SkOlavslutninG & Saknade syskoNbarn…..

Hola!

Ja, man bor som sagt i Spanien.. Dom kom för att hämta i Magna ungefär när de sagt men glömde såklart en grej så de fick vända tillbaka när de nästan var här.. Så då kom de precis mitt i Karl Fredrik på Österlen.. Men värre saker har hänt.

Det blev inte bara sent utan även ett evigt kånkande eftersom hissen inte är direkt stor.. Men nu är terrassen färdig-möblerad 💚 Vi hade ju fyndat två krukor på loppis och den ena kom med idag.. Den väger hur mycket som helst (känns det som) och är superfin. Blir en hel del fixande de närmsta dagarna. Lite mer blommor sedan är det helt klart för resten av sommaren, förutsatt att jag håller blommorna vid liv 😃

Man vet btw att man bor på Solkusten när väder-appen visar att det ska regna två dagar av de kommande tio och direkt förstår att det måste vara fel. Kollade två andra väder-appar som båda visade noll regn. Lite blåst på fredag annars ☀️

Någon Catwalk blev det inte igår eftersom allt blev så försenat och middag åt vi först vid 22-tiden. Helt rätt middagstid här men vi äter alltid på någon mellantid.. (mellan svensk och spansk tid alltså),.

Skolavslutning!

Nu är det riktig skolavslutning-tid, det är ju ett tråkigt år eftersom man inte får fira som under ett normalt år. Extra tråkigt för dem som går ut grundskolan eller gymnasiet. Flera av syskonbarnen har haft sin skolavslutning i dag. Jag måste erkänna att jag faktiskt inte vet när man börjar få betyg ☺️ Jag vet att det inte är från tredje klass som det var när ”Tant Eva” gick i skolan. Jag vill minnas att man då fick betyg i trean och nästa gång i sexan, däremellan var det muntliga ”betyg”.

Här har vi två av syskonbarnen, Maja & Fabian ❤️ på väg till skolavslutningen på Ingarö. Lite extra speciellt för Fabian som går ut nian nu medans Maja har något år kvar innan det är dags för henne. Syrenbuketten till fröken, sommarblommor och jordgubbstårta – nu väntar ett långt & härligt sommarlov!

Det är något som är väldigt tråkigt med att bo i Marbella och det är att man missar hela uppväxten av syskonbarnen och i princip aldrig träffar dem. Man saknar dem verkligen!

Corona satte ju stopp för planerade Sverige-resor men vi kommer att åka till Sverige relativt snart. Vi ska ju fira T’s syster Cilla som fyllde 50 år under karantänen (Fabian och Majas mamma). Det planerade firandet har helt enkelt fått flyttas fram, men firas ska hon 💞 Då när vi är i Sverige får vi ju träffa alla sex syskonbarnen 😃

Det hade ju varit så roligt….

…att kunna t ex gå och se Maja spela fotboll eller Fabian köra motor-cross..

Maja spelar fotboll i Ingarö IF och har gjort det i många år nu. Hon är så duktig så att hon även tränar med killarna som är i samma ålder (!) och som om det inte var tillräckligt så får hon även spela med i klubbens damjuniorer (!) Tillsammans med en kompis tränar hon också ett annat lag med småkillar. Mycket fotboll med andra ord, så jag tror nog att jag kommer att få sitta på läktaren när hon blivit proffs och spelar med damlandslaget ✨✨

För Fabian är det motorer och motor-cross som gäller. Han är ute på Värmdö Motorklubb och kör (och inte så lite heller, fort går det har jag sett på Facebook). Det är nästan så att jag inte vågar titta, men han vet vad han gör.. Ge Fabian något som har med motorer att göra så fixar han det – min absoluta motsats med andra ord 😃

Motor-cross, moppe och fyrhjuling, Fabian kör allt och jag är rätt säker på att han kommer fixa körkortet direkt när han har åldern inne ✨✨

Det är inte bara vi som saknar Fabian & Maja, det gör verkligen hundarna också – Tintin & Karisma har alltid tyckt såå mycket om dem..

Så var jag där igen….

