Nyår & frostiga relationer….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Restriktionerna ökar här i Andalusien även om det än så länge inte påverkar Costa del Sol. Inte så att det inte är någon smitta men det finns än så länge inget behov av att förstärka de redan tuffa restriktionerna. Men det kan mycket väl komma vilken dag som helst, ingenting går ju att förutse i år.

Det känns verkligen som två olika världar när man igår hörde om ett äldreboende som fått in smittan och den huvudsakliga åtgärden var att det från och med nu är obligatoriskt för personalen att ha munskydd. Här får vi ju inte gå en meter utan – rätt eller fel men oavsett så känns åtgärden på äldreboendet väldigt svagt.

ɢᴏᴏɢʟᴀ….


Ikväll när T tittar på fotboll (för det antar jag att han kommer att göra) ska jag googla på lite recept på kronärtskockor. De som vi åt på La Ribera förra veckan var lite speciella eftersom de var så mjuka så att kunde man ju äta precis allt. Det kommer jag nog inte lyckas med men det räcker hur bra som helst med att komma i närheten av smakerna ✨ Nu överdriver jag lite (eller rätt så mycket faktiskt) men det är nästan så att jag kan drömma om dem vi åt..


Det blev inget firande av Räksmörgåsens Dag idag.. Det tar ju lite tid att åka till Svenska butiken och vi hade en hel del annat att fixa med. Kom på att vi halv-firar imorgon eller på fredag istället med T’s supergoda räkcocktail men istället för räkor så kör han med gambas eller langostinos. Den såsen som han gör till ”is to die for”….

Fᴏᴜʀ ʜᴏᴜʀs ᴛᴏ ɢᴏ….


Jag valde ju att inte ta en paus utan har fortsatt att lyssna på Ödeläggaren. Jag vet att det är ett himla tjat om den här men ju längre jag lyssnar desto mer kan jag förstå. Det är en otroligt skrämmande berättelse om hur någon kan bli så manipulerad och så fullständigt nedbruten. Hoppet om att det inte är lögner – ensam tack vare skammen över att ha blivit så lurad. Har drygt fyra timmar kvar och även om det i sig inte blir ett lyckligt slut i den bemärkelse hon trott på under åren så måste det iallafall bli ett lyckligt i termer av att hon vågar ta hjälp från anhöriga och kommer ur det. Hon har ju levt i förnekelse både i förhållande till sig själv och till alla andra omkring henne. Den är väldigt lång men jag tycker att den varit värd att lyssna på men det är som sagt inte gjort i en handvändning.

Mᴏᴠɪɴɢ ɪɴ….


Trocadero Arena

Det är ju långt ifrån så att man plockat in möblerna från uteserveringarna (det gör man aldrig helt och hållet) men nu börjar man se hur människor flyttar in. Inte på dagarna men lite senare på kvällarna. Det ser otroligt mysigt ut på vissa ställen som har både det ”rätta” varma ljuset och lite levande ljus på borden.

Det blir någon form av vemod som infinner sig, ett vemod som jag tror infinner sig på alla turistorter oavsett land. Är det en liten ort med väldigt mycket turister under sommaren så blir nog vemodet och de blandade känslorna större. Ett normalt år förvandlas många orter från att det finns ett liv med mycket människor hotell, restauranger och överallt till en miljö där det nästan råder stiltje.

Man har t ex läst om OS-baksmälla och även om den såklart är mycket starkare så finns det en liknelse. Men man ska inte glömma att det finns de som uppskattar att återgå till det ”normala” – lugnet och tystnaden.

Vɪʟᴋᴇɴ ᴛʏᴘ ᴀ̈ʀ ᴅᴜ?….


För att förenkla det väldigt mycket kan man man säga att det finns två kategorier av ”nyårs-människor”. De som föredrar att gå ut på något paketerat nyårsfirande med allt ifrån fördrinken och framåt och de andra som föredrar att fira hemma. Vill man ha ett riktigt firande med de klassiska ”nyårsnätterna” så är det knappast billigt, även om priserna varierar såklart. Vilken ”typ” tillhör du?


Lite övergripande sådär så är nyårsfirande ute här men då ingår å andra sidan väldigt mycket. Ofta är det fördrink, en meny med kanske fem rätter, hur mycket vin man vill till maten, fri bar och champagne vid 22-slaget (inklusive de klassiska vindruvorna som man alltid ska äta vid nedräkningen). Men det finns såklart både enklare och billigare alternativ också.

Ett år var vi på Trocadero Arena för att fira nyår. Jättesvårt att få biljetter/bord till det riktigt dyra firandet. Det var som det jag beskriver ovan – jag tror att de inte gick så mycket back på den där fria baren för jag är övertygad om att fördrinken var rejält spetsad 😄


Jag är en ”hemmakatt” när det gäller nyår. Köper mycket hellre massa god mat, exakt den mat man vill ha och hur mycket man vill ha ✨ Löjrom är väl något typiskt för nyår men definitivt inget jag tycker att jag måste ha även om jag lärt mig att verkligen tycka om det. De första gångerna tyckte jag sannerligen inte om det – t ex den nyårsafton 1993 i Sälen när T friade. Men det är en helt annan historia.

