Sommarkläder , Hopp & stopp….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Igår började jag med bytet från vinter till sommargarderob och det var lite deppigt.. Inte för att det inte är sommar längre utan för att jag insåg hur annorlunda sommaren varit.. så plaggen som hängdes upp inför sommaren och som i stor utsträckning blivit hängande. Det var iofs inte ”förbjudet” att gå ut eller så i somras men det blev ändå så att vi inte var som vanligt.. Att gå till stranden i munskydd och inte få ta av det förrän man lagt sig ner och så vidare.. Alltihop gjorde att lusten inte riktigt fanns.. Men det vänder!

Det blir oundvikligen lite ”mullvadskänsla” men jag ser fram emot julstjärnor, hyacinter, levande ljus och god mat.. Nu hoppas jag först och främst att restriktionerna blir ”snällare” när den här två veckors perioden är över..

SLUT MED GNÄLL!Informationen om valet kan svänga lite eller så är det jag som misstolkar.. men resultat i undersökningar beror ju alltid på vilka man frågar. Hörde nu att sju av tio republikaner inte tror att valet gått rätt till.. Det ser ut som om det kan bli sammandrabbningar i Washington, i värsta fall rejäla sådana..

Jag vet att det inte är jämförbart eftersom USA är så polariserat men tänk tanken att det vid nästa val skulle bli en borgerlig regering och Stefan Löfven vägrar se sig besegrad och det blir sammandrabbningar i Stockholm.. Som sagt.. som tur är så är det inte jämförbart men att det överhuvudtaget händer i en demokrati som USA är ju inget annat än skrämmande.. Det är jag knappast ensam om att tycka såklart 😊


Det tog lite tid men nu har även Kina erkänt och gratulerat Joe Biden.. Vladimir Putins gratulationer får vi nog vänta lite på – kanske inte ens kommer.. Ett erkännande men inte gratulationer kanske..

Sᴠᴇɴsᴋʟᴜɴᴄʜ….Dök upp ett ”svenskt” initiativ om att de som ha lust samlas för en gemensam trerätters-lunch. Vi är ju som bekant inte speciellt ”roade” av gruppaktiviteter i ”svenskkolonin” men det här hade ag kunnat tänka mig.. Dels för att det är wienerschnitzel 😃 men också socialt.. Husomhelst så går det ju inte eftersom jag jobbar men det kommer säkert fler tillfällen.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʟᴜɴᴄʜ….Katalonien var den första regionen i den andra vågen med en total Lock down av restaurang och nöjessektorn i en hel månad innan det ens vidtogs någon karantän. Nu förlängs förbudet i ytterligare minst tio dagar beroende på att belastningen av vården fortfarande är extremt hög. Det finns dock ett undantag….Skönhetssalonger är undantagna och får öppna igen. Det kan ju verka lite märkligt för att få naglarna fixade eller så är ju inte något man kan kalla ”livsavgörande” men antar att förklaringen är att det alltid är kontroll på hur många som befinner sig lokalen.. Det är ju inte klokt hur Corona slår mot alla företag.. man önskar att man hade möjlighet att gå ut och äta varje dag, gå på skönhetssalong varje dag och på alla möjliga sätt stötta alla småföretagare varje dag..


Hur lättlurad kan man egentligen vara? Det här är inte på något sätt ett bra exempel på det för det är med en hyfsat bra hårkvalitet inte det minsta svårt att få till.. Det som är ”problemet” är att jag kan tro att det är precis lika enkelt för mig.. Jag tycker inte att mitt hår växer en enda centimeter.. det är inte bara som jag tycker utan det är så.. Använder jag inte balsam ser det ofta risigt ut men om jag använder balsam kan det lätt tynga ner.. Kör lite varannan gång men det blir aldrig helt bra.

Jag vet att håret är ett litet problem nu men samtidigt så kan vi ju inte bara upptas av pandemin.. Det är självklart att man måste få ha roligt etc men vissa saker blir lite tudelade.. Håret är ett sådant exempel – eftersom det blir lite deppigare med pandemin så ser man (läs jag) det som ett större problem men samtidigt så inser jag vilket litet problem det är jämfört att bli riktigt sjuk av. covid-19..

Fʀᴇᴅᴀɢᴇɴ ᴅᴇɴ ᴛʀᴇᴛᴛᴏɴᴅᴇ….


Idag är det fredagen den trettonde.. men skulle inte kalla mig skrockfull.. Jag har däremot ett väldigt starkt minne från när jag var sisådär 14 år och vi såg den första Fredagen den trettonde filmen.. Så läskigt och skrämmande vi tyckte att det var.. typ livrädda. Skulle man se den idag skulle man kan skratta åt att man kunde bli så rädd – eller?

Jag vet inte hur många uppföljare det blev men det var ett antal.. jag tror att vi såg de två första filmerna innan vi tröttnade..

Det är väl lite oklart varför fredagen den trettonde förknippas med otur.. Det finns förklaringar ända ifrån Jesus tid fram till romanen “Friday the thirteen” från 1907 som handlar om panik bland börsmäklare på Wall Street.. Oavsett vad bakgrunden är så hoppas jag ingen haft otur idag..

