Färgen orange & en rutinerad resenär….

Det var nog lite folk ute och firade San Juan igår. Vi hörde lite fyrverkerier sent men det var inte speciellt mycket och långt ifrån ett vanligt år.

Det verkar som om det kommit ytterligare lite gäster till hotellet intill, inte någon hög beläggning men det kommer turister 👙

Karisma har inte blivit riktigt bra ännu och nu har hon även fått problem med det ena örat. Det får hon varje sommar.. Nu måste vi till veterinären igen och köpa de två medel som behövs för att komma till rätta med örat. Tur att vi har en så bra veterinär, det tycker Karisma också för hon pussar honom alltid även om det är vaccinering..

När vi flyttade ner för tre år sedan och jag skulle köpa hundmat så var jag osäker på vilken sort jag skulle köpa. Jag frågade och sa att ni kommer såklart inte ihåg just min hund.. Karisma heter hon. Åh Karisma ropade tjejerna bakom disken, henne kommer vi absolut ihåg ❤️ Då hade vi nog inte varit där med henne på 1,5 år.. I Marbella hade vi såklart varit men inte hos veterinären.

ᴇɴ ʀᴜᴛɪɴᴇʀᴀᴅ ʀᴇsᴇɴᴀ̈ʀ….

Karisma i Marbella för första gången….

Karisma är en rutinerad resenär.. eller var det iallafall. Så fort det var tillåtet att flyga med henne så åkte vi till Marbella. Hon satt i sin lilla väska i mitt knä på planet. Inte ett pip (!) på hela resan – han som satt bredvid sa efter typ två timmar; är du säker på att hon fortfarande lever? Tintin som i grunden är lite oroligare är också helt cool med att flyga.. Nu med de nya reglerna är det högst tveksamt om Karisma får flyga i kabinen och jag vägrar ha dem i lastutrymmet.

Sᴏᴄɪᴀʟ ᴅɪsᴛᴀɴsᴇʀɪɴɢ….

Imperial Collage London har tillsammans med WHO gjort en studie som beräknar hur många liv som kan ha räddats i 11 länder tack vare social distansering. Totalt sett beräknar man att tre miljoner liv räddats varav 450 000 i Spanien. Jag tänker inte veckla in mig i några utläggningar om hur studien genomförts utan konstaterar bara att Shamir Batt, statistiker vid Oxford och en av författarna till studien säger;

”Nu är det viktigt att värdera vilka åtgärder som måste bestå för att behålla smittspridningen under kontroll”

I snitt har smittspridningen sjunkit med 81% i de elva länderna.

Jag måste missa något.. Jag tycker inte alls att Sofie Sarenbrants senaste bok är fantastisk. Jag kan överhuvudtaget inte förstå storheten.. ”Alla” höjer den till skyarna (precis som de gör med hennes tidigare böcker). Alla har dom ett snittbetyg på fyra eller över hos BookBeat. Det kan finnas två anledningar som gör att jag inte är ”hooked” – jag har inte läst de tidigare så jag har inte koll på människors relationer till varandra eller tidigare händelser. Den andra och säkert största är att jag har svårt för Katarina Ewerlöf som uppläsare. Hon kan i vissa böcker läsa alldeles för ”dramatiskt” och det gör hon i den här. Jag tycker nog också att historien går lite för långsamt framåt.. Jag tar en paus och testar en annan bok.. fördelen med streamingstjänster- man kan ladda ner hur många som helst.

ᴅᴇᴛ ʙʟɪʀ ᴇɴ sᴏᴍᴍᴀʀ ɪ sᴠᴇʀɪɢᴇ ɪ ᴀ̊ʀ…

Hörde på presskonferensen igår att det var väl nästan 75% av alla svenskar som planerar att stanna i Sverige på semestern. En hel del skulle stanna hemma medans 40% skulle göra minst en resa på över två timmar. Det finns ju hur mycket fint som helst att uppleva så det är knappast någon uppoffring att stanna i Sverige 🇸🇪 (om vädret fortsätter att vara bra…)

Hotellkedjan ESS Group har genomfört en stor undersökning där nästan 8 000 människor deltagit och svarat på frågor om ”smultronställen”, utflyktstips och en hel del annat. Se länken här om du vill ta del av undersökningen 🍓

Det är något visst med att bo på badhotell., Jag har alltid velat åka till Skagen men har nu fått en ny favorit (eller det vet jag ju egentligen inte eftersom jag inte varit där men jag tror att det skulle kunna bli en favorit..).

