Från 2500 till 4 miljoner…

Bröllopsklänningar…

Det går ett TV program som heter Do you say yes to the dress där man får se brides to be prova brudklänningar. En del av dem har med sig stora sällskap som smakråd (i form av mamma, syskon, vänner, sminköser och allt du kan tänka dig) en del kommer med ett litet sällskap och ibland ”bara” mamma eller en väninna. Lika mycket som storleken på sällskapen skiljer sig sällskapens åsikter – kan de inte vara lite diskreta och inse vem det är som är som faktiskt ska gifta sig. Det viktigaste är väl ändå att bruden känner att hon valt rätt klänning inte vad hennes mamma eller någon annan tycker är rätt klänning. De där provningarna kan ju knäcka vilken ”brud” som helst i vissa avsnitt. Samma sak är det med budgeten, en del har har en budget på 3 000 dollar (det lägsta jag sett) medan andra mer eller mindre säger ”no limit”. Herregud, förvisso är det en otroligt viktig dag och en dag många drömt om sedan de var små men att lägga tex 48 000 dollar på en klänning (som en mamma glatt gjorde för en dag/kväll) känns minst sagt ”overkill”…

Här kan vi verkligen prata både om galna nivåer och galna skillnader.. Meghan som nyligen gifte sig med Prins Harry bar en brudklänning för 4 miljoner kronor!! Klänningen hon bar på ”the reception” gick loss på 2 miljoner kronor. Det är ju lika mycket som ett bättre hus!! Klänning nummer tre kommer från svenska populära by Malina och kostar 12 500:- vilket med normala svenska mått är rätt mycket. Klänning nummer fyra kostar 2 500:- Fyra miljoner för en brudklänning, även om du har hela världens ögon på dig är ju inget annat än ren galenskap. De pengarna hade kunnat komma till stor nytta för så mycket annat och hon hade ändå kunnat ha en oändligt vacker klänning. Jag vill minnas att min klänning kostade ca 5 000 kronor vilket var någorlunda normalt vid den tidpunkten. Då fanns det inte, som det gör i dag, fina ”riktiga” brudklänningar i lite lägre prisklasser. Hade ju kunnat sålt den efteråt men dels var det någon som gjorde hål på baksidan av klänningen med en cigarett och sedan hade det nog känts lite konstigt…varför vet jag inte för jag vet inte var den är i dag..

Husmorstips från Texas…

Ni vet den där känslan när man ”glömt” att smörja in sig ordentligt med solskyddsfaktor och tänker att jag ska ju bara sola en liten stund.. Det kan man ångra bittert efteråt för att det gör ont har nog de flesta av oss upplevt. Men det finns lösningar på det mesta och i Texas har en kvinna kommit på hur man både kan lindra och få bort känslan av ”brännskada”

Nå vad är då lösningen? Jo något så simpelt som att smörja in det ”brännskadade” området med raklödder. Men det måste vara raklödder med menthol.. Om nu det röda och onda inte lägger sig efter max ett dygn så är det bara att göra det en gång till.. Fungerar garanterat varje gång enligt denna ”husmor” men hon ser ju inte ut att ha tillbringat sådär jättemycket tid i solen:)

Hunden – människans bästa vän…

Att hunden är människans bästa vän har man fått se otaliga prov genom åren. Tänk bara på den där japanske hunden som varje dag hämtade sin husse vid tågstationen varje dag, år ut och år in. När hans husse gick bort fortsatte han med samma rutin fram till den dag då han själv gick bort. Det har ju gjorts en film om den sanna historien som jag inte minns vad den heter men vad jag minns är att jag grät typ floder för den lojalitet, sorg och hopp hunden visade att Husse en dag skulle komma med det där vanliga tåget. Tyvärr fick han vänta förgäves. En annan hund som gick ”all in” för att skydda sin matte är Todd som upptäckte en skallerorm. Det gjorde inte Matte så då gjorde Todd det han kunde för att skydda sin Matte och resultatet blev att han själv blev biten i ansiktet. Men han kunde ju räddas genom ”antigift” (eller vad det heter). Så nog är hundar de allra bästa vänner vi kan ha.. Ibland slår det dock slint och hundar gör totalt oväntade saker men så är det ju med oss människor oxå. De flesta vill väl men för några slår det helt enkelt slint på ett eller annat sätt. Tyvärr lite oftare än vad det gör för hundar..

Puerto Banus – Marbella

Puerto Banus tillhör ju Marbella men det är en bit emellan så det ligger liksom inte vägg i vägg med restauranger och butiker hela vägen. Man kan ta sig mellan på olika sätt.. Gå, tar väl typ lite drygt en timme om man går i någorlunda takt, Buss som kostar någon Euro, Taxi som kostar 8-10 Euro eller det charmigaste sättet med båt. Det är inga stora båtar utan påminner storleksmässigt om typ skärgårsbåtar.

Foto Donne Abrahamsson

Tar man båten får man dessutom se hela kustlinjen och Marbella på lite avstånd. Här är båten framme i Marbella, med strandpromenaden som just här är full av restauranger, barer och butiker..

Något annat ”magiskt” är den tidiga eller sena kvällspromenaden med hundarna. Under högsäsong är det ju självklart inte så här folktomt på kvällarna men på morgnarna är det oftast lugnt och stilla. Någon som är ute med hunden, powerwalkar eller joggar. Ofta är det enda som hörs vågorna som rullar inmagiskt

Foto Richard Björkman

Lunch i Elviria

Någon matfotograf ska jag inte aspirera på att bli men kan inte låta bli att visa en otroligt god sallad som jag åt i dag. Friterade gambas, avocado, tomat & mangosalsa himla god!

Vi passade på att äta på det charmiga torget i Elviria när vi var och handlade. Elviria är orten närmast Marbella mot Malaga och är känd för två saker: de bästa stränderna och Niki Beach..

I övrigt måste jag säga att jag tycker sååå synd om Japan – leda med 2-0 och förlora med 2-3… då sover man nog inte så gott…

                                      Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.