Det där med släkten och traditioner skulle man kunna skriva en hel roman om..
Semestern med den gemensamma sommarstugan
Tittar på Sommaren med släkten. Inför semestern och andra högtider finns det antingen massa förväntningar eller känslor av typ fasa för att det blir lite för mycket av det goda. Vissa har sommarstugor som de bor ihop i tillsammans samtidigt och då blir det lätt tjafs för att någon är slarvigare än någon annan. Andra ska dela upp sommaren i veckor och då kan det bli tjafs om vem som sk ha vilken vecka. En del däremot får det att fungera hur bra som helst som tur är..
Semester i allmänhet
Här finns det hundra varianter, till och med familjer som knappt kan fira någon/några gemensamma familjeveckor för dagis är stängt. En del har föräldrar som förväntar sig att massa tid ska tillbringas med dem och en del har full frihet. Det är tyvärr alltid efter jul och semester som mäklarna har som mest att göra.. Semestern levde inte upp till förväntningarna och det ledde till skilsmässa.. Andra har en helt underbar semester tillsammans..
Påsken
De vanligaste sätten att fira påsken på är att antingen fira den med familjen eller åka till fjällen. Även om väl är typ lika många högtidsdagar som julen så är den mycket softare. I alla fall så där rent generellt. Jag tror inte att det är så ovanligt att familjen träffas på påskafton och äter påskbuffé och sedan var det bra med det. Resten av dagarna har man liksom för sig själv.
Påsken är heller inte ens i närheten av den hets som råder kring julen. Hur svårt är det att köpa lite påskägg till barnen, finns ju till och med färdigförpackade i jämförelse med att köpa julklappar till en hel drös människor. En del mat är det förstås på påskbuffén oxå men inte lika mycket som på jul.
Något som jag aldrig äter är lamm. Jag bara inte förmå mig att äta något som är så sött. Jag är egentligen emot att äta djur överhuvudtaget och funderar ibland på att bli vegetarian men än så länge håller jag mig till att vara lammitarian.
Hit & Dit under julen..
Julen är det väl ofta tjafs om var man ska vara, oftast varannat år. Sedan är det ett evigt farande till olika släktingar så när den väl är över så är man ”helt slut” Maten före eller efter Kalle Anka och när julklappsutdelningen ska vara är väl det som är de ”stora” frågorna på julafton. Alla äter hur mycket som helst och stämningen är oftast jättegod till barnen blir för trötta 😀
Midsommar
Midsommar är en sådan där tradition där vissa fall har förväntningar att den ska firas ihop med familjen andra tar för givet att fira med sina vänner. De allra flesta firar nog med samma kompisgäng år efter år som en riktig tradition. In och ut med dukningen eftersom man ena minuten tror på uppehåll och nästa på regn. Det är en riktig tradition det:)
Valborg
Syftet med Valborg är att sjunga in våren men det hänt både en och två gånger som det varit snö när man står där och välkomnar våren.. I övrigt vet jag inte riktigt nyttan med våren mer än;
1. Träffa vänner eller familj och umgås och äta middag
2. Barnen tycker det är superkul när elden tänds, de kan köpa lotter och annat som finns runt omkring
Den totala baksidan är allt fylleri. Hur många dyngraka ungdomar raglar inte omkring och det uppstår massor av onödigt våld.
Apropå romaner
Det är inte så många i Sverige som kan försörja sig på sitt författarskap. Agneta Sjödin tillhör en av dem även om hon skrivit åtta böcker. Camilla Läckberg däremot kan väl försörja tio familjer på sitt författarskap. Hur som helst så är Agneta Sjödin nu snart aktuell med sin nionde bok. Efter alla hennes år i TV-branschen och utseende har nog upplevt ett och annat. Tror inte det kommer bli någon skvallerbok men att utelämna meetoo har nog varit oundvikligt..