kom på ett helt annat tips.. som inte har ett dugg med Instagram att göra..Ett riktigt gott potatismos..

  • När potatisen kokat klart och ångats av” – täck kastrullen med plastfolie i fem minuter. Det är för att potatisen bättre ska ”suga upp” smör och grädde/mjölk eller vad du nu brukar ha i.
  • Vispa en äggvita och addera till moset och ”rör ihop” allt till det är som du vill ha det.
  • Krydda med muskotnöt eller om du hellre vill ha vitpeppar och kolla om det behövs mer salt..

Potatismoset blir så otroligt mycket mer ”fluffigt” och gott ✨

Har jag skrivit om det här nyligen så får jag väl skylla på minnet men anyway – Husmor Eva tycker att det är värt att repeteras ✨

Ett litet tips till.. När jag gick igenom mina bijouterier hittade jag ett silverhalsband som oxiderat.. Hade inget silverputs hemma så googlade på något husmorstips.. nu när jag ändå är husmor idag menar jag 😃

  • Gör rent smycket med typ diskmedel så att ev fett/smuts försvinner.
  • Koka upp cirka en liter vatten och häll i 2 matskedar vanligt matsalt.
  • Täck en plastbunke med folie i botten.
  • Häll i vattnet.
  • Lägg i smycket och det går rätt snabbt innan oxiden försvinner.
  • Ta upp och eventuellt kan man behöva polera lite för det kan hända att smycket blir lite matt när oxiden försvinner.

Husmor Eva har testat och har nu ett fint halsband igen ✨


ᴛʀᴀ̈sᴋᴏʀ….Vet ni vad jag längtar lite efter? Äkta svenska träskor.. men inte i zebra eller leopard men gärna de svarta i mitten.. Fast de måste vara av bra sort för annars kan man få precis hur ont i fötterna som helst av träskor.. Men visst är det fint med träskor till rätt kläder..

Ett riktigt barndomsminne som jag vet att jag skrivit om förut.. man visste att våren var här när vi åkte och köpte nya träskor 😃


Tʜᴇ ᴡᴇᴇᴋʟʏ ᴘʀᴏᴊᴇᴄᴛ….


Nej, det är inte mitt dressingroom men saknar verkligen det dressingroom som vi hade i Talliden.. Det var inte heller det här..

Om man bortser från jobb och de där vanliga grejerna man gör varje vecka så försöker jag ju ha något projekt.. Det kan vara något väldigt enkelt – som nu senast att rensa bland bijouterier till att fixa terrassen inför sommaren eller precis vad som helst..

Nu är det dags.. och jag hade egentligen planerat att få det gjort redan för någon vecka sedan.. Bytet från vinter till sommarkläder i garderoben.. Inte något projekt modell större men skönt att få det gjort och framför allt skönt att ha det överskådligt och enkelt att hitta i garderoberna. Apropå överskådligt.. även om vi inte har något dressingroom så har våra garderober sådana här utdragbara lådor i trä som är så himla praktiskt.. Sedan har vi en klädställning i gäst- arbetsrummet där vi hänger typ kläder vi ska använda i veckan eller ofta..Ordning och reda 😄


Lite färgglada väskor såklart och gärna några skor.. men av det här är det mycket som är för ryskt (förlåt).. Men den rosa 💕 Skorna ser inte riktigt ut som Eva skor de heller 😄

Jag tror faktiskt inte att jag har sådär himla mycket som ska upp på galgar eller i lådor.. Tänkte kolla igenom noga innan jag hänger upp det och om jag vet med mig att det kommer att bli hängande tar jag med det till Cudeca.. Det är ju alltid så att jag hittar några fynd då och då så då kan jag ju ha kläder jag använder hängande istället för kläder som aldrig blir använda.

