Känns som lördag i dag, vet inte varför men bara en stark lördagsfeeling.. Kom på att jag missar IDOL för det är ju ikväll kl 20.00 som julbelysningen tänds.
Efter är det tydligen något musikuppträdande men då åker vi och äter på Mr Wok.. Kostar typ 125:- och du får äta hur mycket du vill och utbudet är oändligt. Bland annat brukar jag äta grillade gambas med lite lök och mycket sparris… Utöver det plockar jag lite av varje så man är mätt som Soffipropp när man går därifrån. Var nästan ett år sedan jag var där då jag lär inte vara ”trött” på maten om man säger så….
Ska ta lite mer bilder i kväll så att ni får en bättre känsla..
Första Advent
Herregud vad tiden fort, rena rama X2000 (de gånger de fungerar).. Lite sent att komma med tips inför söndagen men något kanske verkar gott eller intressant och hinns med.
Utgångspunkten är ju adventsljusstaken och på den fronten har det hänt mycket sedan den enda varianten typ var den där i något ”plåtliknande” material med torr mossa som orsakat många bränder och så några små flugsvampar som man stack ner i mossan. Inget fel på den varianten bortsett från brandrisken med den totta mossan, nu för tiden har väl typ alla den gröna varianten. Här kommer annars några bilder att hämta inspiration ifrån;
Sedan har vi drycken – dvs Glögg
Årets glögg från Blossa har inslag av den italienska likören Limoncello och är alltså vit. Kan drickas som den är och med tex en kanelstång eller en kvist rosmarin. Vill man piffa till sitt glöggmingel kan man blanda ut den varianten med alkohol med lite mousserande vin.
Stockholms Bränneri har en Gin & Tonic glögg – låter sådär tycker jag..,
Sedan finns det en variant med Mackmyra whiskey / usch!
Tilltugg – tänker mig ett glöggmingel som inte krockar med middagen….
Pepparkakor med Cloettas Juleskum inbakade i den traditionella pepparkakan och så självklart de vanliga pepparkakorna med eller utan glasyr. Dessa är bakade av mitt kusinbarn som kanske fått lite hjälp av sina barn.
Pepparkakor med ädelost – ljuvligt gott!!
Pepparkakspinnar med vit choklad, krossad polkagris och lite nötter…
Rostad pepparkaka med brie, lite äpple & krossade nötter.
Var är Lussekatten? Den kommer till Lucia tycker jag…
Om jag hade kunnat….
hade jag haft ”färska blommor” varje dag från Advent till Nyår.. Här kommer några tips som funkar under hela december…
Vita julstjärnor på stjälk – Extra fint med de mindre vaserna som gör det hela till arrangemanget…
bbnnn
Hyacinter är ett måste hela december – doften är jul, jul, jul…
Samma sak med julstjärnorna – ett måste.. Röd eller vit eller så blandar man lite över huset/lägenheten..
Hoppas ni fått något tips till söndagens glöggmingrl