Semester blues & bättre utsikteR….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det blev ingen pizza igår. Det var helt enkelt omöjligt att ens tänka tanken att äta en varm pizza.. Det var 28 grader kl 23.00 (!!!) och helt vindstilla.. Det var inte bara pizza man inte kunde tänka klart tanken på.. Huvudet var som en mosig cementklump (hur det nu ens går att kombinera).

Tittade på väderprognosen och inser att på söndag blir VARMT – iallafall om prognosen stämmer. Jag vet att man inte ska klaga på vädret och framförallt inte nu när vädret är så dåligt på många ställen i Sverige men det går inte att låta bli att tycka att det är iallafall lite jobbigt.

Dᴏɢɢɪsᴀʀɴᴀ….

Om jag tycker att det är varmt så är det ingenting mot vad det är för Tintin och Karisma. Det är jobbigast för Karisma som har tjockare päls. Det har ju nästintill varit outhärdligt för dem nu när vi inte kunnat ha luftkonditioneringen på (ögat…). Nu har vi det idag eftersom ögat är så pass mycket bättre och för att vi inte ska smälta bort allihop.

Hundarna får ju definitivt inte bada i havet, speciellt inte i år. Annars kan de göra det på en speciell hundstrand eller på kvällen om man inte är på de större stränderna. Men som sagt inte ett alternativ i år.

I poolen får de ju aldrig vara vilket inte är speciellt konstigt.. T har, för att kyla ner dem, duschat dem ett par gånger om dagen. Vi tänker hursomhelst kolla efter någon liten hundpool – den får man ju iofs byta vattnet på ofta eftersom de är så små så att vattnet knappast håller sig kallt någon längre stund. Kanske tycker de att det är lite kul? Nu kör vi luftkonditioneringen och dusch så får vi se om vi hittar någon vettig liten pool. 🐶🐶

Bᴀᴅ ɴᴇᴡs….

Den senaste veckan har det rapporterats om 40 nya smittfall bara i Marbella. Det är den högsta siffran under hela tiden sedan pandemin startade. Totalt under hela pandemin har det registrerats 461 smittfall i Marbella. Antalet dödsfall vet jag inte – man hör lite olika med allt från noll till trettio, men det är med all säkerhet närmare noll än trettio.

Jag känner mig inte alls särskilt trygg med att Pappa ska ge sig iväg hit. Den eventuella risken ser jag inte här på plats eftersom man kan själv kan välja hur man beter sig (och för att restriktioner efterlevs och det inte finns några fulla restauranger etc). Det är risken med flyget.. Att sitta i ett plan i drygt fyra timmar där någon social distansering absolut inte hålls. Det är ju fulla plan som lyfter åt alla håll och kanter nu… Nej, jag får nog prata med Pappa, nu är han iofs klok nog själv men ändå….

Gᴏᴏᴅ ɴᴇᴡs….

Ingen av de 40 som smittats den senaste veckan har behövt sjukhusvård.

Vi får hoppas att det förblir så även i Spanien – men det är väl rimligt att anta.

Mitt öga blir bara bättre och bättre – kan nog nästan garantera att jag kan använda båda linserna i slutet av veckan och slippa ”sjösjukan”.

Nu är den nya stadsplanen klubbad och klar ✅ Det ska bli intressant att se vad som kommer att hända, både på lite kortare och längre sikt ✨

Cʜᴀʟʟᴇɴɢᴇ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛᴇᴅ….

Hur gjorde jag med den där Challenge accepted grejen på Instagram? Jag var inte ”systerlig” utan fuskade lite.. Jag la upp en bild där jag skrev #challengeaccepted och den som som utsett mig. So far so good. Det jag inte gjorde var att skriva av en text och utse 20 personer som jag utnämnde och utmanade att göra samma sak. Det hade säkert gått att kopiera och klistra in texten på något sätt (det går ju iallafall på Facebook) men nu sparade jag lite tid i flera ändar.

Jag tycker att det var fint av den personen som utnämnde mig (som en av tjugo) och jag tycker att kvinnor ska hjälpa varandra men gärna på andra sätt än på Instagram. Utan på riktigt.

Mɪsᴛᴇʀ & ᴍɪss sᴘᴀɪɴ….

Jag utgår ifrån att Sveriges deltagande i Miss Universum upphörde i samband med att tävligen Fröken Sverige lades ner. Apropå det här med önskningar och annat som jag skrev om häromdagen.. Var det någon som önskade sig något annat är fred på jorden på den tiden? Nu har det väl förhoppningsvis, men jag är långt ifrån säker, gått framåt lite men oavsett så är det här ingenting annat än förlegat..