Det finns alltid lite plagg som kanske är av snygga och bra kvalitet men helt omoderna.. dom låter jag ligga kvar i lådorna för det vet vi ju alla att modet alltid kommer tillbaka någon gång.. Sedan finns det något enstaka plagg som jag av mer ”känslomässiga” skäl inte vill göra mig av med.. Den vita klänningen med rosa blommor som jag hade på min systers konfirmation.. Det måste ha varit lite drygt 30 år sedan och jag hade den faktiskt på mig en gång förra sommaren 💕


Bʟᴀ̊ᴛᴛ, ʙʟᴀ̊ᴛᴛ, ʙʟᴀ̊ᴛᴛ….


https://www.instagram.com/reel/CNU7-DlqWnK/?igshid=l13hjhcscna2

En liten film från idag som Marbella Club la upp på Instagram – hade valt lite annan musik så hade det varit som meditation ✨


Pʟᴏ̈ᴛsʟɪɢᴛ ʜᴀ̈ɴᴅᴇʀ….Fullständigt jättekonstigt.. Jag har helt plötsligt blivit sugen på kebab.. Kanske inte kebabpizza men kebab.. Det finns ett ställe nere i hamnen inne i stan som en rätt så ung kille har.. evigheter sedan vi var där men kanske dags för en lunch där 😃

En sak har jag lite svårt att förstå.. Har sett på Instagram att vissa som varit här över påsken gått och ätit på Brödernas (Hamburgare mm som ju är svenskt).. Varför gör man det om man bara är här typ en vecka? Bor man här är det väl okej med både Brödernas och den ”svenska” pizzerian men om man är här en vecka..Men som tur är så är det väldigt många år sedan det frågades om det fanns svenskt kaffe människor åkte på charterresa.. Men jag tror nog att det ofta stoppas ner ett paket bryggkaffe och en och annan Kalles Kaviar tub fortfarande – Speciellt det första om man bor på lägenhetshotell och inget fel i det.

Blev mycket mat i det här inlägget 😊


Kᴏᴍᴍɪᴛ ɪɢᴀ̊ɴɢ….Nu har jag sakta börjat bygga fotoboken 2021 ✨ Inte så att jag ”spikar” den men börjar lite med att bygga upp men det är också en påminnelse om att komma ihåg att ta kort när vi är ute.. Något jag ju annars är väldigt bra på.. att glömma alltså .. Dessutom kan man knappast beskylla T för att älska när jag stannar och fotar. Men nu har han ju två positiva grejer med det.. hemsidans Facebook och Instagram och fotoboken..

Sᴀ̊ᴀ̊ sɴʏɢɢᴛ….Det är ju så otroligt snyggt med det enkla…. Jeans, vit skjorta och blå kavaj ✨ Hålet i byxorna kan man förvisso hoppa över..

Man ”ska” ju egentligen inte ha skärp till jeans nuförtiden men jag tycker det är finare med så jag fortsätter helt enkelt med det..

ʙɪʀᴛʜᴅᴀʏ ᴘʟᴀɴɴɪɴɢ….Fyller inte jämt eller så men det är ju alltid trevligt att göra något på sin födelsedag.. Iallafall ut och äta något annat än typ en Take Away pizza som var alternativet förra året eftersom det var Lock Down.. Fyller ju om tre veckor och då ska det väl inte vara Lock Down och förhoppningsvis har restaurangerna öppet till 22.30 som de har nu.

Pappa är ju här då så det blir ett perfekt tillfälle att gå ut och äta middag med honom..

T fyller ju däremot jämt men det är inget han ser fram emot.. Han har aldrig brytt sig om det där med födelsedagar men det är klart att vi får hitta på något mer speciellt då – men det är först i slutet på juni..

Inte bara T som fyller jämt utan även Pappa – i början på augusti fyller han ✨


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍɪᴅᴅᴀɢᴀʀ….Nu när sommaren närmar sig och många helt enkelt inte orkar vänta en sekund till med att resa kommer det att komma ner lite vänner som har boende här och några som har hyrt ett hus för semester etc. Efter ett år med ”isolering” ser vi verkligen fram emot det..

