Bokhyllan & ödEsvalet….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Vilken effektiv dag det var igår ✨ Det blev till slut fyra (!) artiklar, hann städa undan en del, handla, kolla till Pappas lägenhet, laga mat och ta en hyfsat lång promenad med doggisarna vid 22-tiden. Pust! Då vid 22-tiden var det så himla skönt ute – 22 grader och så fläktade det precis så där lagom.

Idag blir det också en effektiv dag (iallafall är det planerat att bli det). Adminjobb och så tänkte jag få till en artikel till (två om jag får flow). Utan ett ordentligt flow hade jag aldrig lyckats att få ihop fyra artiklar igår. Men det är kanske lite mer rättvist att beskriva det som 3,5 för en var lite kortare.

Idag är det inte jag som kommit åt något i WordPress som jag inte borde utan det är Loopia som haft driftstörningar.

ᴏғʀɪᴠɪʟʟɪɢᴛ ᴀɴʟᴀɢᴅ….


Puro Beachs pool

Det var så att det var en ofrivilligt anlagd brand som orsakade den totala förstörelsen av Laguna Village och Puro Beach. Den var ofrivillig i perspektivet att de inte hade något som helst uppsåt men däremot har de varit väldigt vårdslösa. Det är ett par på 43 respektive 51 år som har ett skjul intill floden Padron dit de tjuvkopplat en elledning. En gnista från en defekt maskin i skjulet ska ha startat branden som sedan spred sig snabbt på grund av den ”hårda” frånlandsvinden som rådde.

Branden omfattade 42 hektar mark och korsade kustvägen A7:an som då gjorde att elden fick fäste i Laguna Village. Paret riskerar nu åtal. Riskerar tycker jag låter märkligt, de har begått ett brott genom att tjuvkoppla el och det har orsakat enorma materiella skador.

Skrivbord fixat ✨ Nu ska det ställas på plats och organiseras (igen 😃) i gäst/arbetsrummet så att det blir både praktiskt och fint. Det vi skulle behöva är skrivbordsunderlägg och vi hade sååå snygga från El Corte Ingles på Lotuskontoret, såklart orangea 🧡 Men det passar inte riktigt in i rummet i övrigt så det blir något som passar bättre in nu..

Jag kan knappast påstå att det är ”löven faller” läge men för första gången på väldigt länge är det löv på den fina stengången från vårt port ner till grinden mot gatan. Det är omöjligt att inte få liiite vibbar av höst men det är ingenting annat än mysigt. Jag hoppas bara att smittspridningen hålls under kontroll så att vi fortsatt kan vara ute och september är ju en av de två bästa månaderna på året.

Vi hoppas också på att den hålls inom kontroll (förutom det mest uppenbara) så att vi kan åka till Sverige. Jag har inte varit där sedan i maj förra året och T var där i oktober (!). För T”s del är det ju värre att inte åka hem eftersom han inte har någon familj här. Jag har ju Pappa här halva året.Nu när den där otroliga värmen är över kommer jag att ”stå ut” i solen. På samma sätt som jag mycket mer strukturerat planerar såväl varje vecka som varje dag så tänker jag göra det med ”tid i solen”. Eftersom vi kan planera tiden när vi jobbar kommer vi inte att använda helgen till det för det gör alla andra i urbanisationen. Vi kan ju istället vara lite kloka och välja några vardagar. Nu kommer det att vara riktigt skönt att vara i solen – men först nya öronsnäckor 😃

Hᴜɴᴅᴠᴀ̈ɴɴᴇʀ ❤️

Patricia, en av eldsjälarna bakom Triple A har också Facebook gruppen Hundvänner i Marbella. Ett forum där de söker lite bidrag för t ex chipning av en viss hund, tillfälligt omhändertagande av någon hund osv. Älskar eldsjälar!


Öᴋᴀɴᴅᴇ ᴛʀᴇɴᴅ….


Skrev ju som sagt ett par artiklar igår. En av dem handlade i huvudsak om kommunikation i relationer men berörde även Corona-effekter i parrelationer. Redan i början förutspådde en stor majoritet av de psykologer och relationsexperter som deltog i en undersökning att vi skulle se en ökande andel skilsmässor.

De som förutspådde en ökad andel ser ut att få rätt. I juli ökade andelen skilsmässor med 18 procent jämfört med den senaste fem årsperioden. (Andelen skilsmässor är relativt stabil sett i det tidsperspektivet). Det finns dock ett område som sticker ut rejält och det är Stockholm som har en ökning på 50 procent (!!)

Vad är det som gör att det är sådan stor skillnad? Var det fler äktenskap som var på upphällningen redan innan corona? En väldigt långsökt förklaring. Nej, förklaringen ligger nog med största sannolikhet i en annan typ av livsstil i Stockholm jämfört med landet i stort. Det hade varit intressant att veta hur det ser ut i Göteborg och Malmö.Nu ska man inte dra alltför stora växlar på statistik för en månad så det är ju inte en trend att Stockholm har fler skilsmässor. Vi får väl se nu hur det ser ut i augusti, den statistiken kommer nog inom någon vecka.

