Bananer & Ett galet tal….

ʜᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Bra dag med en blandning av allt.. Jobb hemma varvat med ärenden..Vi åkte bland annat en sväng till Svenska butiken.. Ibland kan det gå veckor mellan besöken men nu har det varit ett par gånger de senaste två veckorna. Helt otippat blev jag sugen på lösviktsgodis så nu har jag laddat upp allt inför IDOL finalen i morgon 😃 Kom dessutom ihåg att köpa Juleskum Blåbär.. ska bli kul att smaka – mina förväntningar är höga 🫐

Jag var bara tvungen att ”slösa” 45 minuter på att lyssna på Trumps tal idag. Det var kanske inte slöseri för jag tycker nog att det nästan är värt att gå till historien.. Lite mer om det längre ner..


Lᴀᴛᴇsᴛ ɴᴇᴡs….Då har den första informationen om vad som gäller för Jul & Nyår kommit.. Vi har ju en restriktion nu som innebär att man inte får åka över kommungränsen, i vårt fall innebär det att vi t ex inte kan åka till Estepona som ligger sisådär 3,5 mil bort.. Den restriktionen är ”spikad” till och med 10 december sedan ska ny information komma.

Den restriktionen kommer att gälla 23/12 till och med 6/1 oavsett vad som bestäms för perioden från den tionde. Man får åka över kommungränsen om man kan uppvisa att man jobbar på andra sidan en kommungräns, har läkartid och av några fler anledningar.Det kommer att vara ett undantag från sex personers regeln på julafton/juldagen och nyårsafton/nyårsdagen då får 10 samlas (inklusive barn) och de tio får komma från max två hushåll. De som ska resa till familj och släkt för att fira jul och nyår ombes man att åka 10 dagar innan.. Det här kan man ju inte följa upp utan det är en instruktion som man ber människor att följa. Det blir en lång vistelse om man ska följa den instruktionen….Det kommer även att vara Utegångsförbud men exakt mellan vilka tider vet jag inte.. Det är nog som nu att regionerna har ett visst utrymme själva.. Vi har ju 22.00 – 07.00 nu och det är möjligt att det flyttas fram (och tillbaka) så att det gäller 23.00 – 06.00 men det är ingen idé att spekulera.. Undantag från utegångsförbudet kommer det att vara på julafton till nyårsafton – man ska vara åter i bostaden absolut senast 01.30.

Vad som kommer att gälla när det kommer till öppettider för restauranger och butiker verkar inte vara spikat ännu.. Det kanske är fullt ut regionala beslut och därför inte kommunicerat ihop med det här andra. Det här röstades igenom med bred majoritet .. 15 regioner röstade för, Madrid röstade emot (som alltid typ) och Katalonien la ner sin röst..

Hursomhelst så ska jag hitta några mysiga inneskor någonstans .. en härlig snygg grå ”inne-poncho” har jag som jag fått i julklapp av T’s syster Ulrika 💕 Julmat, blommor & dekorationer, tända ljus och mysigt ”julhäng” hemma får det bli.. inte så illa det 🤶 🎅 🐶🐶


ʜᴇᴍʟɪɢᴀ ᴋʟᴜʙʙᴇɴ….Tänk om Anders Tegnell, Johan Eriksson och några fler som är med och informerar på både presskonferenser och i media skulle vara hemliga.. Det låter ju helt ”surrealistiskt” men det är precis så det är här i Spanien..

Det finns givetvis en hälsominister med stab både i regeringen och i respektive region men det finns ingen ”Folkhälsomyndighet”. Det har varit en av anledningarna till varför man anser att Spanien inte fick igång koordinerade insatser tillräckligt snabbt.

Nu med pandemin har det ju inte varit möjligt att ha en organisation där ansvaret spretar så därför har en särskild Expertgrupp tillsatts.. Vilka som ingår i den vill man inte säga med motiveringen att de skulle utsättas för om de blev offentliga.. Expertgruppens storlek gick de däremot med att informera om – dom är 12 personer… Nu har CTBG (transparensrådet) givit hälsoministern 10 dagar en ”tidsfrist” på besvara frågan vilka som ingår i Expertgruppen.

Det finns en extra anledning till att de kräver att hälsoministern informerar om namnen eftersom han vid ett tidigare tillfälle hänvisat till en ”expertgrupp” som visade sig vara tjänstemän som ingick i den ordinarie krisgruppen.


Bᴀᴄᴋ ɪɴ ʙᴜsɪɴᴇss….Idag har Donald Trump hållit ett 45 minuter långt tal. Erkände han sig besegrad? Såklart inte men han han hade varit beredd att när som helst göra det OM det var ett korrekt valresultat som presenterats. Ett val utan detta systematiska valfusk som hela valet bygger på. Det är enligt honom helt chockerande.