Rᴇᴅ ғʟᴀɢ….

Skrev ju häromdagen om tjejen som var nära att drunkna när hon och pojkvännen tyckte att det var en bra idé att bada vid 21-22 tiden när det var röd flagga. Många tror, och det är även så i många länder, att röd flagga är en rekommendation om att inte bada men i Spanien innebär det ett förbud mot att bada. Hur man bötfälls varierar mellan olika regioner och orter men man kan få böta ända upp till 30 000 kronor på vissa orter. Här är böterna mellan 7 000 och 15 000 kronor så förutom att riskera livet så riskerar man ett djupt hål i plånboken.

Rʏᴋᴛᴇɴ….

Nu börjas det.. eller rättare sagt det är väl i full gång….

Jag har inte läst artikeln om konspirationsteorierna (eller påståendena). Det kanske jag borde och gör – inte för att haka på misstankarna (eller för vissa övertygelsen) utan för att förstå vad som påstås.

Jag länkar inte till artikeln eftersom jag inte vet vad den innehåller och inte vill bidra till att sprida massa konstiga teorier.

Pᴏᴍᴘᴏ̈s & ᴘʀᴇᴛᴇɴᴛɪᴏ̈s….

Nu har jag en gång för alla givit upp den där true crime boken, trots Leif GW Perssons rekommendation. Den blev snabbt pretentiös och tråkig igen. Insåg att den är skriven av Peter Englund (Svenska Akademin). Kombon True crime och Svenska Akademin känns inte direkt klockren och verkar definitivt inte vara det heller. Eller så är det jag som inte förstår 😊

Har istället börjat lyssna på en bok av Lina Bengtsdotter- aldrig lyssnat på något av henne förut så får se hur den verkar. Hon har hittills skrivit tre böcker i en serie så förhoppningsvis är den bra så att jag kan lyssna vidare på de andra två sedan. Jag kan, även om jag inte kommit så långt än, definitivt konstatera att den inte är vare sig pretentiös eller pompös ✨

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….

Idag är det Tigerns dag och till skillnad från en massa andra meningslösa temadagar är det här väl en vettig dag. Tjuvjakt och användning av tigrar till hemska saker där de drogas fullständigt för att kunna fotograferas med turister. Kan inte ens tänka på allt hemskt som vi människor utsätter djuren för.

Det är även lasagnens dag.. Den hade man ju kunnat uppmärksamma.. om den inte infallit just nu vill säga.. För lasagne känns ungefär lika aktuellt som den där pizzan igår och att dessutom stå i köket med en varm ugn..

T får säga vad han vill (och äta massor av bröd 😄) men det enda tänkbara att äta nu är enkel och lätt mat som sallader, skaldjur och liknande. I morgon får vi åka till Mercadona och handla, de är bättre på allt utom kött eftersom de inte har någon manuell köttdisk.

Häromkvällen grillade vi en fläskfilé och så gjorde jag min mango- & avokadosallad till, då funkar det med kött.. Samma sak med ”elefantöronen” eftersom köttet är utbankat och otroligt tunt. Nu blev det mycket om mat men det beror på att jag både är hungrig och blev sugen på skaldjur, serranoskinka och annat gott.. Mercadona- here we come ✨


Lᴀ̈ᴛᴛ ᴀᴛᴛ ɢʟᴏ̈ᴍᴍᴀ….

Det är lätt att glömma bort att dricka mycket – inte alkohol då 😃. Man behöver ju dricka massor när det är så här varmt och jag har nog inte gjort det – därav huvudvärken.. När vi är på Mercadona ska jag komma ihåg att köpa ett gäng citroner 🍋 , kanske lite ananas 🍍 och göra tillbringare med iskall dryck. Det är typ bara den typen av dryck och vatten som funkar på dagarna nu. Godare än något annat är det ju oxå.. (även om mitt Coca-Cola beroende fortfarande finns så är det inte det godaste och/eller bästa att hälla i sig nu).

Nʏ ᴛʀᴀ̈ɴᴀʀᴇ….

För att kunna fortsätta satsa ordentligt får Marbella FC nu en ny tränare.. Vad han heter och var han varit tidigare kommer jag däremot inte ihåg 😊


Aᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ sᴀᴋᴇʀ ᴊᴀɢ ɪɴᴛᴇ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊ʀ….

Jag borde kanske definitivt förstå det här men dessvärre gör jag inte det….