Det är klart att vi inte varit helt isolerade men många av dem som tillbringat tid här (hela eller delar) är de i Nueva Andalucia och det är inte riktigt där vi har vår bekantskapskrets. Vill inte påstå att det är något fel på dem men vi föredrar dom som kallas för ”för-spanskade” 😃


Bʟᴏᴍᴍᴏʀ…..Jag undrar hur många ”blomarbetare” det finns här i Marbella.. och det lär vara ännu fler i Estepona. Dom ju har som mål att vara Solkustens trädgård och är väl det också.Runt om i hela Estepona finns det massor av blommor och i Gamla stan har varje gränd enhetliga krukor på både mark och väggar.. Otroligt charmigt..


Blandning av målat och äkta…

Något som blir allt mer vanligt är målningar på fasader – både som här och över hela husfasader. Estepona är den mest expansiva kommunen på kusten och det har hänt otroligt mycket de senaste åren. Om man är i Marbella så tycker jag absolut att man ska åka till Estepona en dag.. Det är också klart billigare i Estepona.. Fyra mil bort och allt ifrån bostäder till restaurangbesöket ligger en hyfsad bit under Marbella så det är ett riktigt bra alternativ att köpa bostad i nuförtiden ✨

Men apropå blommor och pelargoner så har jag idag tillbringat lite tid med att ge blommorna på terrassen på kärlek. Tycker att pelargonernas blad har en lite udda färg.. det är inget fel utan de är fullt friska men skiftar lite åt det rödbruna hållet.. Inte riktigt lika fint som de vanliga tycker jag.. Hortensian får vi jobba med mest hela tiden.. kommer inte att köpa fler sådana.. Tacka vet jag hibiskus och bougainvillea de är väsentligt mer lättskötta..

Igår såg hortensian lite deppig ut när jag vattnade den men i morse hade den återhämtat sig och hibiskusen från förra året som jag klippte ner.. eller till rättare sagt har fått några blommor den också..


Massor med små knoppar som inte riktigt syns på bilden -den är magiskt fin ✨ Bilden tagen med T’s mobil som inte har den bästa kameran..

Men den vi köpte tidigare nu i år den blommar verkligen och är sååå fin ✨

Tʀᴀ̈ᴅɢᴀ̊ʀᴅsᴛɪᴅᴇʀ….Ikväll är det Trädgårdstider.. och Karl Fredrik på Eklaholm.. Har nog gått och blivit SVT kär – iallafall när det gäller vissa program men framförallt är jag nog lite trött på Karl Fredrik.. Jag ska inte säga att han inte är äkta men ibland känns det som om han överdriver lite.. Morgonrocken och de buketter och allt det andra som spretar åt precis alla håll..

Nu är det ju en ganska lång eftersläpning på tittarsiffrorna som vi vanliga dödliga kan se och det innebär att det bara varit två program att se.. De var innan Karl Fredrik fick byta tid och börja konkurrera med Trädgårdstider på samma tid..

Då hade Trädgårdstider dubbelt så många tittare.. 1,3 miljoner och Karl Fredrik drygt 0,6 miljoner. Jag tror att Fyran har gjort ett big mistake att i försöket att rädda Återskaparna flyttat Karl Fredrik till samma tid som Trädgårdstider.. Återskaparna är ändå ett helt hopplöst programformat.. som de inte kommer att kunna rädda..Den här tjejen, Karin som är en av de fyra som är med i Trädgårdstider är så otroligt charmig tycker jag. Gillar hennes ”stil” och känsla” för allt i trädgården och runt i kring.

Läste att hon är en fd modell som jobbat mycket med Karl Lagerfeld så en riktigt härlig kontrast ✨

Veckan har börjat bra med många ✅ på To Do listan.. men det blev inte någon tid för lite sol men det kommer fler dagar..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.