Klockan 05.05

Vaknade igen lite för tidigt & behöver någon timme till av sömn i kroppen. Tar till mitt väl beprövade knep..
image
Har alltid tyckt om dörr-grindar (heter det så?), de ska vara av trä, gamla & fulla av patina som den här. Kring grinden ska det precis som på bilden växa blommor åt alla håll & kanter och man får en känsla av att man vill gå in genom grinden. Vem bor bakom grinden, hur ser huset ut och hur ser trädgården ut som döljer sig bakom grinden? Grindar & trädgårdar får inte vara för perfekta då blir de vackra men tråkiga.. En uppfattning jag absolut inte delar med alla & det passar heller inte överallt. Lika lite som det perfekta passar över allt. Hade en granne tidigare ute på Värmdö som innan han (som tur var) flyttade planerade att göra om sin skärgårds sjötomt till en parkliknande trädgård med statyer & annat enligt min uppfattning totalt opassande saker i den miljön.

Som sagt, han flyttade som tur var innan han hann verkställa sina planer. Det var bra ur flera perspektiv, att han flyttade alltså. Bland annat så hade han och hans familj en rottweiler som de tyvärr inte uppfostrat så bra. Var totalt livrädd när man mötte den där hunden, som de dessutom gärna hade okopplad. Av någon anledning så var hundens uppförande alltid förklarat av något som inte var hundens fel:
1. Jag hade solglasögon, det tyckte hunden inte om
2. Jag hade en rosa tröja, det tyckte hunden inte om
Ni fattar, det var alltid jag som hade på mig något som den stackars hunden inte tyckte om och därmed var hans uppförande förklarat och godkänt.

Vi bodde inte direkt intill varandra så det var inte så att jag stötte på den där hunden varje dag, däremot honom. Han hade en förmåga att dyka upp överallt och var det något han kunde (trädgårdsdesign och hunduppfostran var ju bevisligen inte hans starka sidor) så var det att prata. Mycket, snabbt och den ena historien efter den andra. Man var garanterat trött i minst en timme efter varje gång man stött på honom och lyssnat (även om man gjorde det med ett halvt öra).

Har ju ett, ibland lite för starkt, logiskt tänkande så det tog inte lång tid innan man insåg att hans historier inte alls gick ihop. Men skulle man ”utmana” och fråga något så skulle man ju bara behöva lyssna ännu mer så det var ett uteslutet alternativ. Hur som helst så lyckades han ställa till det för sig på många sätt så han blev ingen lång vare sig bekantskap eller granne innan flyttlasset gick igen..

Kommer ihåg att han berättade hur han lyckades ”fånga” sin fru. Hon var väldigt söt, det var inte han. De hade träffats ute och pratat lite, hon berättade att hon skulle åka på semester med sina kompisar nästa dag till Kreta eller vad det nu var. Han rusar nästa morgon och köper en resa till samma ställa och försöker uppvakta henne under hela semestern utan resultat. Väl hemma igen lyckas han på något sätt övertala henne att äta middag med honom. Då gäller det att imponera tänker han, kör helikoptertur, hyr limousin med chaufför och middag i lyxklass. Det gick tydligen hem för gifta var de i alla fall efter ett tag. Själv hade jag lagt benen på ryggen snabbare än blixten både vid ”stalker” varningen att åka efter till Kreta och vara efterhängsen och för att inte tala om helikopter, limousin och det andra. Uppenbarligen väldigt individuellt vad tjejer ”faller” för..

Nu blev jag trött bara av att tänka på och skriva om honom så nu somnar jag om ett tag:)

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.