ʙᴀᴅʜᴏᴛᴇʟʟ….

Hotellet heter Marienlyst och ligger vid stranden precis utanför Helsingör. Hur lätt som helst att låna en cykel och cykla dit – antagligen lättare att låna cykeln än att cykla för det var det väldigt länge sedan jag gjorde…

Hotellet är som man kan se ett anrikt gammalt badhotell men det är helt nyrenoverat.

När man har renoverat har man gjort det varsamt och ”behållit” den gamla fina stilen och interiören. Man får lust förflytta sig direkt – stanna en vecka och bara ha det bra….

Den gamla svängda trappan klädd med heltäckningsmatta.. Morgonrockarna och ”hotell-tofflorna” som man skrotar omkring i (på rummet 😊) eller om man går till SPA-avdelningen..

Lååånga frukostar, slappa dagar och goda middagar 🇩🇰 Kanske skulle planera in en vistelse där i anknytning till att vi är i Sverige. Det går ju lika bra att flyga tillbaka hem från Köpenhamn.

Det blir lite konstigt när man bor utomlands.. När vi åker till Sverige säger vi att vi åker hem och när vi åker tillbaka hit säger vi också att vi åker hem..

ᴠᴀᴅ ʟɪɢɢᴇʀ ʙᴛᴡ ɪ ᴛᴏᴘᴘ?

Japp, i topp ligger inte oväntat Österlen. Det är dit vi svenskar helst åker när vi reser inom Sverige. Stränderna, det pittoreska, naturen, alla restauranger, råvarorna- listan kan göras lång..

Varje år i september (tror att det är tredje helgen) så är det Äppelfestivalen i Kivik – varje år görs det också en tavla som är en väl dold hemlighet fram tills den avtäcks typ kl 15.00 på lördagen.

Som ni kan se är det ingen liten tavla och den är helt gjord av 🍎 äpplen 🍏 – otroligt fina är de varje år.. Undrar hur lång tid det tar att göra dem? Det blir nog vare sig någon tavla eller äppelfestival i år tyvärr..

Iɴsᴛᴀ̈ʟʟᴛ….

Att det inte blir någon Kiviks marknad i år bestämdes tidigt.. Sedan någon gång på 1800-talet har det varit Kiviks marknad varje sommar, under typ tre dagar. Undantaget var under andra världskriget då det inte var någon och så nu då..

Till en början hade marknaden ett helt annat syfte – man bytte varor som t ex salt mm. Men det var då det..

Nu för tiden ett ”spektakel” men en roligt sådant. En riktig upplevelse 😃 På första bilden ser man lugnet före stormen ovanför Vitemölla (där marknaden ”hålls” ). Sedan kommer det ca 1 000 ”knallar” och minst 100 000 besökare..

Varieté-underhållning har alltid varit en viktig del av marknaden och finns fortfarande kvar. William Arnes motorshower har nog funnits precis hur länge som helst.

Knallarna säljer allt mellan himmel och jord.. En del ”skräp” men även en hel del fint. Man kan köpa lite sådant som inte är massproducerat utan gjort i ”hemmaverkstan” som är riktigt fint.

Nᴏsᴛᴀʟɢɪ ᴘᴀ̊ ʜᴏ̈ɢ ɴɪᴠᴀ̊….