Om man är aktieägare i Spotify är man just nu mer än nöjd eftersom aktien rusat och bolaget är nu värdet till 400 miljarder kronor (!) Det innebär att de är större än alla andra svenska bolag som Ericson, Volvo mfl. Aktieägarna nöjda ✅ Värderingen ⁉️

Nu redovisades resultatet för det andra kvartalet. Resultat? Minus 1,9 miljarder kronor ❗️Det är möjligt att det var ett lite extra dåligt kvartal.

Har Spotify någonsin tjänat en enda krona? Jag är rätt säker på att svaret på den frågan är nej (om det inte skett helt under radarn).

Spotify har över 200 miljoner användare. Har ingen koll på hur många som är betalande kunder respektive ”gratiskunder” som då får reklam mm mellan låtarna. I den bästa av världar skulle alla vara betalande kunder men var går brytpunkten? De har ju funnits sedan iallafall 2008 så jag antar att det finns en stark övertygelse om att man ska kunna både få nya kunder och konvertera ”gratiskunder” till betalande kunder så att de svarta siffrorna blir skyhöga.

Det är möjligt att det finns både en och två ekonomiska teknikaliteter i det här men lönsamma är de inte.

Sᴇᴍᴇsᴛᴇʀ ʙʟᴜᴇs….

Frpn Ebba von Sydows Instagram

Varför är det så vanligt att många drabbas av någon slags depp under semestern? Inte precis i slutet, de där sista dagarna utan någon gång i mitten.. Har man då precis hunnit landa i sitt ”semester mood” och känner att man vill stanna där och vara i det för evigt? Jag tror att det inte finns någon krångligare förklaring utan det är just precis så enkelt.

Det där semester-deppet håller i sig några dagar för de flesta skulle jag tro innan de på något sätt förlikat sig med tanken på att det inte kommer att vara för evigt. Inte alltför sällan ser man sedan inlägg där människor börjar längta tillbaka till rutinerna igen.

Vad betyder det här, så där i största allmänhet? Är vi aldrig nöjda där vi är eller är det precis tvärtom att vi i princip alltid är nöjda där vi är eftersom människan generellt är så bra på att anpassa sig. Troligtvis det senare, med lite modifikationer på vägen…

Bᴀ̈ᴛᴛʀᴇ ᴜᴛsɪᴋᴛᴇʀ….

Hur vackra kan inte svenska gröna och blommande trädgårdar vara? Inte behöver man vattna lika ofta heller 😃 Men nu läste jag att det förväntas bli upp till 25 grader till helgen – hurra! Det är nog många som börjar jobba på måndag och då är det väl extra skönt med en bra avslutning ☀️


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

5 reaktioner på ”Semester blues & bättre utsikteR….”

  1. Spännande artiklar du hittar. Newsvoice är en riktig konspirationssajt. Alla problem beror på Big Pharma och 5G (för 10 år sedan var det 4G och för 20 år sedan 3G). Dessutom har Sasserson argumenterat för kollodialt silver och seanser med andar.
    Jag har inte läst något där på några år, men insändaren från ”fd diplomat” (han slutade tydligen för 40 år sedan) var en stark kandidat till att vinna priset för mest fantasirika konspirationsteori.

    1. Jag tänkte att jag skulle ge den där artikeln en chans att förklara och få mig att åtminstone i teorin förstå vad de anser är konspiration. Nu är det förvisso varmt och jag är halvt sjösjuk men jag hade nog ändå förstått bättre vad de ville ha sagt efter fem flaskor vin. Det är så dumt så att jag inte ens orkade, ville slösa tiden på att försöka förstå något som det inte är värt att förstå. Var på en lunch med ett annat svenskt par häromdagen,- det var hon som la upp inlägget ska jag tillägga. De är 100% övertygade.. Covid-19 är ett sätt att utrota 20% av jordens befolkning.. WHO och alla de andra organisationerna sitter i samma styrelse – allt för att kunna ta över och kontrollera världen. Vi gav oss inte in i någon diskussion utan bytte samtalsämne.. Jättetrevliga är de men vi kan konstatera att vi definitivt inte har samsyn i allt

  2. ”Vi gav oss inte in i någon diskussion utan bytte samtalsämne” 🙂 Det hade nog jag inte klarat av (och inte heller min äldsta dotter). Har alldeles för svårt att inte säga emot i sådana lägen. Troligen inte mitt bästa personlighetsdrag…

    1. Pick your fights är min strategi.. Deras synsätt har inte någon påverkan på/för mig, dvs jag tror inte att de kommer att komma någonvart med sina konspirationsteorier så jag behöver inte ”bekämpa” dem. Dead end på något sätt.. Jag tackade dock nej till att hon skulle mejla en film som förklarade sååå bra och gjorde allt sååå tydligt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.