Jag kan inte låta bli att både älska och längta till den här så fina svenska inredningsstilen. Vita trägolv, trasmattor, vedspis och ett stort gammalt matsalsbord och havet utanför fönstret.. Kan det bli finare? Det har varit väldigt många moderna lägenheter i dag på Instagram så det här bröt av och är såå mycket finare. Jag måste hitta en blå/vit duk till midsommar 💙

För att citera Dr Alban så är läget stabilt.. Igår var antalet dödsfall noll.

Då var det Tysklands tur att exkludera Sverige, eller iallafall en särbehandling. Ingen svensk får komma in utan att sitta i karantän.. Det börjar bli ett antal länder nu.. Jag hoppas och tror fortfarande inte att Spanien kommer ansluta sig till de länder som inte släpper in svenskar.

Försökskaniner….

Spanien börjar nu försiktigt att öppna upp gränserna från den 15/6. Väldigt begränsat förvisso. Endast tyskar, endast till Baleariska öarna (Mallorca, Menorca, Ibiza mfl) och ett begränsat antal.

För övriga turister gäller som tidigare sagts den första juli, det innebär att Spanien är sist ut av alla EU-länder att öppna gränserna.

Grekland har väl ett lite udda upplägg där det bara är Stockholmare som är exkluderade.

Jag har bara varit i Grekland en gång, under sommar-OS. Jag har ju haft förmånen att under åren på Coca-Cola åka på ett par OS men ”bara” ett sommar-OS. Vi bodde på Athens Riviera och eftersom vi alltid åkte med kunder så bodde vi på ett riktigt bra hotell. Det som verkligen är speciellt med Athen är själva city där alla skobutiker ligger på en gata osv. Praktiskt om man bara är ute efter ett par skor, väska eller vad det nu kan vara men rätt så trist.

Det är tydligen lite sura miner och kyligt i Vita huset.. Herr Trump är inte helt nöjd med frun Melanias uttalanden gällande #blacklivesmatter…. Undrar btw exakt hur mycket brun utan sol en enda människa kan använda.. Det måste vara en inte helt oansenlig utgiftspost..

Apropå katter….

Det här är som sagt urbanisationens huskatt.. Hundarna och den börjar bli lite kompisar.. Tror att den kan vara gravid.. och om jag får syn på en liten kattunge kommer jag hamna i riskzonen garanterat..

Men två hundar och en katt låter inte som en bra idé även om jag alltid sagt att jag kommer att bli en ” cat lady” på gamla dar..Men det kommer jag inte att bli såklart för inget kan slå kärleken från en hund (eller två).,

Today….

Idag har vi fixat en hel del hemma och varit iväg på lite ärenden. Vi var bl.a. uppe i Nueva Andalusia och köpte lite snus, det var typ åtta man i kö innan man ens kom in i butiken (får ju bara vara två stycken inne i taget). Vi var även på SuperSol och handlade middag, min tur att laga mat ikväll oxå. Enkelt & fräscht kommer det att bli ✨ Vi äter nog på terrassen skulle jag tro..

Kanske skulle köpa några ”big size” palmer 😃

Vi tog även vägen förbi handelsträdgården men några stora petunior hade de såklart inte och definitivt inte några smultronplantor (men det trodde jag ju inte heller). Det blev hursomhelst några petunior och en lite ”högre” blomma som kom med hem. Gillar att bygga på successivt så att vi ser hur det blir, börjar kännas rätt så färdigt nu.

Vågar jag??

Jag lyckades, eller snarare misslyckades totalt när jag skulle tona håret förra året. Det blev väldigt mörkt..När den första chocken lagt sig och människor sa att de tyckte att det var fint (eller så sa de bara det 😃) så behöll jag det.. Tonade ju igen under karantänen men absolut inte så mörkt men nu är jag helt trött på att vara mörkhårig överhuvudtaget. Skulle vilja ha en färg ungefär som på bilden men frågan är om jag vågar tona igen så tätt inpå. Mitt hår har ju inte världens bästa kvalitet så det sunda förnuftet säger att jag ska vänta.. Googlar lite och ser..

Det här är Elsa Billgren när hon är på väg till en loppis.. Hon har ju helt rätt väska för det.. dessutom har hon härliga kläder. Nu i sommar ska man tydligen ha vida och lite kortare byxor, både snyggt och skönt!

Nu hög tid att sätta igång med maten!

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.