Den här har man..

..ju sett förut;

Dom måste förbättra rätt rejält får man anta., Kollade lite omdömen och de var väl rätt bra med god mat men lite för små portioner som huvudsakliga omdömen. Har hur som helst bestämt mig för att det inte blir Monkey Club på min födelsedag. Tror att det är lite för trendigt och säkert oxå lite i dyraste laget. Såg ett inlägg på Facebook sidan Svenskar i Marbella att någon sökte tips på bra restauranger och en restaurang återkom från olika personer. Den har dessutom 5,0 i betyg på Trip Advisor efter det att 400 personer har betygsatt restaurangen. Det är verkligen inte illa..

Födelsedag på Pasta y Basta

Pasta y Basta som restaurangen heter ligger verkligen off så jag kände inte alls till den. Det gör säkert många andra svenskar både för att de ju tipsade om den men så ligger den i Nueva Andalucia oxå där otroligt många svenskar bor.. Det som stod på FB sidan var att man måste boka bord i GOD tid så det har jag gjort idag. Gjorde bokningen via nätet och det var helt automatiserat så att bekräftelsen kom på mindre än en sekund och min kalender i telefonen uppdaterades. Det är säkert hur vanligt som helst hemma i Sverige men inte här. Här finns det fortfarande restauranger som kör med systemet papper och penna med handskriven nota.. Då var det spikat och Pappa och hans bror Sven-Åke följer med. Inte direkt något större ”event” men jag har alltid hatat att bli firad.

Kommer vara svårt att välja vad man ska äta men Carpaccio kommer jag definitivt ta som förrätt. Var evigheter sedan jag åt det och jag fullkomligt älskar det. Carpaccio kan ibland vara lite dyrt i förhållande till mängden mat men på sin 55-års dag får man väl unna sig det man älskar.. Är ju ca 1,5 månad kvar så det tar ett tag innan det kommer någon rapport..

Today..

I dag har det varit lite städande, till Posten för att skicka ett brev, ett möte och två riktigt soliga & härliga promenader utmed strandpromenaden. “Svensk sommar” är det verkligen här och det solas & badas. Lyssnade på Wahlgren & Wistam i söndags kväll och Pernilla berättade om inspelningen av nästa års julkalender.. De hade varit i Waxholm och spelat in och hon berättade om hur fint, pittoreskt och annorlunda det var mot det hon var van. Först hängde jag inte riktigt med..tänkte inte på att det var en hel del snö eftersom man själv inte sett snö på över två år.. Hon brukade vara där någon gång på sommaren och hon har helt rätt sommar och vinter skiljer sig verkligen i Waxholm. Det är verkligen en idyll Waxholm som numera stavas Vaxholm men jag tycker stavningen med W är så mycket finare..

Nu när de skulle spela in Julkalendern fick de fylla på med snö.. Lycka för Waxholms borna.. Minns en gång när jag var på konferens och det skulle ta typ 40 minuter till Waxholm och 3,5 timme till Värmdö. Valde då Waxholm och en båttaxi därifrån hem till Värmdö (8-10 minuter). Kom lite tidigt så jag promenerade genom huvudgatan vilket man gör på sisådär 5-10 minuter. Tittade i någon butik. Snön låg otroligt fint och helt magiskt var det när jag kom till kajen och snön låg helt orörd och de lättaste av snöflingor föll.. Det var en riktigt trollsk och magisk upplevelse långt ifrån sommarens charm och turister..

Så här skulle man ju kunna bo..

Sommaren är något helt annat men minst ett besök per år oftast fler när man bodde i Stockholm..

Annat idag

Hunnit med (vilket man måste när man har hund) att ta ett par promenader i dag. Två av dem längs strandpromenaden, något hundarna älskar lika som jag älskar carpaccio.. det vill inte säga lite.. Karisma blev flitigt uppvaktad av en schäfer, något hon inte uppskattade.. Vi satt då på en bänk så vi fick lyfta upp henne något hon blev otroligt tacksam över. Hunden var lös men ägarna satt 50 meter bort och hade koll, den kom direkt de ropade på den.. Men Karisma tyckte inte det räckte, hon ville inte ha med hans närmanden att göra överhuvudtaget.. Så #metoo kan vara aktuellt även för små King Charles Cavallier hundar..

För er som ”lider” snö eller slask kan jag meddela att vi får behålla vädret till och med måndag sedan blir det mulet & regnigt även här..

Kram

3 reaktioner på ”Den här har man..”

  1. Eva, man ska vara glad för varenda födelsedag gör ett Pippi Långstrump kalas det kan bli kul
    Fast ett besök på restaurangen du bokat blir säkert toppen

    1. Vet du Malin det har du alldeles alldeles rätt i. Man ska vara tacksam för varje dag msn har hälsan och livet i behåll. Kram ❤️

  2. Vet du vad Malin, det har du alldeles alldeles rätt i / man ska vara tacksam för varje dag man har hälsan och livet i behåll ❤️
    Kan du meddela mig om du fick mitt svar, det strular med det.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.