Håller mig till mina kortsiktiga drömmar…

image
…ett tag till. Just nu är jag helt fast i min planering av att skapa min bergsaltan.
Kommer garanterat inte vara ”under solen i Toscana” romantiskt så att jag cyklar hem på en gammal vackert patinerad cykel med mina växter men ändå, bilden får ändå vara en del av drömmen.

Att jobba med händerna och framförallt med växter är både terapi och balsam för själen. Att sedan se sina planerade växter sakta men säkert växa upp gör en så lycklig på något sätt.
Det är precis som med människor som man under åren haft och självklart fortfarande har förmånen att få jobba tillsammans med, att se hur de ständigt utvecklas och blir bättre och bättre på vad de gör, det är också lycka.

Ingen skillnad alls egentligen mellan växter och människor:
1. Om de ska växa måste de trivas och må bra
2. Om de ska trivas och må bra måste de ha rätt förutsättningar
3. De behöver bli sedda, få utrymme, få näring med jämna mellanrum så att de kan växa och blomstra på bästa sätt
4. Om de får vad de behöver blir de gladare, växer snabbare och blir starkare och vackrare

Väldigt enkelt i teorin men inte helt lätt att alltid leva upp till i verkligheten. Man glömmer vattna sina växter, man glömmer att se individen etc. Skrev ju tidigare att jag skulle bli bättre på att säga nej till olika ”uppdrag” och energitjuvar och inte per automatik säga självklart jag hjälper dig/fixar det. Jag har blivit bättre på det men har en bra bit kvar, den tiden jag ”spar” på att säga nej till energitjuvar och vissa andra ska jag spendera på att mina ”växter” blir mer sedda och får den uppmärksamhet, tid och näring de behöver, oavsett om det är människor i min närhet eller mitt nya olivträd:)

Nu strax möte med Ellen (administrationsplanering). Det är ju en evinnerlig tur att vi alla tycker olika saker är roliga. Jag är inte så överdrivet road eller lämpad för den delen för administration men Ellen är båda av dessa. Så precis som jag brukar svara vad som är viktigast för en ledare: Omge dig med de ”rätt” medarbetare, dvs både kompetenta men också sådana som kompletterar dig och inte är som en själv. Ingen större nytta med det.
Ellen har verkligen ”skills” för administration och kommer få lite extra näring genom några utbildningar som vi bokat in under våren. Nej, hurry up annars kommer jag inte vara klar när Ellen kommer:)

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.