Jag kan inte garantera någon frekvens på mina Husmorstips. Kanske blir detta det enda men ibland överträffar verkligheten dikten så vem vet..
De flesta tycker om Mozzarella Caprese så här några enkla tips för att göra den ännu godare;
1. Se till att du använder Buffel mozzarella, lite dyrare men värt varenda öre.
2. Lägg inte upp den så här stelt och tråkigt utan gör varje portion lite mer mixad.
3. Skiva buffel mozzarellan i hyfsat tjocka skivor och lägg i en stekpanna, på grillen eller ett grillpanna på rätt låg temperatur typ 4 eller 5. Dem ska bara ligga där kort den ska absolut inte smälta utan bara bli lite varm och helst då få en lite grillad känsla.
4. Blanda ruccola, basilika, riktigt röda mogna tomater i bitar inte stora klumpigs skivor. Se till att alla ingredienser stått i rumstemperatur en stund så att salladen inte blir kall.
5. Varva ingredienserna och lägg på den varma mozzarellan sist.
6. Salta med grovsalt och svartpeppar i lagom mängd.
7. Häll över lite olivolja och balsamvinäger.
8. Vips så har du en supergod mozzarella Caprese som lunch eller vad som helst.
Nu är jag nästan chockad själv och blev lite inspirerad av mina Husmordtips så det kommer nog komma fler.. Men avslutar bloggen med att konstatera att det är 20 grader ute och klockan är strax efter midnatt. Helt underbart..
Kram