En Oväntad gäst & en oönskad gäst….

Hej & Hola!

Sovit lite ”soppigt” två nätter i rad så det har blivit lite boklyssnande.. Kvinnan i hytt 10 är nu klar och jag ska välja ut någon ny. Jag lyckas pricka rätt ungefär varannan gång eller mindre.. Den här senaste var inte något att hänga i julgranen direkt. Även om man inte kunde säga exakt varje detalj i slutet så var slutet så förutsägbart att man förstod det när 25 procent boken var kvar.. Inte brydde jag mig om hur det slutade heller 😄 Nej, nu får det bli en riktigt bra i öronsnäckorna….

Balkongdörren öppen igår kväll eller snarare natt, en lite sval vind letade sig in och jag hörde det lilla tjejgänget sittandes på någon terrass i närheten. Det går såklart inte att avgöra ålder sådär på distans och när man inte ser dem men när de 23.59 började sjunga Happy Birthday to You så skulle jag gissa att det var för någon som fyllde 17-18 år.

Eftersom de sjöng på engelska så kanske de är här på semester. Hyrt en lägenhet eller så satt de på någon balkong på hotellet intill. Strax efter tolvslaget och Happy Birthday to You tystnade det. Jag tror nog inte att de avslutade kvällen då – det var med all säkerhet början på nästa del av kvällen ✨När vi var ute med doggisarna igår kväll så stötte vi på ett svenskt par med deras lille son, typ tre-fyra år. Vi blev stående en stund och pratade för deras son var så glad över att träffa hundar. Deras hund hade väldigt nyligen gått bort, 15 år blev den 🐶

Hursomhelst så är bilden här på mig, tagen förra sommaren när jag var och blev sminkad av makeup artister som gick en utbildning här. Det visade sig att det var dom som ägde det företaget. Jag fick hennes kort så att vi skulle kunna ses – vi bor ju väldigt nära varandra.

Deras utbildningslokaler ligger inne i stan – tidigare låg de i Puerto Banus men de hade flyttat därifrån eftersom omkostnaderna för eleverna är så mycket högre där. De utbildar inte bara makeup artister utan också bartenders mm. Dom berättade hursomhelst att det inte alls är ovanligt att om ett gäng killar, typ fyra stycken, ska komma in på en nattklubb i Puerto Banus så får de beställa ett bord och betala 600 euro för det (!). Nej, det ingår inte massa drinkar då….

Jag får total ångest när jag ser bilden… Jag vill vara så där brun nu också. Mot poolen….


Pᴇʀsᴘᴇᴋᴛɪᴠ….


Med tanke på vad som händer runt omkring oss, inte minst med pandemin , så är det ju självklart ”banalt” att vilja vara solbrun. Men ibland måste man förhålla sig även till de små vardagliga sakerna för annars tror jag att vi alla skulle deppa ihop totalt.

Vi hör nu om ökad smittspridning i Marbella med 124 nya fall den senaste veckan – det är mest på hela Costa del Sol. När det var som värst i Málaga provinsen (och i Spanien) klarade sig Marbella typ bäst. Det är ju lätt hänt att dra slutsatsen att det kommer med antalet turister men man hänvisar till ökad testning. Det stämmer kanske totalt sett i provinsen men Marbella testar inte fler än övriga orter så det måste finnas en koppling. Fallen är i huvudsak asymptomatiska (eller vad det nu heter) och enligt vad vi hört har ingen behövt sjukhusvård än så länge.

Oᴠᴀ̈ɴᴛᴀᴛ ʙᴇsᴏ̈ᴋ….

Ett udda och oväntat besök i Fuengirola och det på den mest populära och folktätaste stranden. Det är en havssköldpadda som lagt sina ägg där på stranden och det är första gången som det sker i Málaga-provinsen. De (äggen alltså) ligger ju inte där helt oskyddade bland badande turister utan det är avspärrat där äggen ligger och en speciell expert (ja, de brukar vara det 😊) ska utvärdera om det går att flytta på äggen.. Det med att flytta på ägg återkommer jag strax till..

Sköldpaddan som tagit sig 50 meter upp från vattenbrynet och där lagt sina ägg är av arten Oäkta karettsköldpadda. De kan bli upp till 115 centimeter långa och 50 år gamla.

Jag kan garantera att om jag stött på den där sköldpaddan hade det tagit 50 år för mig att återhämta mig 🐢


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀᴛᴛ ғʟʏᴛᴛᴀ ᴀ̈ɢɢ….När vi skulle sälja Granliden (det första lilla sommarhuset på Värmdö) så förberedde vi oss hur noga som helst. Plockade bort varenda onödig pryl, planterade fina pelargoner i alla krukor, gjorde helt enkelt huset så fint det bara gick. Jag hade bara ett litet problem.. I den blå krukan längst ut på bryggan hade en mås lagt ägg.. Ta bort det och plantera pelargoner sa mäklaren (som för övrigt hade plockat bort så mycket inne i huset så det knappt fanns något kvar). Tyckte att det var för mycket bortplockat och att det blev på gränsen till tråkigt..

Men använde men min väl beprövade strategi ”pick your fights” – mäklaren fick plocka bort hur mycket hon ville men vi skulle lämna den blå krukan i fred. Hon var inte nöjd. Det skulle vara visning på söndagen men före det en privat visning tidigt på fredagskvällen. Det var någon svensk som bodde i London och han kunde bara på fredagen så, så fick det bli.