Dᴇᴛ ᴋᴀɴ ɴᴏɢ ʙʟɪ ᴇɴ ʙʀᴀ ᴊᴜʟ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊…Det är ju omöjligt att förutse utvecklingen men läste igår att just nu Sveriges inlagda ökar mest i Europa.. En fördubbling var åttonde dag.. Europa har ju haft den värsta utvecklingen nu under en tid men igår kom det ju positiv information från både Frankrike och Tyskland att trenden vänder. Den andra vågen började ju tidigare där så förhoppningsvis vänder trenden i Sverige också snart.. Men det gäller att människor inte är för ”Corona-trötta” utan följer råd och rekommendationer.. Då kan det kanske bli en rätt så bra jul och nyår ändå..

Sᴄɪᴇɴᴛᴏʟᴏɢᴇʀɴᴀ…Det kanske verkar som om jag alltid lyssnar på True Crime poddar och lite udda poddar men tycker att det är mer intressant än ”snack-poddarna”…. Hittade den här nya podden igår ”Slutna Sällskap” och de första delarna handlar om Scientologerna.

En kille har ”wallraffat” och man får följa när han höra allt han är med om eftersom han hela tiden bär mikrofon. Det är även intervjuer med ”avhoppare”.. Det är en riktig otäck organisation är det..

Jag har en egen erfarenhet av dem.. Det var när jag och en kompis var inne i stan och gick på Drottninggatan och det plötsligt kommer fram en kvinna som erbjuder oss att få en gratis personlighetstest..Vi har ju ingen koll på Scientologerna var och hur de verkade men hon pratade om L Ron Hubbard och Oxford-testen som var ett så bra erbjudande. Vi ville inte följa med och göra någon test men hon var väldigt påstridig och vi visste inte riktigt hur vi skulle henne att ge upp.. Jag tror att vi helt enkelt fick gå därifrån..

Det var ju inte klokt att ge sig på så unga människor men jag antar att de trodde att man var lätt att rekrytera.. Hoppas att de slutat med det nu och om det nu skulle hända att det finns föräldrar som sätter stopp. Om jag nu varit dum nog att jag gått och gjort testen så vet jag iallafall att de aldrig kunnat rekrytera mig – det hade mina föräldrar definitivt satt stopp för..

Varför jag inte ”kastade” mig in i fortsättningen av Dominika Perczynskis bok? Lyssnade inte på alla avsnitten av podden så hann med lite boklyssning också.. Dessutom vill jag inte att den ska slut för fort ✨

Vᴀᴄᴋʀᴀ ᴅᴏ̈ʀʀᴀʀ….Det finns så otroligt många vackra dörrar här, inte bara till stora hus utan även till ett litet hyreshus i Gamla stan och många andra ställen, ett exempel är dörren till elbolaget Endesas kontor.. Den dörren är lik den här och själva kontoret ligger i en vitkalkad huslänga där en restaurang och bostäder ”samsas” med Endesa. Självklart går det inte att jämföra men skillnaden mellan det Endesas kontor och Vattenfalls stora komplex i Vällingby är minst sagt stor.. Nu vet jag inte om Vattenfall har kvar sitt kontor där men jag minns det från när jag var yngre..

Nᴀ̈ᴛᴋᴀ̈ʀʟᴇᴋ….Efter den senaste tiden av massivt näthat mot sig tycker Blondinbella att det är dags att alla börjar sprida mer nätkärlek.. Hon föreslår att alla ska ”lika” och kommentera fem bilder per dag #femomdagen – inte alls en dålig idé och troligen hennes bästa på ett tag ✨Så nu sätter vi igång!


Christina skulle ju egentligen vara ledig idag eftersom hennes man skulle ha en visning av sina tavlor för några potentiella kunder. Men det visade sig att de bor i Benahavis respektive Estepona så det fick ställas in. Det är ju ingen idé att boka någon ny tid eftersom man inte vet hur länge restriktionerna gäller och de åker hem till Sverige i början på december.. Tråkigt för dem men roligt för mig eftersom det alltid är roligare att jobba när hon är där ✨

Kanske blir det ett soff-inlägg ikväll – nu iväg och jobba 🌻

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🌴

2 reaktioner på ”Sommarkläder , Hopp & stopp….”

  1. Jag är skittrött på att få upp rutan ”Stötta lokala restauranger” nästan varje gång jag öppnar min webbläsare…Undrar alltid om de har betalat för att få ha sin reklam där? Alla har blivit lidande i denna pandemi och ALLA skulle nog vilja bli stöttade…Så vad gör just restaurangbranschen så speciella?

    Alla som vill, vet ju naturligtvis ändå vad de ska göra också. Utan att behöva få det där uppkört i ansiktet gång på gång. Oerhört irriterande!

    1. Hej Olof!

      Jag delar din uppfattning till 100% och tycker att hjälp och stöd ska ges dit det behövs. Jag skriver om det som jag ”fångar” upp en viss dag och har även skrivit om småföretagare, kulturbranschen och mycket annat.. Absolut inte på djupet utan bara vissa reflektioner. Nu får vi hoppas att det snart går bättre för alla igen! Eva P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.