..och det är att jag definitivt inte kommer anamma ett speciellt plagg i årets mode.. Tror faktiskt inte att jag hade några back in the days heller för jag har aldrig tyckt att det är snyggt.. Nu vid 55 hade det dessutom varit ännu värre än på 80-talet eller om det var 90-talet de var moderna..
Nu är ju personen på bilden väsentligt yngre och snyggare och ”bär” cykelbyxorna klart mycket bättre än vad jag skulle göra men tycker ändå inte att det är det minsta snyggt.. Med cykelbyxor alltså..
Till att börja med..
..vill jag klargöra att jag inte gör det här för att raljera eller på något sätt vara dum utan bara för att visa hur himla svårt det är att fotografera mat.. Upptäckte av en slump att det var ett mat-Instagram konto som börjat följa mig. Av ren nyfikenhet gick jag in och kollade på profilen för det kan ju vara så att det är ett bra konto med tillhörande bra blogg som man kan få inspiration från. Följer ju som jag skrivit om klingskitchen och ska leta upp några fler att följa.
Hur som helst så vill jag igen betona att jag inte vill vara dum, tjejen ifråga är säkert jätteduktig på att laga mat och maten ser säkert mycket bättre ut i verkligheten. Rätterna hon valt att fotografera är dessutom extremt svåra att få snygga. Jag minns att jag för typ 30 år sedan (herregud vad tiden går) var med och fotade en Big Clock & Co.. Det tog två dagar, tandpetare och pensling av bröd, proffsfotograf i studio etc för att få det att se bra ut..
Bruschettan ser väl någorlunda ok fotomässigt, än så länge har hon bara hunnit lägga upp fem inlägg.. Jag hoppas att hon utvecklar sin förmåga att antingen bli bättre på att fota själv eller få hjälp så att hon lyckas..
Paglia e Fieno..
När jag bodde i Italien åt jag ofta en rätt som hette Paglia e FIeno vilket betyder Hö & Halm.. Vi åt det alltid på söndagsmiddagen på samma restaurang vecka ut och vecka in:) Det är i Italien som i Spanien att familjerna går ut och äter på eftermiddagen och är hemma på kvällarna. Har inte ätit det sedan jag var i Italien och vet faktiskt inte varför.. En anledning är väl att jag aldrig sett rätten på någon restaurang i Sverige men jag hade ju kunnat googla på receptet.. Det har jag gjort nu så nu ska det bli Favorit i repris. Finns såklart en väldigt stor risk att jag inte alls kommer att tycka att det inte ens är i närheten av så gott som min minnesbild.. Gör osvsett ett försök.,
Som alltid i italienska rätter som ser superenkla ut så är det rätt så många ingredienser i och Paglia e Fieno är inget undantag.. Det är tagliatelle, grädde, buljong,vitt vin, parmaskinka, champinjoner, parmesan, ärtor, citron, vitlök, schalottenlök & persilja.
Namnet kommer ifrån att man ska ha både grön och ”vanlig” tagliatelle i rätten men jag tror att jag gör den med bara den vanliga. Det är inte direkt så att man hittar tagliatelle i varenda butik så jag får hoppas att jag hittar det.. Blir absolut inte samma sak med spaghetti så då får jag helt enkelt vänta till jag hittar det..
Igår lagade jag en fläskfilé gryta med pressad potatis – den blev riktigt god mycket tack vare sambal olek som satte precis lagom sting till den. Åt som en häst tror jag:) I dag blir det nog Farmorskotletter och i morgon Paglia e Fieno eller tvärtom..
Sååå fina..
I går var det ju dags för klippning, eller det heter väl trimning när det gäller hundar, för Tintin & Karisma. För att baka in mitt på dagen promenaden gick vi dit och hem.. Vi gjorde det ju två gånger i och med att vi gick hem en stund emellan.. Rejäl promenade med andra ord, vilket såklart var nyttigt. Hade aldrig varit ute så mycket i friska luften och promenerat om jag inte haft hundarna.. Ska försöka ta någon bra bild på dem och lägga upp så att ni får se:) Det är som om Karisma vet att hon är extra fin när hon är nyklippt, otroligt charmigt:)
Whats New..
Det är ofta den inledande frasen till bordsdamen/herren på amerikanska middagar framförallt om man inte känner personen ifråga.. Härifrån kan jag ”rapportera” att TV:n äntligen fungerar (sedan i tisdags) så i morgon blir det Lets Dance. Får se om det blir Tacos, är inte helt sugen på det just i dag men det kanske ändras i morgon. Vädret har varit upp och ner hela veckan, sol & moln om vartannat. När solen är framme är det oxå riktigt skönt ute. Tidigare visade tiodagars prognosen att det skulle bli bra väder från och med tisdag men det har ändrats så att det ostadiga vädret ska fortsätta..
Något annat som är nytt för dagen i världen utanför min är att Swedbanks VD fick sparken i dag precis innan stämman.. Ca 22 miljoner får hon med sig i fallskärm så hon kommer att kunna ha en trevlig pension (hon är 63 år nu).. Men aldrig roligt att få sparken framförallt inte om man som hon har jobbat 30 år eller så på arbetsplatsen..
Dinner with Dad..
Har inte träffat Pappa alls sedan han kom tillbaka från skidsemestern. När jag tänker efter har vi inte setts sedan andra deltävlingen i Mello.. Det ska det bli ändring på nu för på lördag ska vi träffas och äta middag. Det blir på;
Äkta amerikanska revbensspjäll – ser verkligen fram emot det.. Kommer däremot inte beställa full rack som på bilden utan half rack det räcker definitivt..
Började lyssna på boken Jag som var så rolig att dricka vin med.. Den är rakt på sak och utan krusiduller och än så länge värd att lyssna på.. Om en bok är fortsatt bra efter en timme eller så så brukar jag lyssna klart.. Tror att jag kommer att lyssna klart på den här eftersom den bara är drygt sex timmar om jag minns rätt..
Nu dags att laga mat – Farmorskotletter blir det..
Kram