Nostalgi på hög nivå! Favoritglassen alla dagar i veckan en gång i tiden (bortsett från de där danska glassarna då..), Nu finns tydligen Igloo cola i GB’s sortiment i sommar. Det finns ju två ”svenska” butiker här och den ena (där vi typ aldrig handlar) brukar ta in några sorter ur GB’s.. men det är nog bara de där i storpack typ Piggelin och någon variant med blandade glassar.

A ʀᴏᴏᴍ ᴡɪᴛʜ ᴀ ᴠɪᴇᴡ….

Skrev ju tidigare om utsikten från sovrummet i Talliden, en ofta glittrande Solöfjärd.. Men det är definitivt inte bara vatten som kan utgöra en fantastisk utsikt. Jag älskar verkligen vyn mot bergskedjan Sierra Blanca som omger Marbella. La Concha är den högsta toppen, lite drygt 1 200 m.ö.h ✨ Det är verkligen något speciellt att från duschen se Sierra Blanca 🌿

Jag skulle verkligen inte tacka nej till att ha det där sovrummet, inte bara på grund av fönstrens utformning och utsikten utan också för storleken.. Ett litet skrivbord i sovrummet skulle jag gärna ha men det skulle inte bli bra för det behövs ”luftighet” för att det ska bli fint. I det här rummet är det ”all beige” – vi har grått men saknar lite detaljer för att det ska kännas helt färdigt.

Instagram-kontot & bloggen Inredningshjälpen sätter ihop olika inspirations-kollage – lite inspo hittar man ofta ✨

Kvinnan som driver bloggen och IG-kontot bor i Båstad och ibland lägger hon även upp såå fina bilder därifrån.. Den här bilden t ex är från Norrvikens trädgårdar 🌿 Hur fint?

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴇɪɢᴇ….

Blondinbella är ute på en liten ”road trip” med en ny romans.. Precis som sovrummet ovan så är hennes packning ”all beige”.. Förvisso stilrent och snyggt om man är brun, men lite tråkigt är det väl ändå..

Medans hon kopplar av och har det bra i bl.a. Torekov så har hennes lillasyster nu för första gången uttalat sig om något som rör Blondinbella. Kort beskrivet så är hon otroligt ledsen över att Blondinbella sagt det hon sagt i bl.a. intervjun Sveriges Radio podden. Att hon beskrev att hon är fullständigt ensam när systern gjort allt för att hjälpa henne, bott där och tagit hand om allt från att vara ett ”mentalt” stöd till att ”sköta” barnen och hushållet. Hon inser nu att Blondinbella sett henne mer som en anställd än en syster. Nog om det….

ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ғᴀ̈ʀɢᴇʀ….

Att färger har en påverkan på oss är inget nytt men vi går kanske inte omkring och funderar så mycket på. Vi tar en liten lektion helt enkelt;

Blått ger en känsla av trygghet, lugn och får kroppen att slappna av.

Grönt har både en lugnade och uppiggande effekt samtidigt.

Rött ökar aptiten men kan trigga stress.

Gult piggar upp och ger energi.

Brunt är en väldigt lugnande färg som är bra för att hålla fokus, men mycket kan ge nedstämdhet.

Beige; sandiga jordnära toner ger en känsla av harmoni och välbefinnande.

ᴠᴀ̊ʀ ғᴀ̈ʀɢ 🍊🍊

Lucia på vårt tidigare kontor..

Vi har ju valt orange som signaturfärg för Mindset Marbella (och vi hade det även för Lotus som vi hette innan). Så vad signalerar då orange;

När en person ser på färgen kan han eller hon känna sig entusiastisk och levande. Det kan också göra att man känner en känsla av balans, välkomnande och värme.

Positiva egenskaper; aktiv, karismatisk, kompetent, kreativ, emotionell, energisk, exotisk, explosiv, flexibel, rolig, glad, frisk, humoristisk, oberoende, motiverande, provocerande, säker, sällskaplig, stimulerande, framgångsrik, tropisk, pulserande, välkomnande, vild.

Negativa egenskaper; risk, överdriven, upprörande, tröttsamt.