Det är inte bara han som är chockad – det är typ en hel värld men han nämner någon stackare i en delstat som ska ha sagt att det inte finns en chans att Biden fått mer röster än honom. Det kallar jag fakta det 😃

Han tar lite tid för att gå igenom allt fantastiskt han åstadkommit men säger att ingenting av det är viktigt. Det viktiga är att Amerika utsatts för bedrägeri utfört av demokraterna. När de visat alla bevis de har kan USA inte ha Biden som president.

Media vet att valresultatet helt och hållet beror på att valet varit riggade. Domstolarna likaså. Men ingen vill göra något åt det, trots att de vet.

Vi har så mycket bevis för ett bedrägeri av ett aldrig tidigare skådat slag”Jag antar att Trumps bild av ett korrekt valresultat ser ut ungefär såhär 😃

Han rabblar bevis om att någon som sett kartonger med valsedlar som räknats in trots att det saknades kuvert.. Någon annan har sett något annat och så vidare. Otroligt pinsamt- han rabblar och rabblar enskilda personers påstådda iakttagelser..

Han beskriver hur han ända sedan den dagen han meddelade att han skulle ”run for president” blivit granskad – ingen annan har blivit så hårt granskad och trots alla miljontals dollar som lagts ner så har ingenting hittats på honom.. Någon har sagt att han efter all denna granskning troligtvis är den ”renaste” personen i landet vilket han tycker stämmer.. På riktigt?

Det har skickats valsedlar till döda människor, till husdjur och det har till och med skickats tio valsedlar till vissa. Det enda rimliga borde vara att jämföra människor signaturer mot det föregående valet och då skulle man minsann upptäcka hur otroligt mycket fusk det varit.

Det riktigt stora bevisen är två grafer.. Den ena för Wisconsin där han ledde stort men 03.42 kom det in massor av röster som alla var demokratiska röster så det gjorde att han istället för att vinna stort förlorade med lite.. Det är bara två problem.. Det syns ingen stor ledning för Trump på grafen och de rösterna som kom in 03.42 var 170 000 poströster varav 143 379 var till Biden. Slutsats? De hade smugglat in falska valsedlar..B1 och B2 = Donald Trump och polaren Rupert Giuliani.. Båda passar i en bananrepublik (och då är jag snäll)..

Jag skulle kunna fortsätta i en timme men jag har nog aldrig hört någon prata så mycket men säga så lite.. Media var inbjudna att tv-sända talet men avstod så han fick använda Facebook som kanal. Ni hör ju.. USA:s president vill hålla ett tal till nationen men media vägrar att sända det..


Jag vet faktiskt inte riktigt vad han ville uppnå med det här.. Han kan ju rimligen inte tro att valresultatet kommer att ändras.. Han säger att november månad ska vara en bra månad efter ett val men det här valet har bara inneburit en hemsk november – vänta nu.. vem har orsakat det?


Frågan som kvarstår.. kommer han att försöka få valresultatet prövat i Högsta Domstolen? De två graferna han visade som bevis idag var ingenting annat än pinsamma.. inte värdiga för en president i en riktig bananrepublik ens..


Bᴀᴄᴋ ɪɴ ʙᴜsɪᴇɴᴇss ɪɪ….


Nej, ingen jämförelse med Trump och jag vill inte heller göra gällande att hon tappat det i just det här fallet.. Men uppenbart är att hon likt mig verkar ha upptäckt att det är kul med kökstjänst 😃 Kanske skulle jag lägga upp typ åtta bilder på vilka ingredienser jag använder varje dag och så slutresultatet förstås.. Hon har några tvättäkta fans och någon tycker att hon ska ge ut en kokbok.. Tveksamt kan man väl säga..


Pᴀɪɴᴛ ʙʏ ɴᴜᴍʙᴇʀ….Nu under pandemin, framförallt under den långa karantänen, så har det lagt mer pussel än någonsin i Marbella.. Människor ville byta pussel med varandra och man möttes upp vid matbutiken för att kunna byta.. Men så behöver det ju inte vara nu. Det är ju en bra sysselsättning när/om man är inlåst och har oceaner av tid..

Häromdagen kom det upp något i Instagram flödet som jag knappt kom ihåg fanns; Paint by Numbers” Det har jag gjort många gånger men det var verkligen inte i går.. Om det är någon som inte vet vad det är så är det en tavla med ett motiv som är indelat i olika fält. Varje fält har en siffra och varje siffra är en färg..

På ”min” tid var det väldigt enkla motiv men nu finns det mer avancerade – de två dansande ”tanterna” är ett exempel.. Jag ska kanske kolla om jag hittar något kul motiv.. Kan vara en lämplig sysselsättning nu när vi är så mycket inlåsta 😊


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴀᴄᴋ ɪɴ ʙᴜsɪɴᴇss….Nu är alla Mello-deltagare presenterade.. Både ett och annat ansikte som är ”back in business”. Morgondagens inlägg kommer att gå i musikens tecken.. iallafall en del ✨


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.