Östermalm, staden i staden

image
Har varit ute och gått några timmar runt på Östermalm. Tack för tipset Aga med inläggen, har gått riktigt bra att promenera runt i mina Converse. Det finns en tydlig liknelse mellan Östermalm och en riktigt sömning liten småstad under sommarmånaderna. Lite folk som rör sig generellt, de flesta har lämnat sina lägenheter och åkt till landet antingen över helgen eller för säsongen. Inte alls ovanligt att i princip hela hus står tomma över sommaren.

image
En annan likhet är de små butikerna som oftast har funnits i många många år och det är ägaren själv som står i butiken (ofta). Många av dessa butiker stänger helt under ibland upp till 8 veckor över sommaren eftersom det ändå är så folktomt. Andra stänger på lördagar, finns inte en affär förutom ICA som har öppet på lördagar utmed Karlavägen från skolavslutningen till skolstarten. Tråkigt? Ja, kanske men samtidigt lite charmigt med småstadskänslan.

image
Den långa allé Karlavägen utgör fram till Karlaplan är verkligen grön och fin nu. Promenerade i allén istället för på asfalten. Passade på att handla lite dricka (går åt en del i värmen) och mat när jag ändå var ute.
image
Köpte även två tidningar, med en av dem fick man en film som jag inte sett så nu är kvällen räddad:) Har bestämt mig för att ta en lugn kväll även idag. Beta av på listan med målet check på allt när jag åker tillbaka till Bullerbyn på måndag. Känns väsentligt mer lockande än att gå ut, känslan av att vara ikapp är svårslagen. Inte ens en kväll på en uteservering i sommar Stockholm kan slå det just nu. Finns ju många kvällar kvar får man hoppas med sol och värme och man mår så mycket bättre av att sitta på den där uteserveringen eller vad man nu gör om man sitter där med en känsla att verkligen kunna koppla av och bara vara ledig.

Så nu lite lunch sedan kanske en stund på den lilla kullerstensbelagda gården precis utanför dörren eller så kör jag igång med To Do listan på en gång..

Kram

En reaktion på ”Östermalm, staden i staden”

  1. Härligt att det funkade med sulorna även för dig!

    Ha det så skönt på innergården och hoppas du ej får alltför mycket rivna pappersbitar i kaffet!

    kram!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.