I dag har det slarvats lite med maten.. Not good.. Så på morgondagens To Do lista står det bland annat att jag ska göra en ordentlig veckoplanering med en veckomeny. Har googlat runt lite för att få inspiration – inte för att det är just det som kommer hamna på listan utan är mer att betrakta som inspiration..
Man äter ju väldigt mycket med ögat så om det ser gott ut så tenderar det till att smaka klart bättre oxå. I morgon blir det nog ingen matlagning utan den där pizzan som varit på tapeten ett tag nu:) Har inte varit ute så mycket heller så skulle nog må bra av att uppleva lite folkliv och få lite ”uppfattning” om vad som gäller vad gäller modet etc. Inte för att jag ska köpa några nya kläder, det har jag så det räcker.. Packar ju upp de gröna lådorna nu och i den av dem låg klänningen som jag hade på min syster Åsas konfirmation för 25 år sedan. Jag kan fortfarande ha den… så då blir det rätt uppenbart att jag har kläder så det räcker. Har inte direkt slängt kläder och har i princip samma storlek nu som för 25 år sedan. Jag skulle tro att det är relativt ovanligt och något jag får vara tacksam över, en bidragande orsak är väl att jag inte har några barn som jag fått kämpa med att få bort de kilon som automatiskt kommer med en graviditet.
På min önskelista…
Är en Asado grill, finns även i Sverige men är typisk spansk. Behändigt format och man kan ställa in temperatur etc så att man får fantastiskt gott resultat. Det är en gasolvariant, gillar egentligen inte gasol både för att jag är lite rädd för det och sedan för att kolgrillat är väl lite godare egentligen. Vi har väldigt varmt på terrasen så jag måste ta reda på om det påverkar det här med gasol negativt så att det blir farligt på riktigt..
Att äta med ögat och inspiration..
Det här kan vara en lite sen frukost (för morgontrötta typer som mig) eller en enklare lunch. På just det här alternativet är det lite ”smörstekt” bröd, mozzarella, tomat och tex ruccola. Jätteenkelt att ”svänga ihop” och jättegott. Tar inte många minuter extra att göra det så att det ser snyggt och aptligigt ut och lägga upp det fint. Men glöm inte salt, lite olivolja och balsamico/balsamvinäger annars blir det rätt så smaklöst.
Lunchen…
Hoppa över det där enkla alternativet med Mc Donalds, det lägger som en bilring snabbare än man tror. Nu har de i och för sig sallader och nyttigare alternativ så om du väljer något av dem är det väl ok.. Det enda som är dyrare här i Spanien är just Mc Donalds och Burger King (åtminstone det enda jag kommit på). Det finns inte speciellt många restauranger heller för jag antar att spanjorerna inte är överförtjusta i Fastfood när de har sina Tapas som ”alternativ” Gör inte heller dina sallader med trist isbergssallad, det finns ju massa olika salladsblandningar nu för tiden. Välj dem – de sätter mycket mer smak och se till att ruccola är en av sorterna i blandningen. Fetaost, kyckling, räkor – jag kan rabbla upp massa förslag men det vet ni förstås redan själva. Samma sak här beroende på vilken sallad du gör, förhöj den med något olivolja, bra dressing eller så. Till alla sallader som det passar till: ta med avocado som är jättenyttigt och samma sak gäller med nötter.. När det gäller det där med sallader på Mc Donalds, någon bensinstation eller liknande så är de inte de godaste i världen så jag skulle nog inte påstå att du får ”value for money” Sedan har vi ju det självklara alternativet att laga lite mer middag än du äter kvällen innan och ta med matlåda.. Men slarva inte med lunchen, det gör jag i alldeles för stor utsträckning och det känner jag av så även här har jag ett område där det är dags för skärpning.
Vi fortsätter med inspiration..
För mig har det jättestor betydelse hur maten ”presenteras” oavsett om det är hemma, hos vänner eller på restaurang. Tex så finns det en restaurang som heter Da Bruno (de har 3-4 restauranger) i Marbella och alltid massor av folk. Jag älskar Wienerschnitzel och de har de på sin meny. Den är god, det är den absolut. Men när man får in tallriken är den så överbelamrad av övriga tillbehör att det totalt förstör just det här att man även äter med ögat. Det skulle kunna ta bort minst hälften av allt som ligger på tallriken och då hade de kanske passerat vad jag kallar en snygg och aptitlig uppläggning. Det gör att jag om jag nu ska gå och äta Wienerschnitzel går någon annanstans trots att det tar mig fem minuter att gå till Da Bruno.. Men nu är ju inte alla som jag så de kanske får jättemycket beröm för sina överbelamrade tallrikar (men det har jag svårt att tro). Det är inte det att man får mycket av ett par saker man får lite av en massa saker..
Här däremot har vi några exempel på där jag blir ”hungrig” eller skulle få lust att hugga in och börja äta. Det behöver inte vara helt avskalat för att det ska se gott ut men det måste i allafall ”hänga ihop” och att man får en känsla av det är kvalitet. Bilderna här är tagna allt i från en kompis egna middag till en lyxrestaurang – kanske ser man skillnad men strunt samma, allt ser gott ut och det är huvudsaken.
Nu har jag skaffat mig själv lite inspiration inför morgondagens veckoplanering. Kommer inte bli hummer, oxfilé och den nivån på maten men det kan ge inspiration ändå. Gambas tex kan man byta ut hummern med och de är verkligen prisvärda. Om jag nu skulle vilja ha oxfilé så är det en otrolig prisskillnad jämfört med Sverige. Det viktigaste är att jag fortsätter med frukostarna, kommer igång med enklare luncher och planerar middagarna bättre. Sedan är allt tipp topp! Visst ja, ner med Coca-Colan.. inte nöjd med resultatet ännu..