Man måste ju såklart klä upp sig och fixa till sig och inte sitta i den vanliga mysdressen. Fyrverkerierna ser vi från balkongen och/eller terrassen, men det kommer med all sannolikhet bli mindre fyrverkerier i år. Men det är ju definitivt inte det som är själva poängen med nyår.


Förra året var vi hemma men borta, på en privat middag med cirka 14 gäster. Otroligt god mat med allt ifrån iberico skinka, pata negra till vaktel och annat gott ✨ Nu är det ju ett bra tag kvar till nyår så än har vi inga planer..

Apropå vemod efter en turistorts avslut på säsongen så känner jag nästan alltid ett vemod på nyårsafton. Jag tycker att det känns lite sorgligt men jag kan omöjligt förklara varför.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɴʏᴛᴛ ᴀ̊ʀ….


Nu är det nytt IPhone år.. Hälften av alla mobiltelefoner i Sverige är en IPhone – jag trodde att Samsung knappat in mer. Här är det nog vanligare med Samsung tror jag.. Ögnade bara snabbt och det verkar komma några nya, bla går man tillbaka till iPhone 5:s storlek på någon. De finns ju de som i princip måste köpa en ny mobil när det kommer ut en ny modell. Byter genom nytt abonnemang eller liknande. Jag tillhör inte dem.. Jag kör med min röda trotjänare iPhone 8 som iofs inte är så gammal, drygt tre år. Köpte den när den tidigare stendog..

Innan tiden med iPhone och då jag jobbade bytte jag nog varje år. Jag hade svårt för att hitta en mobil som jag verkligen gillade, det ändrades totalt när iPhone kom..

ғᴀᴍɪʟʏ ɪssᴜᴇs….Harry ska ”hem” till England för att träffa drottningen. Det lär knappast vara några mysiga dagar med härliga familjemiddagar. Det han och Meghan gjort kommer hon säkert aldrig att förlåta. Läste också att ett annat syfte med resan är att ”jobba” på relationen med Prins William som ju typ kraschade när Harry träffade Meghan.. Glad att inte tillhöra kungligheter – verkar rätt så jobbigt 😄


Meghan blir kvar med sonen i Los Angeles.. Hon är nog lika glad som på bilden som hon är tacksam över att inte åka med.. Hon är nog inte välkommen heller för den delen för oavsett vad Harry än säger om att det var han som ville flytta för att skydda henne ifrån det hans mamma fick uppleva så lägger såklart kungahuset skulden helt och hållet på henne..

Dᴇᴛ ᴋᴀɴ ᴍᴀɴ ɢᴀʀᴀɴᴛᴇʀᴀᴛ ɢᴀʀᴀɴᴛᴇʀᴀ….


Hur mycket upprörda reaktioner det än må skapa så kan man nog utgå ifrån att Donald Trump kommer att benåda sig själv om (hoppas, hoppas) han förlorar valet. Det kommer ju dels ta lite tid innan alla röster är räknade och sedan är det väl i slutet på januari som Trump formellt ska avgå förutsatt att han accepterar valresultatet. Om man ska tro det man läser så har Trump noga kollat att han under perioden från det att valresultatet är klart fram till dagen innan han ska lämna kan benåda sig själv. Han har garanterat inte bara rent mjöl i påsen så vi får väl se vad som händer..

ᴋᴠɪɴɴᴏʀɴᴀ ʟᴀ̈ᴍɴᴀʀ….


Precis som jag skrev igår så verkar det som om det är kvinnorna som överger Trump. Jag tror att de äntligen upptäckt att Trump är en äkta ”mansgris” och överger honom. Troligen har även Kamala Harris spelat en viss roll också även om de vid förra valet hade Hillary Clinton som alternativ till Trump, men som sagt den största anledningen är nog att de vill ha en normal president.


Nu är det iofs inte bara kvinnor som har nagellack men det är väsentligt vanligare än att män har det. Pratade med en väninna häromdagen och det är ingen tvekan om både karantänen (brist på vitaminer) och handsprit gör att naglarna är i ett uselt skick. Lätt att tro att det bara är handspriten men så är det inte för händerna är ok och jag har inte handsprit i håret. Det är en bagatell i sammanhanget men ytterligare ett bevis på hur osunt det är att tillbringa så lång tid inomhus med totala restriktioner.


Nu är man redo för ytterligare restriktioner även om det inte blir en fullskalig Lock Down och det börjar dyka upp lite Instagram annonser. Än så länge inte alls frekvent men det kommer säkert att öka.. Inte bara för att det är ”osäkert” att gå ut utan också för att öka försäljningen.


Visst ser den så härligt höstig ut den här koftan? Jag kan riktigt se mig själv gåendes med T & hundarna längs strandpromenaden i den ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.