Jag visste väl att det var OK att ha många skor & stövlar…

image
Nu när återhämtning och förbättring sker på sjukhuset unnar jag mig att för en stund ”glömma” situationen och bara skriva om något helt annat och i sammanhanget oviktigt…

Som många av er känner till har jag något man skulle kunna betrakta som en last, skor & stövlar (också kläder & väskor såklart). Men om vi förhåller oss till skor just nu så kände jag att jag fick en absolut vattentät anledning till att fortsätta köpa stövlar & skor med citatet ovan. Tänker således inte att dåligt samvete när jag köper mig ett par nya skor utan tänka att de faktiskt fyller ett syfte (se citatet ovan).

Marbella är lite av skornas Mecka för någon med så små fötter som mig (35 och ibland 36). I Stockholm tar dom bästa fall in ett par 36:or av respektive modell och är man inte snabb nog när säsongens kollektion kommer in så blir man utan just de där stövlarna man ville ha. Spanjorskor har tydligen mindre fötter rent generellt så att hitta skor i min storlek är inte svårt. Att hitta snygga skor och stövlar är än mindre svårt, Spanien har en stor skoindustri plus att de tar in en del från Italien.

Jag har, som jag berättat, hittat min favorit skoaffär. Skulle kunna botanisera där inne i timmar och om plånboken tillät göra av med en förmögenhet. Första gången jag klev var efter att vid flera tillfällen när de haft stängt stått som ett barn som tittar in i en stängd godisaffär och beundrat alla fina skor & stövlar. Till slut kom jag dit när de hade öppet, hittade ett par stövlar och ett par stövletter som helt enkelt inte gick att motstå. Jag sa som det var:) Jag är en person som köper mycket skor.. Ni har nu ett val, antingen ger ni mig 20% på allt jag köper från och med idag och då kommer jag köpa många skor här eller så ger ni mig ingen rabatt och då kommer jag fortfarande köpa många skor, men inte här. Pappa & dotter som driver skoaffären tillsammans rådgjorde på spanska i 30 sekunder och valde alternativ 1. Det kommer dom inte ångra, har redan varit där och köpt fler par sedan första gången och nu när vår/sommarkollektionen kommit in så lär det väl dessvärre bli fler. Kommer dock inte att ha något av dessa inköp på mig på min strandpromenad med Emilie i morgon, då gäller beachskorna (rätt snygga dom oxå:)).

Att drömma om nya skor till tonerna av Weeping Willows senaste skiva får avsluta den här blåsiga dagen i Marbella…

God natt!

2 reaktioner på ”Jag visste väl att det var OK att ha många skor & stövlar…”

  1. Älskar också skor men har lugnat ner min shopping de senaste åren…. Men ibland kan jag känna mig som Imelda Marcos när jag ska byta vinter- till sommarskor från garderoben till förrådet….

    ”Imelda – she is remembered as a symbol of excess during her husband’s twenty-year rule because of her collection of more than a thousand pairs of shoes.”

    Tur att liknelsen slutar där… 🙂

    Natti!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.