Det här symboliserar det som jag tror är det som gör att Stockholm skiljer sig, och troligtvis kommer att göra om än inte lika mycket som i juli. Jag skriver lite mer om det imorgon – måste ”marinera” lite så att jag inte hoppar rakt i ”fördoms-tunnan”.


Äʀ sᴏᴍᴍᴀʀᴇɴ sʟᴜᴛ ɴᴜ?Efter vad jag kunde utläsa på Instagram var det höstvibbar igår, iallafall i Stockholm. Faktum är att det på något sätt är höstvibbar här också men det hänger nog ihop med tre saker;

 • Det är inte över 30 grader och tokvarmt
 • Det känns som om det är mindre folk ute och rör sig
 • Det sitter i huvudet eftersom det nu blev september

Svårare än så är det nog inte. Men att sätta på sig höstkappan som jag såg på Instagram att vissa gjorde skulle nog innebära att jag typ spärrades in..


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….Kommer ni ihåg henne, för det var alltid en hon, flourtanten. Det verkar ha utvecklats en del sedan min tid då hon kom med en liten kopp som man skulle skölja runt & gott var det inte.. Nu penslas det tydligen runt med någon ”sprutliknande” grej och det smakar hallon.. Varför jag plötsligt kom att tänka på de där ”tanterna” är självklart för att det är Flourtantens dag idag ✨


ᴏ̈ᴅᴇsᴠᴀʟᴇᴛ….Såg Fredrik Reinfelt på “Efter fem“ igår och han är som sagt väldigt tydlig i sin kritik mot Donald Trump. Nu den tredje september kommer hans bok om valet som lämpligt nog har titeln ”Ödesvalet” – om en demokrati i fara och en världsordning i upplösning.Jag hoppas att den kommer att komma som ljudbok annars finns ju möjligheten att ladda ner till min IPad för den här boken vill jag verkligen ta del av. Jag tror att det är det bästa sättet att få en sakligt samlad och tydlig bild av både Trump och valet.

Om Biden skulle vinna känns det tyvärr som en lågoddsare att Trump inte kommer att acceptera valresultatet och hänvisa till valfusk genom poströstningen (eller åtminstone att poströsterna inte är att lita på).

Jag har aldrig varit engagerad i något amerikanskt val vilket jag kanske borde ha varit, iallafall lite, men nu känns det omöjligt att inte vara det. För er som inte har orken eller lusten (eller tiden) så får ni väl läsa lite här. Inte bara artikelskrivare utan nu oxå bevakning av det amerikanska valet 😃


Eɴ ʟɪᴛᴇ ᴍᴏᴛsᴀᴛᴛ ʙᴏᴋ ᴋᴀɴ ᴍᴀɴ ᴀɴᴛᴀ….Den här veckan ger även Donald Trump’s son ytterligare en bok – en sak kan man vara helt säker på och det är att han inte kommer nämna något om några risker för diktatur..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅᴏɴᴀʟᴅ ᴛʀᴜᴍᴘ….Jag begriper förvisso i princip ingenting som Trump gör men varför ska han åka iväg nu när borgmästaren uttryckligen ber honom att inte gör det. Kritiken haglar men iväg ska han.. Återstår att se vad som händer..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴏ̈sᴛᴇɴ….Nu när hösten är här så är poddarna också här. Många av dem har ju sommaruppehåll. Jag har ju som inte är så okänt en förkärlek för True Crime och mina favoriter är Rättegångspodden och En mörk historia. Båda har kommit med nya avsnitt nu i dagarna ✨ Det påminner mig om behovet av nya öronsnäckor.. Det är bara att konstatera att;

 • Kvaliteten är inget vidare oavsett om de kostar fyra eller tio euro men det är inte det som är problemet
 • Jag kan inte ha typ Apple original öronsnäckor eftersom jag sover med dem och har två hundar 🐶

Förr, när jag pratade väldigt mycket i telefon, hade jag nog inte överlevt utan riktigt bra öronsnäckor men då körde jag Happy Plugs och hade alltid reserver. Har btw inte sett Happy Plugs här..

Nu kör sommar-reorna igång överallt och höstens kläder plockas fram – så också på Cudeca. Vi jobbar alltid efter årstiderna så om vi får in höst/vinterkläder så får de vänta med att komma ut i butiken till det datum som är satt för byte till ny säsong. Jag är inte hundra klar över när det är eftersom kommunikation som sagt är högst bristfällig.. Men har jag inte hört något så lär jag väl se det 😃Hur snyggt är inte det här? Beige är ju inte min färg (om jag inte är brun) men brunt kan jag ha.. Det här kommer från Mosmosch och är verkligen snyggt i sin enkelhet. Det jag verkligen tycker om här är att det så ofta räcker med att bara gå ut i en tjock tröja, inte i januari kanske som kan vara en riktigt usel månad om man har otur..