Nu var det inte så att vi gjorde någon ”färgstudie” innan vi bestämde oss för färgen utan vi gjorde det för att;

  • Vi tycker att orange är en snygg färg
  • Det är inte så himla vanligt i logotyper (var väldigt ovanligt då)
  • Den stack ut
  • Apelsiner är så förknippat Andalusien och därmed även med Costa del Sol (ja, de odlas även på andra ställen).

Bortsett ifrån att det nästan ser ut som orange som används för Trump så är bilden bra ✨

I morgon kommer TV-Ola, vi får verkligen hoppas att han inte gått upp i rök igen.. Vi har ju väntat ett bra tag nu.. dels under hela karantänen och sedan när han gått i rök vid iallafall två tillfällen.. Han får väl ”få sparken” eller något om rök uppstår imorgon 🤔

Nᴇᴇᴅ ᴛᴏ ᴅᴏ….

Alla lite större företag (och självklart även en hel mindre) gör varje år en affärsplan och en budget. Kan verkligen garantera att jag lagt oceaner av tid på båda två.. PowerPoint presentationer i oändlighet. I affärsplanen beskrev man vad som skulle göras för att nå budget.

Det hände ofta att det uppstod en situation där marknadsbudgeten behövde justeras.. dvs man fick mindre pengar.. Då hamnade man i ett nytt läge där man skulle presentera Need to have/do respektive Nice to have/do.. Inte helt lätt alla gånger..

Om vi tänker på det i det mer privata perspektivet så är det två saker som faller in under Need och det är det där med att sola och att dricka väsentligt mer vatten. Lätt att glömma att ”vätskeintaget” måste vara så himla mycket större nu under sommaren..

Om vi däremot tittar på Nice to do så skulle det t ex vara att göra mig iordning. sätta på mig sommarklänningen och gå till Sea Grill och äta av deras stora buffé – full av skaldjur och massa annat gott 🦞

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀғғᴀ̈ʀsᴘʟᴀɴᴇʀ….

Det är inte bara för existerande företag som det är viktigt att göra årliga affärsplaner utan det är ännu viktigare när man står på startlinjen. Vissa delar bör man ha gjort innan man står där.. finns det överhuvudtaget en möjlighet att lyckas med den här produkten eller tjänsten?

Generellt sett är det lättare att lyckas om man inte ska lära sig att de har ett behov av de produkter du ska sälja.. Tar ett uselt exempel – alla vet att de ska hålla sin munhygien Det har ”alltid” gjorts genom att borsta tänderna varje dag. Alltså säljs tandborstar i olika former och tandkräm. Under åren har bättre produkter produkter och även produkter som bidrar till att man kan få ännu bättre munhygien och de har blivit en naturlig del.

Om man däremot skulle försöka införa samma upplägg för öronen och utveckla öronborstar, öroncréme får man börja med att lära människor att de behöver ha särskilda produkter och rutiner för sin öronhygien.

Det blev en lång utläggning – för att göra en lång historia kort för vår egen del. Det behövs mäklare på Costa del Sol men de saknas inte. Det behövs helt enkelt inte fler. Då måste man vara bättre än sina konkurrenter för att lyckas över tid. Man måste också nå ut så att potentiella kunder vet att man finns.

Det vi framförallt behöver är en marknadsplan för hur vi ska hitta kunder. Det betyder inte annonsering och tv-reklam som typ var det enda sättet att marknadsföra på för ett gäng år sedan. Nu hade tv-reklam självklart inte varit aktuellt för oss oavsett eftersom det kostar en förmögenhet..

Vi ger oss i en väldigt konkurrensutsatt bransch i väldigt tuff tid med tanke på pandemin. Men det är bara att börja ta det första steget annars kommer man definitivt ingen vart ✨

Nu är det semestertider och många tar viss semester även från sociala medier så jag kommer att anpassa bloggen lite.. Inlägg varje dag men kortare och mer från sommarlivet i Marbella ☀️

Kramar från mig i Marbella! 🍓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.