T och jag bänkade oss lite i smyg hos oss (det var ju bara ett hus mellan Granliden och Talliden). Inte så att vi kunde ”spionera” men det är klart att vi var nyfikna och ett bra tecken på om en spekulant är intresserad eller inte är ju definitivt hur länge de är där.

Efter en ”lagom” stund såg vi mäklaren och den kostymklädde ”businessmannen” komma ner mot bryggan. Såg också när de gick ut på bryggan. Såg tyvärr också när han började springa och vifta med armarna. Måsen uppskattade inte hans och mäklarens besök. Behöver jag säga att han inte ville köpa huset och att jag fick ge mig mot mäklaren?

MEN – man kan ju inte ge upp så lätt. Grannen hjälpte oss och utrustade med skydd tog vi krukan och sprang till grannens brygga på söndagen innan den ordinarie visningen. Där fick den stå så länge.. Vi trodde kanske att Mamma Mås skulle se och fatta men det gjorde hon inte så hon flög runt och letade och lät så ledsen.. Inga spekulanter blev attackerade på söndagen, huset sålt och krukan med Måsmammans ägg transporterades tillbaka.. Slutet gott allting gott!


Fᴀᴋᴇ….

Att det är mycket här i världen som är “fake” det är vi alla medvetna om. Det är tyvärr inte något som minskar utan tvärtom, både i stort och i smått. I det lilla spelar det ju i praktiken ingen roll i det stora kan det mer eller mindre vara en katastrof..


Fake vs. Reality på Instagram – skadar ingen, mer än möjligen att yngre följares självförtroende påverkas och att ytligheten fortsätter. Men vi kan stå ut med det och ibland även uppskatta det.. En vacker bild eller så menar jag..Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ғᴀᴋᴇ ɴᴇᴡs….

Fake News borde vara Donald Trumps mellannamn- är det inte han som påstår det om andra typ en gång i kvarten så är det han själv som ”ertappad/anklagad” – häromveckan tog Twitter bort ett av hans inlägg eftersom det ansåg innehålla just falsk information. Nu i veckan har Facebook gjort detsamma eftersom de anser att han sprider felaktig information om covid-19.

Jag har de sista typ två veckorna sett två korta intervjuer med Trump. Den senaste där han utfrågas om pandemin. Jag ska inte ge mig på att återge intervjun men det är helt uppenbart att han inte har någon som helst insikt. USA har klarat sig bra. Det finns manualer som säger att man kan testa för mycket. USA har hanterat situationen/pandemin så bra att de i flera avseenden klarat sig bättre Europa och i något avseende bäst i världen. Innan han tid fanns inte ens tester. Ingen president har gjort så mycket för den svarta delen av befolkningen, med undantag av President Washington, som han. Det senare tar han upp utan att det föregås av någon fråga.

Efter att ha sett de här två intervjuerna räcker det inte med att säga att han är dåligt påläst. Han är så fruktansvärt dåligt påläst och hans självbild är direkt otäck. Frågan som jag inte kan släppa är… håller han på att tappa det helt?

Något annat som är Fake men kanske inte Fake News är att Rydbergs räksallad inte är en räksallad med majonäs i utan en majonnässallad med spår av räkor. 100 gram räksallad innehåller sex gram räkor enligt ett utförligt inlägg jag såg häromdagen.. 🦐


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….


Idag är det Internationella öldagen.. Om man normalt sett är nöjd med namnet på sitt öl så är garanterat inte Corona det i år. Jag undrar hur det slagit på deras försäljning och varumärke. Lite åt båda håll är min gissning.. Till en början lite uppåt eftersom det var lite kul (när ingen förstod allvaret) men nu finns det inget roligt “whatsoever” och därför högst rimligt att anta att de har det riktigt tufft..

Det är ju dessutom ölfestival i Elviria – vi kommer inte att åka dit. Dumt att ta onödiga risker och dessutom är öl inte min favoritdryck 🍻


ʜᴏ̈sᴛᴠɪʙʙᴀʀ….


Om den här bilden visar lite av hösten så ”ska” det vara over-size kavajer – snyggt, men återigen en fråga om klackar.. Jag som ”levde” med höga klackar i över 30 år.. Det är bara att se till att ha rätt skor och lagom klack så kan jag nog få det att funka. På bilden är det inte high heels men då har hon garanterat ett par centimeter mer på höjden än mig.


Avdelningen väldigt obekväma skor… Det här skomärket Flattered är det som Blondinbella var med och startade.. 95%. av alla deras skor verkar vara såhär spetsiga – vem är det som vill ha dem? De är ju inte så snygga så att man köper dem bara för det och går runt med galet obekväma skor. Ja, jag fattar att man inte klämmer in tårna hela vägen.. men en bra bit antar jag krävs..

Apropå obekvämt så är jag så glad och så tacksam över att ögat nu är ”återställt” så att jag kan ha båda linserna igen.. Makes all difference in the world ✨

Nu iväg och volontärjobba i butiken.. T & hundarna hämtar som de gjort ett antal fredagar nu och så tar vi kvällspromenaden längs strandpromenaden 🍓

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.