Tryffel & Den första snön….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Tyckte att min högerhand var klart bättre igår så jag var väl allmänt oförsiktig vilket gjorde att den är typ ännu mer svullen idag än den varit under hela tiden. Bara att ha den i totalt viloläge hela dagen. Skriver nu med vänsterhanden så ”tur” att jag skrev det mesta igår.. Gör så ibland.. skriver en del dagen innan alltså.

Hur går det egentligen till när man kommer på en boktitel som 10 Grisar ner? Det kanske ger sig, det brukar det alltid göra i hennes böcker. Det första man kommer att tänka på är såklart att tio fiender mördas eller tio poliser.. Återstår att se om jag ens är nära.. Varje titel hänger ju ihop med vilken bok i serien det är. Har lyssnat på de tidigare nio och gillat åtta av dem och hoppas att den här tillhör en av dem.. Hittills verkar det så ✨

Kᴏᴍ ᴘᴀ̊….


Jag kom på att jag måste korrigera mig själv lite när det gäller storleken på portioner.. Det är ju inte riktigt alltid så som jag beskrev det – ibland är det omöjligt att någon kan bli mätt..

Charlotte som äger företaget jag har det större externa uppdraget för har ju en lägenhet här nere hon också (i Mijas). Det var ju ett tag sedan hon var nere (pga Corona) men förra hösten var hon här och skulle bjuda på lunch. Hon frågade mig om jag hade något förslag och föreslog ett nytt ställe som är både hotell och restaurang. Hade läst en del om det.. Dock inte om prisnivån..

Jag och Charlotte valde Mezzalunas (pasta formade som halvmånar) med tryffel eller om de nu kallade det för för Tryffel Mezzalunas. Tyckte att det var ett lite väl högt pris men tänkte att tryffel är ju dyrt och allt på menyn var dyrt.

Nu är jag ingen frekvent beställare av vare sig Mezzaluna pasta eller tryffel men om man tittar på bild ett så är det väl lite väl mycket pasta och på bild två lite väl mycket tryffel.

Hursomhelst så fick vi in våra tallrikar, som alltså stod under huvudrätter i menyn. På tallriken låg det fyra (4!) Mezzalunas, förvisso marginellt större än de normalt sett är, och så lite riven tryffel ovanpå att det knappt gick att se. Fyllningen som då skulle vara tryffel fick man typ leta efter, även ur ett smakperspektiv. Ingen som inte redan ätit typ en ”normal” huvudrätt innan skulle kunna bli mätt på den portionen (tur att de hade bröd 😄). Alla portioner passar med andra ord definitivt inte att beställa i typ en ”kvinno-/mindre size”.. Priset… 26 euro med andra ord cirka 270 kronor. Var rätten ”to die for”.. No. Stammis nu? Inte riktigt 😄


Det är uppenbart att det kan vara ”farligt” att gå på ställen som man hör mycket om utan att lyssna ordentligt.. Det här stället var uppenbart bara trendigt. Hade det varit otroligt gott, rikligt med bra råvaror så hade det varit en sak men överkokt pasta där den råvara man tar betalt för typ inte finns är en helt annan.. Priserna på menyn lååångt över det normala – det har inte varit överfullt på parkeringen när vi åkt förbi i sommar om man säger så. Men det har det å andra sidan, med några undantag, inte varit någonstans.


Jag vet inte hur hotellverksamheten gått, de är ju nyöppnade sedan förra sommaren så de har ju inte hunnit bygga upp en ”kundbas” som t ex Marbella Club har. Läste en intervju med killen som är chef för verksamheten (som för övrigt är svensk) och han trodde inte att Corona skulle slå alltför hårt. Hans tes var att det skulle komma mycket folk från t ex Madrid och bo på hotell många veckor, även jobba på distans på det sättet.


Nu kommer jag inte exakt ihåg vad det skulle kosta för ett dubbelrum i en månad i somras (då när han intervjuades) men det var nog runt 175 000 kronor. Om du vill bo där en månad nu kostar det 90 000 och då har de sänkt priset med cirka 30 procent. Tror att han hade fel i sin tes.. Det är verkligen tuffa tider och vi får se hur många som klarar att ha öppet i vinter och om det är någon som inte klarar sig alls.

ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪɴᴛᴇ ᴋʟᴀʀᴀ sɪɢ ᴀʟʟs….


Hörde på nyheterna att det är ordentlig kris för Moment Group, fd 2Entertain och den grupp som Wallmans med sina koncept ingår i. Man hänvisar till Corona och får man inte in mer pengar nu så kommer de att behöva ansöka om rekonstruktion alternativet konkurs. Ska inte beskriva hur det där med extrapengarna ska gå till men beslut kring det är den 28:e oktober.

Hade det varit normala tider, vilket det som sagt inte är, hade det varit ”a piece of cake” att få in pengar för dels tycker gemene man om att köpa aktier i företag där de förstår och gillar produkterna och sedan är det lite extra att vara ägare i Sverige största underhållningsföretag. Har man tillräckligt med aktier får man t ex komma på premiärer..

Det återstår att se vad beslutet blir. Kvartalsrapporten för andra kvartalet är inte släppt så det utgör ju ett högst begränsat beslutsunderlag. De är ju noterade på Nasdaq så de kan ju inte släppa rapporten till en utvald skara.. Aktien har inte direkt rusat i höjden de senaste åren och står nu i 2,40 vilket ger ett börsvärde på 65 miljoner. Inte mycket det inte.. Nu har jag inte gjort någon analys men jag tror inte att koncernen som helhet någonsin gått med vinst..

Sᴀ̊ ᴄʜᴀʀᴍɪɢᴛ….


Lördagsfilmen på Fyran igår var It’s complicated – säkert en hel av er som såg den.


