En inställd middag och en inställd resa..

Hallå!

Onsdag och i natt kommer T hem, då har han med några timmars ”marginal” varit borta en vecka. Det blir en låång dag för honom att ta sig från Österlen till Marbella via Stockholm.. Kommer nog minst sagt att vara trött när han kommer.. Om jag kan brukar jag välja flighten runt 14-tiden, man kan ta det väldigt lugnt innan man kommer iväg utan att komma fram försent. Men självklart får prislistan avgöra men eftersom jag alltid är flexibel brukar jag kunna få till det med flighter runt den tiden.

Då väntar vi bara på hissen.. Ut på första morgon-promenaden.. I morse så tidigt så att solen inte kommit upp över trädtopparna i hundträdgården, så någon sovmorgon blev det inte. Det är snart dags att ta dem till hundklippningen igen, det får vi boka in till när jag är tillbaka från Stockholm igen.

Den inställda middagen..

Samma dag som Expressen hade Blondinbella på löpsedeln och den första artikeln om uppblåsta siffror lade hon upp att hon satt på kontoret och signerade inbjudningarna till stiftelsemiddagen den 21/10. Jag trodde nog att hon skulle stanna upp och göra en viss riskanalys innan hon la de där inbjudningarna på lådan. Tydligen gjorde hon inte det.

Bildvalet i inlägget.

Ja, eftersom inbjudningarna då olyckligtvis och lite klantigt hunnit gå ut så var det ju helt rätt (och det enda) beslut att fatta. Men att i den här situationen både påstå sig vara den som ska hålla i taktpinnen när det gäller att fler kvinnor ska vilja starta företag och utlova satsning på ”starta eget kurser” under nästa år när man som hon själv skriver är mitt i en skärseld känns lite onödigt. De här ”starta eget kurserna” skulle ju enligt tidigare kommunikation lanseras våren 2020 men det lovar hon iallafall inte nu. Apropå taktpinnen så undrar jag vad personer som ex Gunilla von Platen tänker kring det. Men det är väl inget fel med bra självförtroende 😃

Om man gillar choklad..

Om du gillar choklad kan mellan den 10-13 oktober bege dig Stockholms-mässan där du både kan prova och lära.. Det är en hel vetenskap kring att göra de rätta pralinerna så det kan nog vara riktigt intressant för den som är intresserad och har lite tid över..

Lyssnade ju klart på boken, Jag fann dig, igår och bestämde mig helt enkelt för att göra det lätt för mig.

Samma författare men något lägre snittbetyg. Det här är verkligen inte böcker som ”riskerar” att nomineras till några kulturpriser men de kan vara både avkopplande och spännande.. Vi får hoppas att den här är det oxå.. Har ni några bra boktips?

Den inställda resan..

Inte bara en inställd galamiddag för en stiftelse utan något mycket värre än så har Ingrid drabbats av..

För att fira sin 50-årsdag i december planerade Ingrid att bjuda med sin familj på en drömresa till Mauritius. (Jag har varit där några gånger och det är verkligen underbart.) Hon kollade runt bland lite olika resebyråer för att hitta något som verkade bra och bestämde sig för att boka resan med Sun Residence som arrangör. Priset för resan skulle vara 187 000 kronor och hon betalade in 53 000 kr i anmälnings-avgift hösten 2018. Kort efter det att hon betalat anmälningsavgiften blev hon uppringd av researrangören som sa att om hon betalade hela resan nu så skulle hon inte riskera att resan blev dyrare pga valutajusteringar, men då skulle hon betala in före kl 20.00 samma dag. Här kan man ju tycka att det borde ringa några varningsklockor. Det är mer än ett år kvar till avresa och varför ringer man upp och har så kort tidsfrist för betalningen? Men hon betalade, så nu var hela resan betald. 187 000 kr. Av en slump råkade Ingrid i somras på en web-sida där det varnades för att boka resor med arrangören. Hon ringde hotellet och flygbolaget, ingenting var bokat i hennes namn. Hon avbokade då direkt direkt resan (i början på augusti) och fick beskedet att hon skulle få tillbaka merparten av de pengar hon betalat.

När Expressen kontaktar researrangörens VD säger han att de hade en resa bokad som de valde att boka av och att de inte kan betala tillbaka innan de fått pengar av sina leverantörer (hotellet och flygbolaget). Han säger också att man nu jobbar med att de resenärer som avbokat ska få tillbaka sina pengar samt att företaget håller stängt pga hälsoskäl och dålig lönsamhet det senaste året.

Tyvärr finns det väl inga pengar att betala tillbaka med så att personer som Ingrid och andra kommer att stå lottlösa.. En ny resa till Mauritius för sex personer är heller ingenting man har pengar i bakfickan för.. Jag hade iofs aldrig vågat boka en resa med en för mig okänd researrangör utan att först ha kontrollerat arrangören noga. Att det finns så grisiga människor, dom vet ju att människor bokar resor till den här typen av platser för att fira något speciellt, kanske sparat väldigt länge osv. What goes around comes around..

En annorlunda albino..

Det finns tydligen albinos även bland giraffer, iallafall en. Den är ju inte lika vacker som sina ”naturliga” kompisar men verkar som tur är vara accepterad. Vissa djurarter stöter ju fullständigt bort dem som avviker från normen även om det är deras egna barn. Hemskt!

En mer än giftig kvinna..

Rättegångspodden går ju in på djupet i de fall de undersöker. Den hår gången fem avsnitt om kvinnan som förgiftade sin sambo/man med cyanid. Slumrade till och somnade ifrån så mitt fokus var minst sagt inte 100%, ska lyssna om nu. Hursomhelst så sitter nu Barbara Jarl bakom lås och bom trots att hon gråtandes försökte förklara för rätten hur oskyldig hon var.. Det var familjen som vägrade ge sig att det var något som inte stämde med hans död och när polisen började utreda, utföra obduktion etc hade Barbara hunnit gifta om sig in.. Ska som sagt lyssna igen.. för att få en fullständig bild av det första avsnittet..

Älska mig..

Josephine Bornebusch är inte bara en duktig skådespelare utan även regissör. Nu har regisserat en ny TV-serie i vilken hon själv spelar huvudroll. Serien heter Älska mig och har fått jättebra recensioner.. Ser fram emot att se, kommer att börja gå på någon betalkanal men blir väl tillgänglig för alla efter ett tag..

I dag ska jag jobba med lite admin-jobb, mejla lite och fixa iordning här hemma så att det är riktigt fint när T kommer, typ veckostädningen..

Hörs senare!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *