Herr Nilsson..

image
I hela mitt liv har jag önskat att jag kunde få ha en alldeles egen lite apa som husdjur. I alla fall sedan jag blev ”bekant” med Pippi Långstrump & Herr Nilsson. Var väl i 6-årsåldern då om jag inte minns fel. På den tiden bodde vi i Helsingborg och firade varje midsommar på Fredriksdal. Ni vet parken med dess teater där Nils Poppe och efter honom Eva Rydberg alltid kör sommarteater. Hur som helst det här året, 1970 så hade dom som vanligt tombola av olika slag. I en av dessa så var första priset en apa (av tyg såklart). Den var ungefär hur ful som helst och egentligen inte alls lik en apa. Den hade något rött hår, rutiga armar i blått och vitt och var typ jätteful. Men, det var en apa och jag var i mitt i min totala Pippi fan-period. Jag vet inte hur många enkronor jag fick av pappa innan jag lyckades dra den där vinstlotten så att apan blev min. Han fick givetvis namnet Herr Nilsson och blev min käraste ägodel i många år framöver, till han typ föll ihop trasig. Han var med överallt och på alla resor. Han var inte jätteliten men med skulle han överallt. Lite Teddybjörnen Fredriksson över det där:)

Har insett att jag, om jag inte flyttar till Bali eller nåt, kommer att få en egen apa men har vid 50-års ålder lärt mig leva med det.

Minns en gång när vi var i Thailand och de hade någon speciell plats man bara måste besöka och där det fanns massor av apor. Självklart skulle jag dit! Väl framme så syntes det inte till några apor men det fanns några försäljare som sålde hinkar med mat till aporna. Köpte en hink och jag överdriver inte om det tog typ 10 sekunder sedan hade jag apor överallt, runt benen, på axlarna, ja överallt. Då var jag helt plötsligt inte så tuff längre utan blev mest livrädd över den plötsliga och intensiva ap-invasionen. Fick snabbt sträcka över hinken till T som var lite modigare än mig och allt fokus riktades då mot honom.
Vill fortfarande ha en apa efter det, dock en och inte typ femtio stycken.

Nu lite CSI, sedan veckans To do lista och därefter somna (tacksam över att min krisfödelsedag är över:))

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.