Måtte det hålla i sig..

image
Plötsligt svämmar tidningar, sociala medier ja alla kanaler över av uppmaningar att hjälpa till. Hjälpa den enorma flyktingström som pågått långt längre än de senaste dagarna men nu har ALLA vaknat. Det är fantastiskt att se engemanget och allas vilja att hjälpa till. Jag hoppas bara att det inte är något som alla glömt om några dagar när något annat blivit intressant eller i fokus. Vi är en värld och vi som kan måste göra vad vi kan för att hjälpa dem som behöver hjälp.

image
Det pågår hela tiden. Människor i nöd på olika sätt. Både vår värld och Sverige håller på att förändras, på ett sätt som på allvar känns otäckt på många sätt. Terrordåd, naturkatastrofer, krig, konflikter, ökad rasism – vad är det som händer och vad kommer fortsättningen att bli? Det känns på riktigt inte bra i magen och huvudet när man dag efter dag läser om vad som sker.

image
Jag vet att det är galet uttjatat citat men osvsett lika sant: Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Det behöver inte betyda att alla måste swischa pengar till flyktingströmmen i Medelhavet. Det kan innebära att besöka någon som aldrig får besök på ett ålderdomshem, ta hand om våra egna på ett bättre sätt, skaffa ett fadderbarn, stöd någon hjälporganisation. Ja, vad som helst som gör att vi tar ett litet steg till en bättre värld, det kan vi ALLA göra.

Men det finns ju glädje och lycka också – jag föredrar alltid lyckliga slut så denna blogg får avslutas med ett Grattis!
image
Sverige kommer i mars få en ny liten prins eller prinsessa & Estelle ett litet syskon.
Istället för att sticka en tröja eller ge en present till den nyfödda i mars – ge det till någon som behöver det bättre..

Kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.