Tveksamt, Sjukhus & Design

Jag har lite svårt…

Först av allt kan vi konstatera att jag inte tillhör den vänstra skalan i den svenska politiken och att jag rent generellt inte har något emot en privatisering av vård, skola etc förutsatt att den håller minst samma kvalitet som den offentliga. Men plötsligt börjar jag känna vissa tvivel (inte om den vänstra skalan) men hur mycket privatpersoner genom bolag eller större aktörer tjänar så mycket pengar att det blir svårt att förstå och försvara. Jag tar det exempel som är det som i mina ögon (eller enligt min kunskap) är det värsta..

Jan Emanuel (ni vet han från Robinson) startade ett bolag för att hjälpa kommunen med ungdomar som kommit på glid, på det tjänade han någon miljon. Sedan sålde han det bolaget med hjälp av Per Nuder för en kvarts miljon. Ett intressantare ”business case” hade dykt upp. Enstamstående flyktingbarn, så det är det han pysslar med nu. På detta har har han tex en Philip Patek klocka i äkta guld för 500 000, en 17 meter lång motorbåt, en eller par lyxbilar. Han har med andra ord blivit mångmiljonär på regeringens och kommunernas oförmåga att i offentlig regi eller på annat sätt hantera problemen. Det kan inte vara rimlig att privatpersoner startar bolag och tjänar massor av pengar. Vi hade ju även den där Johanna Möller (som sedan  hade sex med några av dem och fick en att mörda hennes pappa och mamman klarade sig knappt). Hon hade oxå tjänar massor av pengar på just ensamstående flyktingar, Det finns med all sannolikhet fler som jag inte känner till. Regering och riksdagen är helt överens och tycker mycket ”om” integrationspolitiken men några lösningar kan de inte presentera. Skärpning!

Några klädtips till hösten

Om man vill vara riktigt snygg på någon av årets fester fram till Nyår…

Lite mer vardag

Lite ”roligare” kofta i fin blå färg (man är ju rätt trött på marinblått….)

Bara älskar Hippiekoftan – Hittar jag den igen på Instagram tror jag att jag slår till och beställer den.. Vågar man lita att den kommer?

Nya blusar/skjortor med annorlunda skärning och knappar på sidan gör det genast ”roligare” att kunna vara både business och modern…

Ingen valsedel

Kom i tid så i år är första gången jag inte röstar. Sista dagen i dag att rösta på Svenska konsulatet i Malaga. Typiskt för det här valet känns som det viktigaste på många år….

Sjukhus och fortsättning

 Det här är den halvan av sjukhuset som inte är klart. Det har inte hänt ett dugg sedan jag var här första gången 2013 och ingen vet när och om det kommer färdigställas. Om 98 dagar öppnar ett stort modernt sjukhus i Estepona (4 mil härifrån) så jag tror att den här byggnaden kommer se ut så här till dess att de gör något annat av den.

Nu till mig. Nya prover ska tas igen om några veckor ang sköldkörteln som var relatibel stabilt så jag slapp det där hemska ned i halsen…

MEN

Nu har de kommit fram till att en hjärnröntgen måste göras – ska det aldrig ta slut.. Det är någon veckas väntetid så jag återkommer. Var inte direkt på världens gladaste humör resten av dagen. Vill bli helt frisk!

Kan man meditera sig frisk?

Vissa dagar är regn värre än andra

Det där bröllopet man sett fram emot så länge (och förhoppningsvis bara gör en gång, fast inte riktigt i dagens samhälle). Midsommar, Kräftskivan, Sommarfesten och de lite tråkigare studenten och dop men det är bara att göra det bästa av situationen. Det kan man om man vill. Man kommer i alla fall komma ihåg det:)

Jag börjar få fler och fler ”udda” följare

Inget ”creepy” eller så men jag kan inte riktigt förstå varför de börjat följa mig – får ett par nya veckan. Är ju knappast en ”officiell” person och syns knappt till så jag förstår ingenting…

Ny design

Oxå av BiancabyBiancaIngrosso.se – fordral till MAC. Snygga & man blir glad av dem:)

Men gladast blir man av

                          Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.