Oväntat VäDer eu-bidrag….

Hej & Hola!

Vaknade vid 01.00 av att den fläktande vind vi hade igår snabbt gick över till att det blåste upp och började regna (och blixtra lite). Vi for upp och ut på terrassen för att snabbt plocka in dynorna och ställa ner de krukor som inte stod på golvet till golvet. Det kan regna i juli men det är inte vanligt och det är framförallt inte vanligt att det blir oväder. Men det drog snabbt förbi och redan vid 01.45 så var det bara lite blåst kvar.

Det kanske på riktigt är bättre i stanna i Sverige på semestern.. Så att man inte blir mosig i huvudet av solen & värmen menar jag.. Det skulle ju givetvis vara att det räckte med en och inte tio procent som blev påverkade av Blondinbella för att de där 465 (eller däromkring) skulle boka en resa och bege sig utomlands. Nog om det, men ville såklart korrigera felet 😊

Apropå värme.. och avdelningen lyxproblem- det är väldigt varmt nu och samtidigt fläktar det lite. Det där med att det fläktar är väldigt skönt men det gör oxå att blommorna blir snustorra typ tidigt varje dag. Jag har dem stående i ”vattenfyllda lådor” över natten så att rötterna verkligen ska få vatten och hade jag inte gjort på det sättet hade jag inte haft en blomma kvar. Nu har jag än så länge (😊) klarat alla utom två petunior som jag nog inte kommer att få något vidare liv i igen..

Apropå blommor så är det nog dags nu att låta buketten med stjärnflockor att säga good bye – den har stått i tre veckor (!). Fransyskan överdriver inte när hon säger att hon är ”väldigt ”picky” när hon köper blommor på blomstermarknaden. Jag undrar btw om den där plantskolan de ska öppna ihop med den nya stadsparken kommer att vara öppen för allmänheten. Hoppas kan man ju men jag tror nog inte det för den ska ju förse Marbella kommun med alla blommor plus att skolbarn ska få komma dit som en del av undervisningen och lära sig om blommor etc.

Hur gick det förresten med den där basilikan och eventuellt lite andra örter som jag skulle köpa? Basilika blev det men inte någon annan ört, fanns inte något bra som såg tillräckligt piggt ut.

Wɪɴ ᴡɪɴ….

Att vårdpersonalen i alla länder i princip från en dag till en annan ställa om och befinna sig i en helt ny situation och få jobba så hårt. Málaga har därför kommit på ett sätt belöna sjukvårdspersonalen i Spanien.

De har givit ett erbjudande till all sjukvårdspersonal att om de besöker Costa del Sol får de bidrag på 100 euro. Det som krävs är att man måste stanna i två dagar. Det här ju ett bra initiativ som gynnar både de som kan få tusen kronor ”rabatt” på en semester och bra för Costa del Sol om det kommer hit fler besökare.

ʀᴀʙᴀᴛᴛᴀᴅᴇʀᴀᴅ ᴏ̈ᴠᴇʀᴇɴsᴋᴏᴍᴍᴇʟsᴇ?

Det senaste förslaget kanske blir det sista. I det får Sverige drygt 10 miljarder i rabatt men det innebär ändå att EU-kostnaden blir högre eftersom att EU-bidrag ökar för att finansiera stödpaketen. I förslaget blir det 390 miljarder i bidrag och 360 miljarder i lån. Ungern och Polen sätter sig på tvären när det gäller frågan om att bidraget kan stoppas om inte kraven efterlevs. En totalt omöjlig eftergift att göra… Stefan Löfven har fått godkännande att acceptera förslaget som nu ligger på bordet. Pedro Sánchez uppges också vara relativ nöjd ✨

Äɴᴅʀᴀᴅᴇ ᴘʟᴀɴᴇʀ….

Det gäller inte vara flexibel ett år som detta… Åsa & Emilio hade efter en massa velande bestämt sig för att inte öppna sina restauranger på Mallorca i sommar eftersom de trodde att det skulle vara alldeles för lite turister. Deras målgrupp är knappast festande ungdomar med siktet inställt på Magaluf 😃 Nu öppnar de hursomhelst en av restaurangerna och kommer börja med att ha fredag-söndag för att sedan förhoppningsvis öppna upp mer 🍝

ᴛʏɢ

Nu är det dags för några gröna dagar 💚 Eftersom T har svårt att bli mätt på sallad (sitter det i huvudet på alla män är det så att de helt enkelt inte blir det?) så blir det kanske lite kyckling till någon dag. Något annat som jag kommer att ha på ”menyn” i veckan är något superenkelt men oxå supergott ✨

En riktig Grodan klassiker; Tunna tunna skivor lövbiff med ägg & massor av riven pepparrot. Det är inte helt lätt att hitta pepparrot här så tyvärr måste man köra med riven på tub. Men för att vara något som är på tub funkar det riktigt bra.

Vi får vara lite uppmärksamma för det var ju lövbiff som vi åt när T satte i halsen förra sommaren. Usch vad det var hemskt.. De där timmarna i väntrummet på Costa del Sol sjukhuset vill jag inte uppleva igen.

Då var det klart.. efter fyra dagar och två nätters förhandlingar.. Spanien tilldelas 140 av de 750 miljarderna varav lite drygt hälften är rena bidrag. Med tanke på Sánchez ville ha allt som bidrag så lyckades han (som tur är) inte att nå det målet.

ᴅᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ʙᴏᴋᴇɴ….

Boken jag lyssnar på Kattstryparen Rum 419 är riktigt bra och handlar INTE om någon som stryper katter. Hade den gjort det hade jag inte använt den här bilden och jag hade inte tyckt att den var bra , inte eller lyssnat vidare på den.

ᴠᴀᴅ ʟᴀ̈ᴛᴛ ᴅᴇᴛ ᴀ̈ʀ….

Det är så lätt att både ta saker för givet och att inte uppskatta de där små sakerna, eller hur? Visst är det så att de där större sakerna i sig också är större minnen men inte nödvändigtvis alltid finare minnen och de är ju dessutom långt ifrån så många som de där små sakerna. Jag tror att vi alla kan bli väsentligt bättre på att uppskatta vardagen men vi kan nog också bli lite bättre på att ta tillvara på vardagen.

Allt behöver inte vara stort, allt behöver inte vara planerat. Carpe diem (fånga dagen) har ju tack vare alla skyltar som hänger på väggar i så många hem blivit något folk skrattar lite åt. Man behöver såklart inte ha någon skylt men man borde definitivt leva efter innebörden i budskapet!

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.