Ska inte beskriva eller recensera filmen utan konstaterar att det är en typisk lagom amerikansk lite feelgood film. Bra skådespelare med favoriten Meryl Streep ✨


Vi såg den inte igår men vi har sett och det under väldigt charmiga omständigheter. Det var en sådan där fin vintersöndag och vi skulle stanna hela helgen och åka in måndag morgon. Vi tog en sväng till Waxholm (med bil och bilfärja) och gick runt lite. Vi upptäckte att den lilla bion skulle ha söndags matiné och visa just den här filmen.

Vi bestämde oss för att gå och se den – det var som att förflytta sig ett par decennier i tiden. Salongen var liten, de röda sätena i sammet hade många år på nacken och man kunde köpa M-kulor och chokladrullar med Marabous mjölkchoklad. Biografen existerade tack vare donationer och obetalt arbete de gånger de hade föreställning vilket de hade två-fyra gånger per månad.

Hela upplevelsen gjorde att man antagligen tyckte att filmen var väldigt mycket bättre än den egentligen var..

Rᴇsᴘᴇᴋᴛᴇʀᴀ ʜᴇʟɢᴇɴ – ᴀɴɴᴀʀs….


Helg = Helg = Punkt. Nu råder troligtvis nya regler snart. Arbetsinspektionen har meddelat att sanktioner kan komma att införas om man skickar mejl utanför arbetstid och det inte tydligt framgår att man inte förväntar sig något svar förrän det är arbetstid igen. Böter ska kunna ges på mellan 626 euro och 6 250 euro.

Bakgrunden är rätten till digital frånkoppling och det blir då ett allvarligt brott mot arbetsrätten skriver tidningen El Pais.

Jag skriver;

  • Hur tusan ska man hålla koll på det här? Finns ju inget annat sätt än angiveri men det huvudsakliga syftet är väl att det ska vara avskräckande
  • Vad avgör om man ska få 626 euro eller 6 250 i böter? Hur långt mejlet var 😃 Om det var många mottagare på sändlistan 😃 Att man är en återfallsförbrytare 😃
  • Om det blir verklighet så får man komma ihåg att lägga in det som en permanent del i mejl-signaturen

Inte för att jag tycker att det ska kännas som någon form av tvång att finnas tillgänglig mer eller mindre jämt men det här är väl ändå att ta i….

Kᴏɴᴛʀᴀsᴛᴇʀ….


Pernilla Wahlgren är ute på någon form av road trip- oklart varför men det kanske dyker upp i en tv nära oss med tiden.. Nu har hon varit norröver och bland annat bakat vedeldat bröd i Vindeln. Om biosalongen kändes som att förflytta sig i tiden så var det ingenting mot det här.. Mitt bland alla fina bilder dyker det upp en bild där man ser att hon ställt sin väska på ett bord. Ingen Kånken ryggsäck som hade passat perfekt till både miljön och hennes klädsel utan en Louis Vuitton väska.. Det är med all sannolikhet helt omedvetet gjort till det, till skillnad från så många bilder från t ex influensers man ser – men de bakar iofs nog inte bröd i Vindeln 😃

Äʟsᴋᴀʀ’ᴛ


Idag blir det något vi inte ätit på länge – wienerschnitzel på kalv ✨ Om det finns på menyn här på restaurangerna är det mycket vanligare med kyckling än kalv som är mycket godare. Det var T’s tant som jobbade i charken igår och hon gick som vanligt in i kylen där bak och hämtade en ny vaccum-förpackad och skar tunna skivor av den. Hur någon kan skära så tunt och fint med en kniv övergår mitt förstånd. Vass kniv och många års erfarenhet såklart men oavsett – hon är grym ✨

T äter den traditionella varianten med ansjovis och kapris men jag föredrar massor av pressad citron. Lite smörstekt potatis och örter och vi har en perfekt söndagsmiddag ✨

Oᴠᴇʀ sɪᴢᴇᴅ….


Älskar btw stövlarna….

Några exempel på höstmodet 2020…. Over sized och gärna kort – det passar med andra ord i princip unga och smala tjejer. Modet finns även här.. Kom in lite av ny målgrupp när jag jobbade i fredags – väldigt unga tjejer. De hade typ noll intresse för allt utom herrkläderna. Några fynd blev det och något säger mig att det inte kommer att vara den enda fredagen som det kommer in unga tjejer och att försäljningen av herrkläder kommer att öka rejält 😄

ʜᴀʟʟᴏᴡᴇᴇɴ….


Halloween har ju i princip alltid varit stort i USA och Biden administrationen får ta emot massor av bilder på t ex pumpor. Som en kontrast till den mer hårde Trump som brutit traditionen med att det alltid finns en hund i Vita Huset lägger Biden upp en del klipp med filmsekvenser med hundar som har någon form av Biden utstyrsel på sig. Kanske bidrar till att stärka bilden av att Trump är kall eftersom han gjort sig lite rolig över det där med hund – dock högst osäker att det bidrar till något konkret..

Dɪᴛᴛ & ᴅᴀᴛᴛ….


En svensk tjej har byggt ett torn av formbröd.. Tydligen har det gått åt 11 000 brödskivor. Jag förstår att hon inte gått till ICA och köpt dem (för då är hon ännu mera galen) men de bidrar ändå till matsvinn om tornet inte rivs innan brödet börjar mögla.. Det kan iofs ta tid – formbröd här möglar typ aldrig. Ville hon hamna i tidningen och det här var det bästa sättet hon kom på? Hursomhelst så verkar hon ha alldeles för mycket tid över..


Det är ju inte direkt ”next door” vare sig för oss eller så många andra.. Oavsett det så känns det väldigt avlägset att den första snön yr lite lätt utanför Underbara Claras fönster ⛄️


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.