Dᴇᴛ ᴅᴇsɪɢɴᴀs & ʟᴀɴsᴇʀᴀs….Nästa på tur att lansera ett eget varumärke är Charlotte Perrelli. Under det senaste året har hon jobbat med att designa de första klädesplaggen (oklart om det är en hel kollektion) under varumärket LA VIE. Kläderna kommer i ett första skede att finnas i Åhléns varuhusen.

Enligt hennes Instagram inlägget är det en stor investering och mycket jobb som ligger bakom – ska bli spännande att se hur kläderna kommer att se ut. Jag undrar hur hon tänkt när det gäller prissegment.. Med tanke på att det är Åhléns och hennes huvudsakliga ”fans” gissar jag på typ mellansegmentet. ✨


Lɪᴛᴇ ʜᴜᴍᴏʀ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊….Blondinbella har ju det senaste halvåret eller så ”tjatat” väldigt mycket om alla böcker hon köper och läser. Hur hon älskar att gå in på Hedengrens bokhandel vid Stureplan och välja böcker, ungefär tre till fem varje gång. Det är Karin Boye, favoritförfattaren Joyce Carol Oates och en hel del annat. I det nya huset finns ett mindre rum som skulle inredas till bibliotek – vilket är supermysigt.

Vi hade världens minsta i Talliden med två Howardfåtöljer med ett bord i mitten, bokhylla och braskamin ✨ Det var inget eget rum utan det var en yta som var som en del mellan badrum och arbetsrum med öppet mot vardagsrummet. Totalt usel förklaring men det spelar ingen roll, poängen är att det var otroligt mysigt att krypa upp i en fåtölj med kaminen på och läsa (eller prata)..

Till skillnad från Blondinbellas bokhylla var vår benvit (som de övriga möblerna) och innehöll böcker och inte hudvårdsprodukter, växter och väskor 😃


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴏ̈ᴄᴋᴇʀ….Apropå böcker så är det utan tvekan Alex Schulmans nya bok Överlevarna som kommer att vara i öronsnäckorna från och med på fredag vid bed time ✨ Som jag skrivit tidigare så kommer han troligtvis att ses som en av generations absolut största författare när man man tittar i backspegeln. Eller så kanske jag ändrar den uppfattningen när jag lyssnat klart på den här 😃


Dᴀɢᴇɴs ᴀɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ…


Tydligen så var hennes ”manikyr-rutiner” sååå efterfrågade efter hennes senaste livesändning så självklart delar hon med sig.. Här är fyra bilder av totalt tio..Dessutom är tjejen som äger det här varumärket hennes absolut bästa vän sedan 35 år och hon älskar henne och hennes familj sååå mycket. Det är så härligt att kunna vara så flexibel och ha olika bästisar varje dag.. 😃


Nu ska soffbordet lysas upp med lite riktigt färgglada blommor – har inte varit hos fransyskan än men vi åker nog upp på torsdag.. T jobbar då i arbetsrummet med skrivbordet på plats och jag kommer att hålla mig i soffhörnet och skriva artiklar. Men vi kan sitta båda vid skrivbordet men när jag skriver föredrar jag att sitta lite mer ”avslappnat” och titta på blommor 😄

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

2 reaktioner på ”Bokhyllan & ödEsvalet….”

 1. Jag är inte heller någon vän av Donald Trump men jag tror inte Reinfeldts bok kommer att vara det bästa sättet att få en saklig bild av valet. Den har blivit ganska utskälld både från höger och vänster som dåligt skriven med en hel del faktafel.
  Läser man svenska media så verkar det som om det är solklart att Trump kommer att förlora eftersom han har en usel politik och är helt tokig. Politiken och tokigheten kan nog stämma, men det är nog allt annat än säkert att han förlorar. Kom ihåg 2016!
  Att sedan 40 % av amerikanerna verkar stödja Trump vad han än gör får inte mig att känna mig lugnare för de kommande fyra åren…

  1. Hej!
   Jag har inte sett några omdömen om boken och jag är nog färgad av att jag tycker om vad han säger Trump beter sig oavsett som en ”galning” från tid till annan och visar mycket dåligt omdöme. Jag tycker att det ligger mycket i det där med diktatur även om det givetvis inte är ett reellt hot i det kortare perspektivet men att ljuga så mycket som han gör och ständigt påstå att allt som inte passar honom och hans agenda är ”fake news” är skrämmande. Jag känner mig ett dugg trygg i att Trump förlorar. Den här pajkastningen som bara kommer att öka kommer att göra att än fler soffliggare stannar i soffan.. tyvärr….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.